Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

İngilizce Yüksek Lisans ve Şartlı Kabul

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
drkc
Mesajlar: 8
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 11:52 am

Re: İngilizce Yüksek Lisans ve Şartlı Kabul

Mesaj gönderen drkc » Prş Eki 26, 2017 5:45 pm

Merhaba.

Belki doğrudan sorularınızın yanıtlarını vermiş olmayacağım ama benim lisans ortalamam da sizinle aynı olduğu ve ben de sosyal ve beşeri bilimler alanında olduğum için (felsefe) bir şeyler söylemek istiyorum.
Yaklaşık 4 aydır ben de master ve doktora programlarını araştırıyorum. Ben halihazırda master öğrencisiyim, Ağustos ayında mezun olmayı umuyorum, tez biterse :roll: Master ortalamam lisans ortalamamdan epey yüksek (4e yakın) ancak çalışmak istediğim konu şimdiye kadar çalıştığımdan biraz farklı olduğu için (disiplinler arası bir alan) yazıştığım hocalar bana (yine) önce bir master yapmamı önerdi :| Kimi görüştüğüm okullar burada yazılanlardan farklı kabul/ön kabul şartları belirtti. Zira bunun olabileceği uyarısı bu forumda da yapılıyor.

Demem o ki bu forumu hatmedin, tavsiye de isteyin ama daha çok üniversitelerin sitelerini hatmedin. Ben bu şekilde farklı şartlar dışında farklı burs imkanları, alanımla ilgili finansal destekli ilginç projeler ve keşfettim. Ayrıca hocalarla iletişim kurmak yolumu çizmekte epey yardımcı oluyor ve beni motive ediyor. Bu konuda hiç çekinmeyin mesela, yazın. Bana hep en fazla 3 gün sonra falan yanıt geldi ve bir iki tanesi hariç gayet net öneri ve yönlendirmeler yazılmıştı.

Forum bize oraya gidene kadar ve gittikten sonraki tecrübeler ile ilgili ciddi anlamda ışık tutuyor. Özellikle vize konusunda ve genel üniversite bilgileri konusunda benzerine rastlamadım. Ancak ağırlık lisans konularında ve ayrıca daha çok sayısal alanlarda :)

Bu yüzden bizim gibi sosyal alanda olan ve artık master vb. gibi işin araştırma-çalışma-üretme kısmına geçmiş kişilerin biraz daha derin araştırma yapması gerekiyor. Yurtdışında lisans sonrası yapılanma bizdekinden farklı ve dediğim gibi hoşunuza gidecek farklı araştırma imkanları ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca bence (eğer ailevi ya da maddi bir sebepten vs. değilse) kendinizi Berlin ile sınırlamayın. Zaten not ortalamanız biraz sınırda. Ben aldığım olumlu tepkilerin çoğunu master ortalamama borçluyum. Çok sayıda okula başvurmayı düşünüyorum. Size de öyle yapmanızı öneririm.

Kolay gelsin...

Kullanıcı avatarı
overlord35
Mesajlar: 90
Kayıt: Pzr Tem 16, 2017 9:03 pm

Re: İngilizce Yüksek Lisans ve Şartlı Kabul

Mesaj gönderen overlord35 » Prş Eki 26, 2017 11:06 pm

Sanırım siz şartlı kabulüde berlindeki bir üniversiteden almak istiyorsunuz ama kendinizi böyle sınırlandırmanıza gerek yok çünkü clausthal,paderborn gibi hiç almanca bilgisi istemeden şartlı kabul veren bir üniversiteden şartlı kabul aldıktan sonra o üniversiteye hiç uğramadan dil eğitiminizi berlinde alabilirsiniz.Dil eğitiminizden sonrada berlinde istediğiniz okula başvurabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
drkc
Mesajlar: 8
Kayıt: Cmt Ağu 05, 2017 11:52 am

Re: İngilizce Yüksek Lisans ve Şartlı Kabul

Mesaj gönderen drkc » Prş Eki 26, 2017 11:37 pm

ultrasalgeria yazdı: Prş Eki 26, 2017 8:58 pm En kısa zamanda Almanya'ya gidip dil öğrenmeye başlamak, aynı zamanda da TOEFL için zaman kazanarak bu bahar değil de bir sonraki baharda iyi bir TOEFL ve iyi bir Almanca puanıyla okullara başvuru yapmak nasıl olur?
Dil kursu için vize almak biraz zor deniyor genelde, özellikle de hiç Almanca bilinmiyorsa... Ama belki sizin daha önce Berlin ve Polonya'da bulunmuş olmanız işleri kolaylaştırabilir. Net bir şey söylemek mümkün değil. Master'da Almanca bir bölüme sıfır Almanca ile başvurmak pek mümkün değil. Benim bulduğum en düşük şartlı kabul b1 idi. O da mailde önümüzdeki bahar döneminden sonra b2ye çıkabileceği uyarısı yaptı. İngilizce Master içinse en az b2 gerekiyor genel olarak.

Bölümünüzü İngilizce okumuşsunuz, eğer iyiyseniz İngilizce konusunda, en kısa zamanda IELTS ya da TOEFL a girip belgenizi almanızı tavsiye ederim. Böylece 15 Ocak'a kadar olan bahar dönemi başvurularında şansınızı deneyebilirsiniz belki. Ortalamanız düşük de olsa motivasyon ve referans mektuplarınız hatta -varsa- CVnize ekleyebileceğiniz kongre katılımı, gönüllü hizmeti vs. gibi şeyler sıralamada şansınızı arttırabilir.

az önce bir sayfa yazı yazdım ama zaman aşımından hepsi silindi :lol: :lol: o yüzden şimdi biraz özetlemeye çalışacağım :lol:

1) İlk yapacağınız şey master yapmayı isteyip istemediğinizden emin olmak olmalı. Bundan emin olduğunuz an hangi konuda çalışmak istediğinizi az çok belirlemelisiniz ve kendinize bu konu için çile çekmeme saç dökmeme değer mi diye sormalısınız. :) Yanıtınız evetse bir sonraki aşamaya geçebiliriz.

2) Belirlediğiniz alanda departmanı olan bütün üniversiteleri sıralayın. Sonra en çok gitmek istediğiniz şehirden en az gitmek istediğinize doğru bir sıralama yapın. Bu sıralamaya göre her birini didik didik inceleyin.

Şunları sorun:
a) Bölümde kaç hoca var? Kaç farklı konuya odaklanılmış çalışmalarda?
b) Sizin istediğiniz alanda çalışan hoca/lar neler yapmışlar/yazmışlar? Hatta üşenmeyin arada bu makaleleri okuyun. Zaten kabul edilirseniz daha fazlasını yapacaksınız, kendinizi hazırlamış olursunuz :roll:
c) Bölümün araştırma projeleri sayfası ne kadar zengin? PhD aşamasında kaç öğrencisi var? Hangi alanlarda çalışıyorlar. Farklı enstitülerce de desteklenen projeleri var mı?

Bu sorular önemli çünkü sizin yer yer "Ne işim var la benim burada?" diye hayatınızı sorguladığınız araştırmanız sırasında hocaların ve departmanın öğrenciyi ne kadar desteklediğini bilmeniz gerek. Yoksa dünyanın en multi-kültürel şehrinde ve en popüler okulunda bile olsanız mutsuz olabilir hatta işsiz de kalabilirsiniz. Yurtdışında okuyup ülkeye dönmek avantajlı olabilir ama niyetiniz orada kalmaksa yukarıdaki soruların yanıtları daha da önemli hale geliyor.

Mesela benim istediğim departmanda dünyanın bir sürü yerindeki hocaları inceledim ve gördüm ki hepsi ya master ya da doktora aşamasında Humboldt veya Ruhr Bochum'dan geçmiş. Bu şu demek: bu alanda çalışmak için bu okullara girmeyi başarırsam benim kariyerim için de iyi olabilir çünkü bu okullar öğrencilerinin önlerini açıyorlar.

İşte bunlara göre gerekli elemeleri yapıp başvuru yapacağınız okulları ve şartlarını bir yerlere not edin.

Evet, incelemeleri bitirdiğinizde sıra üçüncü aşamaya geliyor:

3) Listelediğiniz şartları yerine getirebiliyor musunuz? Ne kadar sürede yapabiliyorsunuz vs. belirleyin. Yetişebilirseniz Bahar dönemi için başvuru yapın. Eğer bahar dönemi başvurunuz ya da dil kursu için vize talebiniz reddedilirse hemen dil çalışmaya başlayın. Hatta siz buna şimdiden başlayın. Vize stresinden ya da bir başvuru şansı kaçırmaktansa biraz dil çalışıp yorulmak yeğdir. ;)

4) Sizin bölümünüzden başvuru yapılabilecek Cinsiyet Araştırmaları, Çatışma ve Barış Çalışmaları, Göç Araştırmaları, İnsan Hakları vs. gibi özel odaklı bölümler var. Bunlar bazı yerlerde özellikle İngilizce olabiliyor ve bazıları da burslarla desteklenebiliyor. Bu tür bölümleri inceleyebilirsiniz -tabi çalışmak istediğiniz konularsa...-

5) Diyelim ki yukarıdaki gibi konularda çalışmak istiyorsunuz. O zaman CVnize kongre katılımı, gönüllülük hizmeti gibi şeyler eklemek yararlı olabilir. Mesela İsveç'te bir okul İnsan Hakları alanında çalışmaya vereceği burs için sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük şartı koymuştu. Siz de zamanınızı -imkanınız varsa- Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerine vs. katılarak ya da yurt içinde benzer projelere katılarak değerlendirebilirsiniz.

Sanırım konuyla ilgili bildiğim/söyleyebileceğim şeyler bu kadar. Gerisi size kalmış. Dilerim gönlünüze göre olur.

Ozdemuller
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum Eki 27, 2017 12:17 am

Re: İngilizce Yüksek Lisans ve Şartlı Kabul

Mesaj gönderen Ozdemuller » Cum Eki 27, 2017 12:31 am

Siz hangi takımlısınız ?

Cevapla