Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Üniversitede 1.yıl sonrası Almanya'ya geçiş

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Kullanıcı avatarı
aariftr
Mesajlar: 107
Kayıt: Cmt Ara 21, 2019 1:26 am

Üniversitede 1.yıl sonrası Almanya'ya geçiş

Mesaj gönderen aariftr » Cmt Ara 21, 2019 10:55 pm

Arkadaşlar merhaba birkaç sorum var kafam karışık yardımcı olacaklara şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Ben liseye giriş sınavında 470 puan almış iyi bir lisede okuyorken büyük bir hatayla Açık Lise'den mezun olmuş birisiyim 2019 YKS'ye girdim Havacılık ve Uzay Mühendisliği tutuyordu puanım ancak tercih yazmadım daha iyi bir üniversite için sonrasında Almanya'da üniversiteye dair bilgiler edinince pişman oldum çünkü Studienkolleg okuma şartım var ancak üniversiteye yerleşip 1.sınıfı bitirince Studienkolleg'den muaf olabiliyormuşum, şimdi soruyorum sorularımı:

1)Studienkolleg'den muaf olmak için Türkiye'de 1.yılı tamamlamam yetiyor mu yoksa 3.00 ortalama vs. gibi koşullar var mı ?

2)Üniversiteye başlamış 1. yılı tamamlamış birisi için üniversite okuyor ve 1.sınıfı tamamlamış olması kabul süreci ve vizede avantaj yada dezavantaj olacak mıdır ?

3)Konsoloslukla gerçekleştirilecek vize görüşmesinde garantör mü yoksa bloke hesap mı daha avantajlıdır ?

4)Testdaf sınavı ne sıklıkla gerçekleştiriliyor ve bu sınava Türkiye'de girebilir miyim yada üniversitelerin kabul ettiği Almanca belgesini sağlayacak hangi sınavlara Türkiye'de girmem mümkün ?

5)Birde merakımdan şunu sormak istiyorum, açıkçası üniversitelerin kabul olayından pek çekinmiyorum ama konsoloslukla gerçekleşecek vize görüşmesi biraz korkutuyor beni vize görüşmelerinde başarı oranı yüzde kaç yada bununla ilgili yorumu olan var mı ?

Şimdiden herkese teşekkürler :)