Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

master icin bursiyerlik belgeleri

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
mgmgmg
Mesajlar: 34
Kayıt: Çrş Tem 10, 2013 5:30 pm

master icin bursiyerlik belgeleri

Mesaj gönderen mgmgmg » Cum Ağu 16, 2013 3:06 pm

Merhaba herkese,

Onceki mesajimda yardimci olan arkadaslara tesekkur ederim. Onceden aciklamistim ben geri odemeli veya 2 yil calisma karsiliginda bursun %20 sini odemeli bir burs alacagim aylik 700 euro. Bu burs turkiyede ki buyuk bir holding\'den. Idata yi aradigimda bana sacma sapan cevaplar verdiler bu konu hakkinda, yok neymis burs aldigim yer 7,908 euroyu hesaba pesinen yatiracakmis bundan baskasini bilmiyorlarmis konsolosluk inisiyatif alabilirmis onlar bilmezlermis. Bende boyle birseyin mumkun olmadigin, bursun karsilikli oldugunu ve boyle bir talebin burs veren tarafindan asla kabul edilemeyecegini belirttim.

Bu burs holding de calisan ailelerin cocuklarina veriliyor sadece. Universitede de almistim ama ne bursiyer belgesi nede sozlesmem vardi, hesabima her ay yatirirlardi. Sirf konsolosluk icin holding de imza yetkisi olan yonetim kurulundan birine ulasmaya calistim adam turkiyede olmadigi icin cok ugrasla bursiyer sozlesmesi ve bursiyer belgesi yaptirdim . Genel mudur hepsini imzaladi ve yaninda imza sirkuleri de aldim. Ayrica babamdan bursa ek olarak aylik 660 euro taahhutname alacagim.

Yani daha ne yapabilirim bilmiyorum, bu idata\'nin bilgi eksikligimidir sizce? Zaten iyilik yapip burs veren birine hepsini pesin ver diyemem, deme olasiligim yok cunku holding\'de bunu kime soylecegim kim takar beni? Ayrica boyle birsey mumkun degil. Alacagim burs zaten dunyanin parasi yapiyor, istedikleri aylik miktardan kat kat fazla bu burs.

Sikintim boyle, eger bir bilgi verebilecek, yorum yapabilecek yada ek olarak tavsiye verebilecel var ise yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkurler arkadaslar.

lordin
Mesajlar: 143
Kayıt: Çrş May 29, 2013 11:25 pm

master icin bursiyerlik belgeleri

Mesaj gönderen lordin » Cum Ağu 16, 2013 4:30 pm

Yardimci olabilir mi bilmiyorum ama dusunduklerimi paylasayim. Erasmus programi ile basvurmustum, Programin aylik olarak hibe odeyecegini belirten belgeyi kabul ettiler. Senin burs belgesinin Almancasi da bu gorevi gorebilir diye dusunuyorum. Ayrica Euro hesabimdaki bir miktar parayi (bloke hesap degil) hesap cuzdani olarak sundum, onu da isleme aldilar.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

master icin bursiyerlik belgeleri

Mesaj gönderen welly275 » Cum Ağu 16, 2013 8:44 pm

iDATAnin dediklerine takilma, ordaki gorevlilere belirli seyler ezberletiliyo ve sistemin nasil islediginden haberleri olmaksizin(sayili kisilerin sistemi tam bildiklerini dusunuyorum ki onlarin sefleri falan olsa gerek bunlar) bilgi vermeye calisiyoar.

simdi senin durumun ayri, buna anca konsolosluk kesin cevap verir. benim sahsi kanaatim bence bu sorun olmaz. sirketin bunu bastan hesaba yatirmasi gibi sacma bisey olamaz. tek sorun edecekleri sey belki sirketin turkiyede olmasindan kaynaklanabilir. ama bunun da sorun teskil etmemesi gerekir cunku seni gonderen neredeyse sirket ve okul bittikten sonra bunyelerinde calismani sart kosuyolar. turkiye donmen kesin is kesin. ee daha ne istiyosun diye sorarlar konsoloslugua :) belge umarim ingilizcedir ya da almanca, turkceyse tercume ettirmen sart. bu sekilde git gorusmeye, bunu kabul etmemiz imkansiz derlerse bi caresine bakarsin.

mgmgmg
Mesajlar: 34
Kayıt: Çrş Tem 10, 2013 5:30 pm

master icin bursiyerlik belgeleri

Mesaj gönderen mgmgmg » Cum Ağu 16, 2013 9:59 pm

tesekkur ederim cok. belgeler turkce almancaya tercume ettirecegim. bunu kabul etmezlerse bi caresine nasil bakarim bilemiyorum yani olmuyorsa red verirler galiba. ama umarim olmaz, olursa da cok sacma olur aylik bursu olan bir ogrenciye

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

master icin bursiyerlik belgeleri

Mesaj gönderen welly275 » Cmt Ağu 17, 2013 12:48 am

olmama durumu sadece sirketin turkiyede olmasindan olabilir ama bu konuda da kesin bisey diyemem. vize ve oturum sistemini gozonune getirdigimde olmasi gerektigini soyleyebilirim sahsi kanaatim olarak ama belli olmaz tabi, yasal zorunluluk ne bilmiyorum.

basvurunu inceleyen memura bagli olsa da ret verceklerini sanmam bu yuzden. eksik evrak deyip sana bloke hesap ya da garantor bul diyebilirler belli bi sureye kadar.

su secenek de var biraz cetreffilli olsa da. dedigin holding in almanyada beraber calistigi sirket varsa onlarla anlasip, onlari bursiyer ya da garantor olarak da gosterebilirsiniz. ama bunu ilk once bi olmaz cevabini aldiktan sonra denesen daha iyi.

mgmgmg
Mesajlar: 34
Kayıt: Çrş Tem 10, 2013 5:30 pm

master icin bursiyerlik belgeleri

Mesaj gönderen mgmgmg » Pzt Ağu 19, 2013 4:11 pm

Cok tesekkur ederim welly 275, konsoloslugu aradim ve bilgi aldim aksi herhangi birsey soylemedi evet olur dedi.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

master icin bursiyerlik belgeleri

Mesaj gönderen welly275 » Pzt Ağu 19, 2013 8:42 pm

cok guzel. en azindan biseyi kesinlestirmis olduk :)

Cevapla