Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Hochschulzugangsberechtigung

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
mirfaelltnichtsein
Mesajlar: 191
Kayıt: Sal Kas 15, 2016 1:20 am

Re: Hochschulzugangsberechtigung

Mesaj gönderen mirfaelltnichtsein » Cmt Haz 23, 2018 7:43 pm

welly275 yazdı: Cmt Haz 23, 2018 5:22 pm HZB yüksek ögrenime giris hakki demek ve bunu hangi belgeyle sagladigin önemli olan. eger liseden mezun olup gelip almanyada lisans okuyacaksan, öss yerlestirme ve lise diplomasi beraber bu hakki sana verir. eger lisans sahibiysen ve almanyada lisans okuyacaksan lisans diploman. lisans sahibi olup da gelip almanyada master okuyacaksan lisans diploman olmasi lazim.

HZB yazan yere yabanci yazacaksin. össymis lise diplomasiymis farketmez. not kismina da lisans notunu yaz. ben senin yerinde olsam öyle yapardim.
Peki lisans mezunu olduğum halde HZB kısmını lise diplomam ve yerleştirme belgeme göre girsem büyük sıkıntı çıkar mı? Belge olarak elden hepsini göndereceğim, lisans diplomam, transcriptim, vs. Sadece uni-assist formunda HZB kısmına lise diploması ve yerleştirme belgemi girdim, bitirdiğim Studium kısmına da Bachelor'ımı girdim. Bu şekilde girmem kabul edilecekken red almama sebep olacak kadar etkilemez herhalde değil mi?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Re: Hochschulzugangsberechtigung

Mesaj gönderen welly275 » Sal Haz 26, 2018 1:11 am

o kadar kafaya takma ufak bi sorun olur o girdiklerin, tabi eger yanlissa.

almanyada HZB abitur gibi sinavlar ve ordan alinan puani ifade eder yani türkiyedeki karsiligi lise diplomasi ve öss belgesi.

yabanci ögrenci olunca isler karisiyo biraz ama lisans bitirip gelip almanyada master okuyacaksan lise diplomasi ve öss ile HZB kismini doldurabilirsin. yukarda farkli yazdim ama yanlis olabilir o

Cevapla