Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Çift Anadal / Yandal Hakkında

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Metalwave
Mesajlar: 31
Kayıt: Prş Şub 08, 2018 2:47 am

Çift Anadal / Yandal Hakkında

Mesaj gönderen Metalwave » Prş Şub 08, 2018 9:17 pm

Merhaba. Ben almanyada üni okurken çift anadal ve yandal yapmak istiyorum Mesela ben türkiyede bilgisayar mühendisliği okurken aynı anda moleküler biyoloji ve genetik bölümüne çift anadal yapıp elektrik ve elektronik bölümüne yan dal yapabiliyorum (üniversitelerin öğrenci işleri ile görüştüm bu kombinasyon mümkün fakülteler arası çift anadal/yandal yapılabiliyor tükiyede) Almanya'da da bu kombinasyonu yapmak istiyorum böyle bir şey mümkün mü ? evet almanyada üniversite çok zor fakat bu yola çıkmışken tam donanımlı mezun olmak istiyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Çift Anadal / Yandal Hakkında

Mesaj gönderen Physiker » Cum Şub 09, 2018 11:11 am

Yakin bölüm olsalar yapabilirsin ama informatik ile genetik bölümlerinin alakasi yok.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Metalwave
Mesajlar: 31
Kayıt: Prş Şub 08, 2018 2:47 am

Re: Çift Anadal / Yandal Hakkında

Mesaj gönderen Metalwave » Cum Şub 09, 2018 5:36 pm

O zaman bu açıdan bakarak almanyada ki ve turkiyede ki universiteleri karşılaştırdığımızda turkiyede ki universitelerin sağladığı bu esneklik arti bir avantaj.

Peki almanyada cift anadal yapmak icin yakinlik derecesi neye gore belirleniyor. Hangi bölümden hangi bölümlere cifta anadal yapılabileceğine dair bir tablo vs. var mi, universiteler böyle birşey yayınlıyorlar mi ?

highachiever
Mesajlar: 1
Kayıt: Prş Tem 27, 2023 6:39 pm

Re: Çift Anadal / Yandal Hakkında

Mesaj gönderen highachiever » Prş Tem 27, 2023 6:44 pm

Merhabalar, umarım size ulaşabilirim. Ben de eğer sorun çıkmazsa bu yıl Biyomedikal veya Doku mühendisliği kazanıp Yapay Zeka mühendisliği ile çift ana dal yapmak istiyorum. Ailemle Almanya'ya taşınma gibi bir durumumuz var ve eğer olursa denklikle orada okumak istiyorum bu şekilde. Almanya'da üniversiteyi %60'lık bir kesimin pes ederek bıraktığına dair oranlar görüyorum, elbette ki bu beni endişelendirse de hedefim aynen sizinki gibi tam donanımlı bir şekilde ülkemi temsil etmek. Fazla uzattım sanırsam, işin aslı durumunuzu merak ediyorum. Hedefinize ulaşabildiniz mi?

Cevapla