Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'nin Acikogretim Fakultesine 74 Bin Ogrenci Devam Ediyor

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
baran burak
Mesajlar: 297
Kayıt: Cum Tem 10, 2009 9:35 pm

Almanya\'nin Acikogretim Fakultesine 74 Bin Ogrenci Devam Ediyor

Mesaj gönderen baran burak » Sal Haz 21, 2011 6:45 pm

Kaliteli egitimi ile dunya genelinde basari saglayan Alman universiteleri arasinda en fazla ogrenciye Hagen Acikogretim Universitesi\'nin sahip oldugu belirtildi. Hagen Universitesinin resmi internet sayfasinda yer alan bilgilere gore, bu universitede yaklasik 74 bin ogrenci ogrenim goruyor.

Hagen Universitesi, Almanya\'nin ilk ve tek kamuya ait acikogretim universitesi olma ozelligine sahip. Normal universitelere kiyasla bu universitede derslere katilma zorunlulugu yok ve ogrenciler kitap ve CD\'lerden dersleri kendileri takip ediyorlar. Bu sekilde universitede sadece Almanya\'dan degil, Amerika Birlesik Devletleri, Cin, Iran gibi ulkelerden ogrenciler yuksek ogrenim goruyor.

Universite verilerine gore ogrencilerin yuzde 80\'i bir iste calisiyor, yuzde 38\'i ise ilk yuksek ogrenimini bitirmis durumda. Buna ragmen uzmanlar, ilk acikogretim yilinda Hagen Universitesinde ogrenimden vazgecenlerin sayisinin oldukca yuksek olduguna dikkat cekiyor. Universitede 80 profesor ekonomi, sosyal ve kulturel bilimler, matematik, bilgisayar ve hukuk fakultelerinde ders veriyor.

Haagen Universitesinin gecen yil toplam 80 milyon Euro gideri oldugu ve bu paranin ucte birinin yuksek ogrenim harclarindan elde edildigi belirtildi. Yuksek ogrenim harclarinin somestr basina 160 ila 360 Euro arasinda degistigi kaydedildi
(Ben Sadece Bizim Ulkemizde Acik Ogretim Var Sanmistim Meger Yanilmisim:):):) )
Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin,dunyadakiler birbirlerini yiyor ...