Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Studienkolleg icin bilgi almak istiyorum

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
fatos86
Mesajlar: 40
Kayıt: Çrş Mar 23, 2011 8:05 pm

Studienkolleg icin bilgi almak istiyorum

Mesaj gönderen fatos86 » Cmt Mar 26, 2011 10:14 am

Daha once de yazmistim,Almanya\'da ingilizce egitim almak istedigimi ancak bunun benim icin cok zor hatta imkansiz oldugunu anladim.cunku ben burda 2 yillik myo bitirmedim ve daha once 4 yillik bir universiteye yerlesmedim.Daha once iki kez 2 yillik ozel universiteye yerlesip tamamlamadan ayrildim.

Sanirim bu sistemle gidebilme imkanim varmis orda hazirlik okumak sartiyla..Gerci ondan da 4 yillik uni sarti arayip aramadiklarindan tam emin degilim ?Bunun maliyeti ve suresi nedir? + Vize alabilmem icin almancamin belli bir seviyede olmasi gerekiyor mu? + Almanyada yurtta kalan bir ogrencinin aylik masrafi min. nedir?

Bir dil kurumundaki egitim danismani bana gidecilecegimi hatta 100% vize alabilcegimi istedigim bolumu okuyabilcegimi soyledi ama fazla uctugunu dusunuyorum :D Pek guvenemedim kendisine,sizlerden bilgilerinizi bekliyorum..

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

Studienkolleg icin bilgi almak istiyorum

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Cmt Mar 26, 2011 11:48 am

Fatos selam.sordugun sorulari tek tek ele alalim. Iki kez okulu yarim birakman vize icin olumsuzluk yaratabilir.Gorusmede sana gelecek ilk sorulardan biri "neden bu okullari tamamlamadin"olacaktir.Cunku egitim konusundaki ciddiyetine inanmalari onemli.Bu sorulara hazirlikli gidersin gorusmeye ya da motivasyon mektubunda aciklama getirirsin.Eger iki yillik bir bolumu bitirebilirsen Almanya\'da bu bolumu 4 senelige tamamlayabilirsin.Aslinda ortak derslerini tanitip egitime devam edeceksin ve boyle bir durumda hazirlik sinifi okumana gerek kalmayacak.Eger Turkiye\'de 4 senelik bir uniyi kazandigini belgelersen o zaman Almanya\'da ya bu bolumu ya da kazandigin bolume yakin bir bolumu okuyabilirsin;ama sifirdan baslayacagin icin hazirlik sinifi okuman gerekecek. Vize icin almanca bilgisini resmiyette sart kosmuyorlar;ama A2 B1 seviyesini belgeleyen bir dil belgen olursa vizede isine kesinlikle yarayacaktir. Bazen bu belgeleri sonradan isteyebiliyorlar.Harcamalar konusunda Physiker\'in guzel bir makalesi bulunuyr sitemizde.Standart bir ogrenci hayati sureceksen 650 euro gayet yeterli olacaktir.Gelelim su yuzde yuz vize alirsin diyenn mukemmel otesi egitim danismanina:)Kimse boyle bir seyin garantisini veremez.

fatos86
Mesajlar: 40
Kayıt: Çrş Mar 23, 2011 8:05 pm

Studienkolleg icin bilgi almak istiyorum

Mesaj gönderen fatos86 » Cmt Mar 26, 2011 12:02 pm

[quote]MERVE ASCI tarafindan yazilan metin:
Fatos selam.sordugun sorulari tek tek ele alalim. Iki kez okulu yarim birakman vize icin olumsuzluk yaratabilir.Gorusmede sana gelecek ilk sorulardan biri "neden bu okullari tamamlamadin"olacaktir.Cunku egitim konusundaki ciddiyetine inanmalari onemli.Bu sorulara hazirlikli gidersin gorusmeye ya da motivasyon mektubunda aciklama getirirsin.Eger iki yillik bir bolumu bitirebilirsen Almanya\'da bu bolumu 4 senelige tamamlayabilirsin.Aslinda ortak derslerini tanitip egitime devam edeceksin ve boyle bir durumda hazirlik sinifi okumana gerek kalmayacak.Eger Turkiye\'de 4 senelik bir uniyi kazandigini belgelersen o zaman Almanya\'da ya bu bolumu ya da kazandigin bolume yakin bir bolumu okuyabilirsin;ama sifirdan baslayacagin icin hazirlik sinifi okuman gerekecek. Vize icin almanca bilgisini resmiyette sart kosmuyorlar;ama A2 B1 seviyesini belgeleyen bir dil belgen olursa vizede isine kesinlikle yarayacaktir. Bazen bu belgeleri sonradan isteyebiliyorlar.Harcamalar konusunda Physiker\'in guzel bir makalesi bulunuyr sitemizde.Standart bir ogrenci hayati sureceksen 650 euro gayet yeterli olacaktir.Gelelim su yuzde yuz vize alirsin diyenn mukemmel otesi egitim danismanina:)Kimse boyle bir seyin garantisini veremez.[/quote]

Oncelikle cevabin icin tesekkur ederim Merve.Oncelikle ben bu seneki basvurulara yetismek istiyorum,sanirim Temmuz 15 mis son tarih.Yani burda kalip 2 yil myo bitirmek dusuncelerim arasinda degil.En son okulu biraktigim zaman 2.universite hakkimi kullanarak sinavsiz aof ne gecmistim ve suan 1. senem.Sanirim benim burda da sansim yok,bosuna kendimi umutlandirmamaliyim :(

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

Studienkolleg icin bilgi almak istiyorum

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Pzr Mar 27, 2011 3:00 am

Almanya\'da egitim gormek istiyrsan bu iki durumdan birini gerceklestirmek zorundasin.Benim tavsiyem bir sene daha sabret ve 2 senelik bolumunu bitir.diplomani aldiktan sonra rahatlikla basvurularini yaparsin ve onunde engel kalmaz.bu donemde de dil konusunda hazirliklara baslarsin

MERVE ASCI
Mesajlar: 597
Kayıt: Cum Eyl 10, 2010 1:01 am

Studienkolleg icin bilgi almak istiyorum

Mesaj gönderen MERVE ASCI » Pzr Mar 27, 2011 3:02 am

Su da var.sadece dil kursu icin de vize basvurusunda bulunursun;ama vize cikma ihtimali pek yuksek degil.Ayrica dil kursundan sonra bir uniye basvurmak icin okul senden yine bu iki belgeden birini isteyecek.

fatos86
Mesajlar: 40
Kayıt: Çrş Mar 23, 2011 8:05 pm

Studienkolleg icin bilgi almak istiyorum

Mesaj gönderen fatos86 » Pzr Mar 27, 2011 10:24 am

anladim,2 sene degilde sadece 1 sene okusam myo\'da,sonraki 1 seneyide almanyada studienkolleg olarak tamamlasam olur mu?

fatos86
Mesajlar: 40
Kayıt: Çrş Mar 23, 2011 8:05 pm

Studienkolleg icin bilgi almak istiyorum

Mesaj gönderen fatos86 » Pzr Mar 27, 2011 12:17 pm

Eger boyle birsey mumkunse suan ingilizce egitimimi birakip almanca kursuna yazilmayi dusunuyorum.

Cevapla