Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Mangelberufe ve Mindestgehalt Yardim Lütfen

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
mimi89
Mesajlar: 5
Kayıt: Prş Tem 26, 2018 9:40 pm

Mangelberufe ve Mindestgehalt Yardim Lütfen

Mesaj gönderen mimi89 » Prş Tem 26, 2018 10:16 pm

Sevgili arkadaslar selamlar,

Ben 6. dönem international retail management bölümü ögrencisiyim, 1 dönemim kaldi. Öyle bir hizli bitsin merakindaydim ki tezimi erken yaziyorum aferin bana ... vardi. Fakat son 1 haftadir uykularim kaciyor.
Daha önceden Türkiye'den bir tane yuksekokul ve bir de Anadolu Üniv Isletme diplomam var(bachelor).
Okudugum bölüm ticaret ve perakende sektörü üzerine ve Mangelberuf degil :cry: 2018 yilinda minimum yillik gelirim 52 000 euro olmaz ise mavi kart alamiyormusum.
diplo.de den bakinca is arama vizesi 6 ay diyor ve bu sürede calisma izni vermiyor yaziyor (link: https://tuerkei.diplo.de/blob/1794512/0 ... u-data.pdf)
Bu biz Almanya'da okuyan ögrencileri kapsar mi? Son zamanlardaki deneyimleriniz nedir ve ben Bavyera eyaletindeyim..

Bir baska nokta var burada da is arkadasim cinli teyzeden kulaktan dolma bilgi aldim. Eger bir firma bana unbefristet kontrat verirse Arbeitvisum ile kalabiliyormusum ve 5 sene sonra Niederlassungserlaubnis hakkim oluyormus.

Cogunuz muhendislik ögrencisisiniz biliyorum. Ama varsa deneyimleriniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Büyüklerin ellerinden, kücüklerin gözlerinden öperim.

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Mangelberufe ve Mindestgehalt Yardim Lütfen

Mesaj gönderen welly275 » Cum Tem 27, 2018 11:51 am

sen olaya yanlis girmissin. sen burda okuyosun zaten. sana sartlar biraz daha farkli.

mezun olduktan sonra

1) eger is sözlesmen varsa hemen gider calisma oturumuna gecersin. 2 sene calistigin takdirde alman ikamet yasanin 18a maddesine göre sinirsiz oturuma yani niederlassungserlaubnise gecersin.

2) diyelim is sözlesmen yok, bu durumda sana is arama vizesi verirler. süresi en fazla 1 bucuk senedir ve tam calisma iznin olur. eger bitirdigin bölümle alakali is bulursan da üstteki yazdigim olur.

Cevapla