Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Harita Muhendisiyim Almanyada Insaat Istiyorum

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
zurkes
Mesajlar: 2
Kayıt: Cum Tem 08, 2016 10:52 am

Harita Muhendisiyim Almanyada Insaat Istiyorum

Mesaj gönderen zurkes » Cum Tem 08, 2016 11:14 am

Arkadaslar yasim 25 Karadeniz Teknik Universitesi Harita Muhendisligi mezunuyum suanda yurtdisinda calismaktayim maasim iyi yaklasik 150 200 bin biriktirdikten ve askerligi bedelli olarak yaptiktan sonra Almanyada insaat muhendisligi okumak istiyorum. Ancak kafamda birkac soru var. Burda okudugum okulun ne katkisi olacak yine faso fiso dersler olan mat 1-2-3-4 kimya fizik molekuler biyoloji gibi abidik kubidik dersleri alcakmiyim yoksa saydirma yapabilecekmiyim. Bazilari 3. bazilari 5. donemden baslanir falan yazmis kesin bir bilgi varmi. Okumasi abarti derece zorlu(aachen gibi) olmayan ama teknik anlamda iyi universiteler neler. Okullarda kullanabilecegimiz havuzlar oluyormu(yuzucuyum ayni zamanda). sanirim aylik 800 Euro yeterli. Ingilizcem hyatta kalmama yetecek kadar almanca bilgim sifir ama su saatten sonra ikisinede calismaya baslayacagim zaten santiye hayatinsa zamanim cok, dil konusunda ne gibi sikintilar cekerim. Zeka seviyesi olarak pek gerizekali biri degilimdir sadece cok tembeldim ancak yas itibari ile birseylerin bilincindeyim gunluk 3-4 saat adam akilli ders calisirim duzenli olarak okda sinavlardan 1 ay once sure artar tabi okumasi cok zorlu olurmu. Konusmayi cok severim ancak geziyim toziyim derdinde degilim ona harciyacagim enerji ve zamanla yuzerim daha iyi. Bu kafa yapisinda biri sizce orada yapabilirmi.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Harita Muhendisiyim Almanyada Insaat Istiyorum

Mesaj gönderen pardon » Cum Tem 08, 2016 12:09 pm

TU\'lar hemen hemen ayni zorluk seviyesinde, aralarinda ufak farklar var. TU\'lardan birine girersen duzenli ders calisman gerekir. Mat ve mekanik gibi dersleri tahminim saydirabilirsin.

zurkes
Mesajlar: 2
Kayıt: Cum Tem 08, 2016 10:52 am

Harita Muhendisiyim Almanyada Insaat Istiyorum

Mesaj gönderen zurkes » Cum Tem 08, 2016 1:12 pm

[quote]pardon tarafindan yazilan metin:

TU\'lar hemen hemen ayni zorluk seviyesinde, aralarinda ufak farklar var. TU\'lardan birine girersen duzenli ders calisman gerekir. Mat ve mekanik gibi dersleri tahminim saydirabilirsin.[/quote]

Genel olarak gonderiler cogunlukla eski o yuzden guncel bilgi bulma sikintisi cekiyorum. Sanirim diplom ve bachelor egitim sistemleri var diplom icin cok zor diyorlar o yuzden bahelor sisteminde bir universite bulmak istiyorum bu forumda bachelorla ilgili yazi buldum ama arkadas daha ilk donemindeki tecrubelerini paylasmis yetersiz geldi. Bachelor sistemi bizim universitelerdeki sisteme gore cok mu farkli.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Harita Muhendisiyim Almanyada Insaat Istiyorum

Mesaj gönderen pardon » Cum Tem 08, 2016 1:58 pm

Farkli degil ayni, sadece 3 sene suruyor. Eskiden diplom denilen sistem lisans+y.lisansi kapsiyordu ve 5 sene suruyordu. Diplom bulman artik zor zaten. Cok buyuk oranda bachelor + master var.

Cevapla