Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Şartlı Kabul Başvurusu

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
muratkerem
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzr May 21, 2023 2:33 pm

Şartlı Kabul Başvurusu

Mesaj gönderen muratkerem » Sal Tem 11, 2023 5:26 pm

Herkese merhaba, anlamadığım birçok şey var ve onları sormak istiyorum. B1 Goethe Sertifikam var. Duisburg-Essen Üniversitesi , Philipps Marburg Üniversitesi ,Greifswald Üniversitesi , Justus-Liebig-Üniversitesi Gießen, Hildesheim Üniversitesi yazdığım üniversitelere Psikoloji Yüksek Lisans programı için Uni-Assist'den başvuru yaptım. Kabul koşullarında bazıları B2 İngilizce sertifikası istiyor fakat ben bölüme başlamayacağımı öncelikli olarak Almanca seviyemi C1'e çıkarmak için dil kursuna gitmek istediğimi söylememe rağmen B2 ingilizce sertifikası istiyorlar. Anlamadığım nokta burası. Ben yüksek lisans programına başlamıyorum sonuçta dil okulu için şartlı kabul almaya çalışıyorum ve bunu onlara yazdığımda sanki ben çok farklı bir şeyden bahsediyormuşum gibi cevaplar veriyorlar. Yardımcı olabilir misiniz lütfen başvuru tarihlerinin bitmesine 4 gün kaldı. Bu başvurduğum üniversitelerden hangileri bana kabul verebilir? B1 Goethe Sertifikası dahil olmak üzere tüm belgelerim var.

erogluslh
Mesajlar: 54
Kayıt: Pzr Oca 01, 2023 3:25 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen erogluslh » Sal Tem 11, 2023 5:53 pm

Merhaba, her üniversite dediğiniz gibi şartlı kabul vermiyor. Bu nedenle b1 almancayla veya 0 almancayla şartlı kabul veren üniversitelere başvurmanız lazım. Wuppertal, Clausthal,Rub uni bochum, TU Dortmund bunlar şartlı kabul verenlerden bazıları bence bu üniversitelerden araştırıp başvurun

muratkerem
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzr May 21, 2023 2:33 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen muratkerem » Sal Tem 11, 2023 6:34 pm

RUB şartlı kabul vermiyor çünkü hazırlık okullarının kontenjanları dolmuş. Wuppertal başvuru tarihleri geçmiş. Clausthal uni-assist'de yok. TU Dortmund B1 belgesi + B2 kurs katılım sertifikası istiyor bunu halledebilirim. Yukarıda başvurduğum okullar son kalan okullardan. Üniversitelerin sitesinde B1 seviyesinden itibaren kendi bünyelerinde veya önerdikleri dil okullarıyla hazırlık kursları sundukları yazıyor. Fakat bölümün kendi kabul koşullarında dediğim gibi C1 Almanca ve B2 ingilizce isteyebiliyorlar. Amacım dil okulu olduğu için ben neredeki bilgiyi esas almalıyım?

esschenden
Mesajlar: 23
Kayıt: Sal Eki 04, 2022 4:30 am

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen esschenden » Çrş Tem 12, 2023 12:08 am

Merhaba faydasi olur mu bilmiyorum ama yazmak istedim, ben gecen sene Marburg ve Dortmund'dan B1 almanca ile yuksek lisans icin basvurdum ve sartli kabul aldim, ama benim ielts b2 ingilizce vardi. Daha sonra saglik sorunlari sebebiyle vizeye bile basvurmadim ama kayit yaptirdim okula. Sonra kaydimi sildirip bu sene yine basvurdum. Daha sonuc gelmedi tabi 15 temmuzdan sonrasini bekliyorum. Sartli kabul icin belki Ingilizce belgeye onem veriyorlar bilmiyorum, siz ozellikle b2 ingilizce dil sertifikasi istedikleri bi mail aldiniz mi?

aozkan09
Mesajlar: 343
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 1:55 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen aozkan09 » Çrş Tem 12, 2023 12:15 am

muratkerem yazdı: Sal Tem 11, 2023 5:26 pm Herkese merhaba, anlamadığım birçok şey var ve onları sormak istiyorum. B1 Goethe Sertifikam var. Duisburg-Essen Üniversitesi , Philipps Marburg Üniversitesi ,Greifswald Üniversitesi , Justus-Liebig-Üniversitesi Gießen, Hildesheim Üniversitesi yazdığım üniversitelere Psikoloji Yüksek Lisans programı için Uni-Assist'den başvuru yaptım. Kabul koşullarında bazıları B2 İngilizce sertifikası istiyor fakat ben bölüme başlamayacağımı öncelikli olarak Almanca seviyemi C1'e çıkarmak için dil kursuna gitmek istediğimi söylememe rağmen B2 ingilizce sertifikası istiyorlar. Anlamadığım nokta burası. Ben yüksek lisans programına başlamıyorum sonuçta dil okulu için şartlı kabul almaya çalışıyorum ve bunu onlara yazdığımda sanki ben çok farklı bir şeyden bahsediyormuşum gibi cevaplar veriyorlar. Yardımcı olabilir misiniz lütfen başvuru tarihlerinin bitmesine 4 gün kaldı. Bu başvurduğum üniversitelerden hangileri bana kabul verebilir? B1 Goethe Sertifikası dahil olmak üzere tüm belgelerim var.
Psikoloji bölümleri zaten C1 ingilizce ile kesin kayıt alıyorlar. Almanca dil bilgine bakmıyorlar. C1 ingilizce ile kesin kayıt alan ingilizce bir bölümün senden şartlı kabul için B2 sertifikası istemeleri normal. Psikoloji zaten ingilizce bir bölüm.

muratkerem
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzr May 21, 2023 2:33 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen muratkerem » Çrş Tem 12, 2023 12:27 am

esschenden yazdı: Çrş Tem 12, 2023 12:08 am Merhaba faydasi olur mu bilmiyorum ama yazmak istedim, ben gecen sene Marburg ve Dortmund'dan B1 almanca ile yuksek lisans icin basvurdum ve sartli kabul aldim, ama benim ielts b2 ingilizce vardi. Daha sonra saglik sorunlari sebebiyle vizeye bile basvurmadim ama kayit yaptirdim okula. Sonra kaydimi sildirip bu sene yine basvurdum. Daha sonuc gelmedi tabi 15 temmuzdan sonrasini bekliyorum. Sartli kabul icin belki Ingilizce belgeye onem veriyorlar bilmiyorum, siz ozellikle b2 ingilizce dil sertifikasi istedikleri bi mail aldiniz mi?
öncelikle teşekkürler ve geçmiş olsun. üni'lerin sitelerinde yazıyordu b2 ing diye ben de merak edip mail attım ve başvuru için gerekli olduğunu söylediler. benim ielts b2 yok fakat ing hazırlık okumuştum bundan 4 sene önce ve hazırlık okuduğuma dair bir belge istedim okulumdan onu bekliyorum onu da sisteme yüklemeyi düşünüyorum.

muratkerem
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzr May 21, 2023 2:33 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen muratkerem » Çrş Tem 12, 2023 12:31 am

aozkan09 yazdı: Çrş Tem 12, 2023 12:15 am Psikoloji bölümleri zaten C1 ingilizce ile kesin kayıt alıyorlar. Almanca dil bilgine bakmıyorlar. C1 ingilizce ile kesin kayıt alan ingilizce bir bölümün senden şartlı kabul için B2 sertifikası istemeleri normal. Psikoloji zaten ingilizce bir bölüm.
Klinik Psikoloji ve Psikoterapiye odaklanan yüksek lisans programlarının hepsi Almanca Telc C1 veya Goethe C2 istiyorlar. Sizin söylediğiniz ingilizce olan bölümler psikolojinin diğer dalları olan Spor, İş, Örgüt ve Endüstri veya Nöropsikoloji'dir. Almanca dil bilgime bakmamaları gibi faktör söz konusu değil çünkü terapi iletişim üzerine dayalı bir şey.

aozkan09
Mesajlar: 343
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 1:55 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen aozkan09 » Çrş Tem 12, 2023 11:58 am

muratkerem yazdı: Çrş Tem 12, 2023 12:31 am Klinik Psikoloji ve Psikoterapiye odaklanan yüksek lisans programlarının hepsi Almanca Telc C1 veya Goethe C2 istiyorlar. Sizin söylediğiniz ingilizce olan bölümler psikolojinin diğer dalları olan Spor, İş, Örgüt ve Endüstri veya Nöropsikoloji'dir. Almanca dil bilgime bakmamaları gibi faktör söz konusu değil çünkü terapi iletişim üzerine dayalı bir şey.
Bana bahsettiğin kurs programlarının linkini atar mısın okul sitesinin?

muratkerem
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzr May 21, 2023 2:33 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen muratkerem » Çrş Tem 12, 2023 12:19 pm


aozkan09
Mesajlar: 343
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 1:55 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen aozkan09 » Çrş Tem 12, 2023 6:54 pm

Hepsinde fark ettiyseniz diğer dil yeterlilikleri kısmında İngilizce var. Mesela ben Sosyal Çalışmacıyım. Sosyal Politika veya Sosyal Pedagoji yüksek lisansı master bölümlerinde İngilizce istenmiyor. Sadece Almanca isteniyor. Diğer dil yeterlilikleri kısmı yok. Ama mesela Halk Sağlığı masteri yapmak istediğimde hem Almanca hem de İngilizce belge sunmamı istemişlerdi başvuru için. Dediğim gibi Psikolojinin hangi dalı olursa olsun İngilizce istenen bir bölüm. İster yüksek lisans ister master olsun fark etmiyor. Nasıl Türkiye'de Türkçe eğitim veren Psikoloji bölümleri ne olursa olsun İngilizce dil bilgisi de istiyorsa Almanya'da da öyle.

aozkan09
Mesajlar: 343
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 1:55 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen aozkan09 » Çrş Tem 12, 2023 6:58 pm

Ayrıca asıl soruna gelirsek. Adamlar şartlı kabulü Almanca dili için veriyorlar. İngilizce dili için değil. Yani senden B2 ingilizce C1 almanca istiyorlar. Sen diyorsun ki, Almancam yok gelip Almanca öğreneceğim ama İngilizcem de yok onu da öğreneceğim. Adamlar da bunu kabul etmez doğal olarak. İki dili aynı anda kurslarına gidip nasıl öğreneceksin derler. Mesela C1 Almanca sertifikan olsa B2 ingilizcen olmasa, yine kabul vermezler. İngilizce hazırlık için şartlı kabul verirler. B2 ingilizce yapınca da bölüme kabul ederler.

muratkerem
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzr May 21, 2023 2:33 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen muratkerem » Çrş Tem 12, 2023 11:05 pm

aozkan09 yazdı: Çrş Tem 12, 2023 6:58 pm Ayrıca asıl soruna gelirsek. Adamlar şartlı kabulü Almanca dili için veriyorlar. İngilizce dili için değil. Yani senden B2 ingilizce C1 almanca istiyorlar. Sen diyorsun ki, Almancam yok gelip Almanca öğreneceğim ama İngilizcem de yok onu da öğreneceğim. Adamlar da bunu kabul etmez doğal olarak. İki dili aynı anda kurslarına gidip nasıl öğreneceksin derler. Mesela C1 Almanca sertifikan olsa B2 ingilizcen olmasa, yine kabul vermezler. İngilizce hazırlık için şartlı kabul verirler. B2 ingilizce yapınca da bölüme kabul ederler.
evet dediğinizi anladım, ingilizce hazırlık okumuştum şu an onu ingilizce belgesi (B2) olarak sisteme yükledim. umarım kabul ederler yoksa aralık dönemindeki başvurulara kalıcam o zamana kadar ise b2 ing ielts alırım zaten umarım o döneme kalmama gerek olmaz. teşekkürler

hayriyeyilmaz_
Mesajlar: 39
Kayıt: Çrş Şub 08, 2023 2:38 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen hayriyeyilmaz_ » Çrş Tem 12, 2023 11:32 pm

şartlı kabul alanlar vize başvuru formunun referans kısmına okulu mu yazıyor dil kursunu mu?

aozkan09
Mesajlar: 343
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 1:55 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen aozkan09 » Prş Tem 13, 2023 3:45 pm

hayriyeyilmaz_ yazdı: Çrş Tem 12, 2023 11:32 pm şartlı kabul alanlar vize başvuru formunun referans kısmına okulu mu yazıyor dil kursunu mu?
Kabul aldığınız okul

hayriyeyilmaz_
Mesajlar: 39
Kayıt: Çrş Şub 08, 2023 2:38 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen hayriyeyilmaz_ » Prş Tem 13, 2023 5:04 pm

aozkan09 yazdı: Prş Tem 13, 2023 3:45 pm Kabul aldığınız okul
Çok teşekkür ederim ben okula kayıt yaptırmadım ama problem olur mu kayıt için dil okulunu tamamlamam gerekiyor.

aozkan09
Mesajlar: 343
Kayıt: Prş Haz 03, 2021 1:55 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen aozkan09 » Prş Tem 13, 2023 5:05 pm

hayriyeyilmaz_ yazdı: Prş Tem 13, 2023 5:04 pm Çok teşekkür ederim ben okula kayıt yaptırmadım ama problem olur mu kayıt için dil okulunu tamamlamam gerekiyor.
Yok hayır, kesin kayıt lazım değil, o okuldan şartlı kabul aldıysanız o okulun ismini yazabilirsiniz.

Nireip
Mesajlar: 14
Kayıt: Prş Oca 13, 2022 4:32 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen Nireip » Pzt Tem 17, 2023 11:34 am

muratkerem yazdı: Çrş Tem 12, 2023 11:05 pm evet dediğinizi anladım, ingilizce hazırlık okumuştum şu an onu ingilizce belgesi (B2) olarak sisteme yükledim. umarım kabul ederler yoksa aralık dönemindeki başvurulara kalıcam o zamana kadar ise b2 ing ielts alırım zaten umarım o döneme kalmama gerek olmaz. teşekkürler
Umarım süreç olumlu sonuçlanır. Gelişmelerden bizi de haberdar eder misiniz?

muratkerem
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzr May 21, 2023 2:33 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen muratkerem » Pzr Tem 30, 2023 9:41 am

Nireip yazdı: Pzt Tem 17, 2023 11:34 am Umarım süreç olumlu sonuçlanır. Gelişmelerden bizi de haberdar eder misiniz?
öncelikle teşekkürler, başvurduğum okullardan Kassel'de ''Kanıtlanacak dilin birincil öğretim dili olduğu bir ortaöğretim kurumunda (örneğin üniversite) en az bir yıllık eğitim.'' böyle bir ifade var. Mezun olduğum üniversiteden hazırlık okuduğuma dair bir ingilizce belge aldım ve onu da uniassist'e yükledim. Marburg ünide'de böyle bir ifade vardı. Justus Liebig üni'den bir arkadaşım geçen sene 0 almanca 0 ingilizce ile şartlı kabul almıştı. Dil konusunda en esnek olan üni galiba bu. Hildesheim'da ise ingilizce dil bilgisi ile ilgili bir şey bulamadım. Umarım hazırlık belgemi eski diye kabul etmemezlik yapmazlar. Sonuçlar açıklanınca buraya aktarırım tekrar.

muratkerem
Mesajlar: 161
Kayıt: Pzr May 21, 2023 2:33 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu Acil Yardım

Mesaj gönderen muratkerem » Pzt Ağu 07, 2023 1:20 pm

Nireip yazdı: Pzt Tem 17, 2023 11:34 am Umarım süreç olumlu sonuçlanır. Gelişmelerden bizi de haberdar eder misiniz?
son gelişmeler şu şekilde, uniassist sadece Kassel üniversitesine belgelerimi yollamış, justus liebig ve hildesheim için almanca seviyem, marburg için ise ingilizce seviyem yeterli olmadığı için göndermeyeceklerini yazmışlar. justus liebig için hata yaptıklarını düşünüyorum çünkü sıfır almanca ile kabul alan birçok insan var benim ise b1 sertifikam var durumla ilgili uniassist'e ve üniversiteye mail attım aynı şekilde hildesheim içinde geçerli. marburg için ise hazırlık belgemi kabul etmemiş fakat üniversitenin sayfasında üniversite hazırlık okulunun tüm diller için kabul edildiğine dair bir ifade var yanlış anlamış olabilirim bu kısmı. bu sorunlarla ilgili açtığım başlıkta uniassist'in attığı mesajı bulabilirsiniz. viewtopic.php?p=214733&hilit=uniassist#p214733

minevra
Mesajlar: 49
Kayıt: Cmt Mar 27, 2021 2:39 pm

Re: Şartlı Kabul Başvurusu

Mesaj gönderen minevra » Pzr Eki 15, 2023 1:31 am

Arkadaşlar üni assist üstünden şartlı kabule başvurdum(Marburg) 1 Ekim'de. Sonuçlar sizce ne zaman açıklanır. Başvuru dönemi bittiğinde mu? Yoksa üni assist başvuruyu ilettiginde mi? Deneyimi olan paylaşırsa çok sevinirim

Cevapla