Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

bu mesajdan ne anlamalıyım

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
tande
Mesajlar: 33
Kayıt: Pzt Oca 30, 2023 2:10 pm
Konum: discord: tande0

bu mesajdan ne anlamalıyım

Mesaj gönderen tande » Çrş May 17, 2023 2:40 pm

zaten alman bir şirekette freelance çalşırken almanyaya taşınma kararı aldım. Bilgisayar mühendisiyim. Şirket sahibiyle birlikte bir başvuru yaptık ve şöyle bir mesaj geldi. Buradan ne anlamalıyım, yanlış yere mi başvurmuşum yoksa?


Almanya'daki mesleki eğitiminizin tanınması konusunda destek ve tavsiye talebinizle ilgili olarak size yazıyorum. Umarım bu e-posta sizi sağ salim bulur.
Arka ofisteki meslektaşlarım belgelerinizi bana ilettiler ve niteliklerinizin Almanya'da tanınması için destek istediğinizi bildirdiler.

Merkezi Mesleki Tanıma Hizmet Merkezi'nin (ZSBA) bir çalışanı olarak, mesleki tanınmanın içeriği, gereksinimleri ve adımları konusunda size tavsiyelerde bulunabilirim. Ayrıca, sorularınızı ve şüphelerinizi yanıtlamaya çalışabilirim.

ZSBA denklik prosedüründe size tavsiyelerde bulunur ve size eşlik eder, ancak herhangi bir denklik prosedürü yürütmez, ancak kendileri hakkında herhangi bir karar vermez.

Belgelerinize baktığımda, Anabin ile ilgili derecelerinizi ve üniversitelerinizi zaten araştırmış olduğunuzu gördüm.
Üniversitelerinizin "H+" ile işaretlendiğini ve "Assessment" başlığı altındaki derslerin Almanca dersleri ile eşdeğer kabul edildiğini gördüm.
Bu çok sevindirici çünkü bir tanıma prosedürüne hiç ihtiyacınız olmadığı anlamına geliyor!

Almanya'da iş bulduysanız çalışma vizesi başvurusu yaparken Anabin ekran görüntülerini göstermeniz yeterli olacaktır. Bu, derecenizin denkliğinin kanıtı olarak kabul edilecektir.

Dilerseniz evraklarınızı iş bulma kurumundan meslektaşlarıma iletebilirim. Size Almanya'da yaşama ve çalışma konusunda tavsiyelerde bulunabilir ve bir iş bulmanıza yardımcı olabilirler. İlgilenirseniz lütfen bana bildirin.

İş bulmakta güçlük çekiyorsanız, ZAB'de sertifika değerlendirmesini düşünebilirsiniz. Bu gerekli değildir, ancak uygulamalar için yardımcı olabilir. Ardından, derecenizin eşdeğer kabul edildiğini belirten resmi bir belge alacaksınız.
Burada daha fazla bilgi bulacaksınız:

https://www.kmk.org/zab/zeugnisbewertung.html

Bir iş bulmak için önce bunu denemenizi tavsiye ederim. Anabin'e göre derecelerinizin eşdeğer kabul edildiğini başvurunuza yazıp bana da gönderdiğiniz ekran görüntülerini gönderebilirsiniz.
Yalnızca başvurularınız başarısız olursa sertifika değerlendirmesi için başvuruda bulunurum.

Ancak kayıt formunuzda henüz Almanca bilginizin olmadığını gördüm. Bu muhtemelen bir iş bulmada zorluk olacaktır. İşverenler normalde B2 Almanca becerisi bekler ve elçilik de vize için bu seviyeyi ister. Örneğin İngilizce veya Türkçe çalışabileceğiniz bir işveren bulursanız bir istisna yapılabilir.

Almanca bilgisi olmadan iş arama genellikle başarılı olmadığından, iş bulma bürolarımız da genellikle bu bilgiye ihtiyaç duyar. Ancak, yerleştirme ile ilgileniyorsanız, yüksek nitelikleriniz nedeniyle bir istisna yapıp yapamayacağınızı sorabilirim.

Şu anda Almanca kurslarına katılıyor musunuz veya planladığınız var mı?

Sizinle çalışmayı dört gözle bekliyorum ve iyi günler diliyorum!


Saygılarımla / Saygılarımla'






gelen mesajı yukarıya yapıştırdım. İnternet sitesinde baktığımda federal istihdam bürosu yazıyor. Eğer doğru yere başvurduysam da gelecek adımda ne yapmalıyım? Patronum benim adıma vize başvurusunda bulunabilir mi konsoloslukta sıra vs. beklememek için? Öğrendiğim kadarıyla hollandadaki sisteme göre yeşil pasaportla gidip orada iş bulduğunuzda direkt ülke içinde çalışma vizesi çıkartabiliyormuşsunuz. Almanyada da benzer bir sistem var mıdır?(yeşil pasaportum var iş bulmak gibi bir durumum. da yok işim hazır zaten)