Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Kronik Hastalagimdan Dolayi Okuldan Cok Geri Kaldim

Nordrhein-Westfalen eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Kronik Hastalagimdan Dolayi Okuldan Cok Geri Kaldim

Mesaj gönderen Physiker » Sal Eyl 10, 2013 6:02 pm

Gecmis olsun oncelikle.

Belki arastirmisindir biliyorsundur, Almanya da okuyabilmen icin ilk olarak 4 yillik bir bolum kazanmis olman gerekecek. Sayet universite sinavlarinda yuksek bir puan alirsan lise diplomanin hic bir onemi kalmayacak. O yuzden tavsiyem elinden geldigi kadar yuksek bir puan almaya calis. Gerci NC yok informatik de ama vize icin cok iyi olur senin acindan. Arada bir de gidebilirsen Goethe tarzi kurslara en azindan a1 seviyesinde bir sertifika alirsan senin icin cok iyi olur.

Basarilar.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Jamir
Mesajlar: 287
Kayıt: Cum May 01, 2009 4:21 am

Kronik Hastalagimdan Dolayi Okuldan Cok Geri Kaldim

Mesaj gönderen Jamir » Sal Eyl 10, 2013 6:51 pm

oncelikle gecmis olsun . Dedigin gibi sitede emegi gecen guzel insanlara saygilar tekrardan = )
Informatik pc muh. oluyor Physikerinde dedigi gibi bende lise diplomasi notunun degilde oss puaninin etkili oldugunu saniyorum . soyle bir sey var lise diploma notu etki etse dahi sen eger gercekten okumak icin karar verdiysen bu saatten sonra degistiremeyecegin lise diplomani sorun etme sansini yukseltmek icin oss ye yuklen bakarsin iyi bi yer kazanir tr de okumak istersin .
gdld

cancolag
Mesajlar: 87
Kayıt: Sal Tem 16, 2013 8:13 pm

Kronik Hastalagimdan Dolayi Okuldan Cok Geri Kaldim

Mesaj gönderen cancolag » Sal Eyl 10, 2013 8:06 pm

Oncelikle gecmis olsun. Normalde 2.86 ortalamayla giren birinin o okullari bitirmesi imkansiza yakindir ama senin durum farkliymis, ben diploma notu konusunu izmirde takev(turk alman kultur ve egitim vakfi) ozel lisesinin mudur yardimcisiyla konustugumda tecrubelerim bana rwth icin lys puani ve almanca seviyesinin etkili oldugunu gosteriyor demisti. Kendi okullarindan her sene 3 4 ogrenci gonderdikleri icin aachen\'a sozu bana guven verdi acikcasi. hatta tr\'deki sinav puanimizin almanyadaki sistemde esdegerini bulmaya yarayan bir formul soylemisti. Ama rwth\'den kabul almak icin en az b1 olmali almancan. Almancayi gelistirirsen sinavdan da iyi bir puan alirsan kabul alabilecegini dusunuyorum. Basarilar...

cancolag
Mesajlar: 87
Kayıt: Sal Tem 16, 2013 8:13 pm

Kronik Hastalagimdan Dolayi Okuldan Cok Geri Kaldim

Mesaj gönderen cancolag » Sal Eyl 10, 2013 9:12 pm

Yok anladim seni gecerli bir mazeretin var, sanssizlik yasamissin. Diploma notun turkiye\'de okumak istersen de sana gelecek ek puani dusureceginden almanyada okuman senin icin cok daha iyi olur. Ustelik yillardir istedigin de buysa bir yokunu bulup gidersin mutlaka diye dusunuyorum

Cevapla