Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Üniversite için doğru bölüm seçimi

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
zellie
Mesajlar: 4
Kayıt: Sal Oca 16, 2024 12:20 pm

Üniversite için doğru bölüm seçimi

Mesaj gönderen zellie » Prş Oca 18, 2024 1:27 am

Arkadaşlar selam, şu an Türkiye'de İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum 2. sınıf öğrencisiyim. Almanya'daki üniversitelere başvuru yaparken kategori seçme aşamasında kendi bölümüme yakın olan bölümleri araştırıyordum ve benim burada okuduğum bölümümün ''Dil ve Medya çalışmaları'' kategorisinde bulunduğunu gördüm, bu kategoriyi derinlemesine incelediğimde ise bu kategorinin alt başlıklarında ''sosyal medya, dijital medya, reklamcılık..'' gibi başlıkların da var olduğunu gördüm. Ben açıkçası medya ve reklamcılık bölümlerine de başvuru yapmak isterim ama İngiliz dili ve edebiyatı ile olan bağlantısını anlayamadım. Şimdi ben başvurularda medya alanını da dahil etmeli miyim? Yoksa direkt alakasız mı sizce.

gidecegizumarim
Mesajlar: 14
Kayıt: Cmt Ara 23, 2023 6:57 pm

Re: Üniversite için doğru bölüm seçimi

Mesaj gönderen gidecegizumarim » Prş Oca 18, 2024 10:23 am

Türkiye'de de ELL mezunu olup reklamcılık sektöründe çalışabiliyorsun, edebiyat bölümü okuduğumuz için yazarlığımız kuvvetli oluyor, o sebeple reklamcılık alanında iş bulabiliyoruz. Fakat bana sorarsan yalnızca medyaya odaklanan bölümleri önermem. English studies, American studies gibi bölümlere bakman daha sağlıklı olur büyük ihtimalle.

Ben daha çok master programlarına bakıyorum bu arada, lisansı Türkiye'de bırakıp Almanya'da tekrar başlamaksa eğer hedefin o konuda çok araştırma yapmadığım için yanlış yönlendirmek istemem.

zellie
Mesajlar: 4
Kayıt: Sal Oca 16, 2024 12:20 pm

Re: Üniversite için doğru bölüm seçimi

Mesaj gönderen zellie » Cum Oca 19, 2024 9:02 pm

dogru soyluyorsunuz, ben biraz daha araştırma yapayım

Cevapla