Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dresdende Oturum Uzatma

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
bugraerkan1
Mesajlar: 55
Kayıt: Prş Eyl 24, 2015 4:00 pm

Dresdende Oturum Uzatma

Mesaj gönderen bugraerkan1 » Prş Eki 05, 2017 7:07 pm

Herkese merhaba arkadaslar,benim yarin yani 6 Ekim icin Essende randevum vardi.Benim adres kaydim Essende. Ancak TU Dresdende okumak icin Dresdene tasindim 1 hafta once.1 Ekimde okulum basladi.Daha oncesine kadar dil ogrencisiydim DSH 2 yi gecen ay icinde verdim ve aldigim on kabulle birlikte kaydimi yaptirdim. Yurt basvurumun sonucunu beklerkende bir pansiyonda kaldim. 9 Ekimde yurda yerlesecegim. Essen yabancilar subesine bununla ilgili bir mail gondermistim gecen hafta.Biraz once gonderdikleri mailde yarinki randevuyu iptal ettiklerini ve Dresdendeki yabancilar subesini kullanmam gerektigini soylediler.

Sonuc olarak yarindan itibaren oturum iznim bitmis oluyor. bana 3 aylik fiktionsbescheinigung vermislerdi 6 Ekimde bitiyor ve direk bu belgeyi verdikleri gun 6 ekim icin kendileri bir randevu verip kagit seklinde vermislerdi. Benim en buyuk sorunum su:Essende her oturum uzatmada son 3 ayin banka dokumlerini gostermem yeterli oluyordu. 3x720 seklinde gosteriyordum en az. Her ay ailem Türkiyeden gonderiyor. Dresdende oturum uzatmis olanlar var mi ? Oturum uzatmak icin ekstra bir sey gostermem gerekir mi ? Bu arada Dresdenin yabancilar subesi sayfasi cok rezil gorunuyordu. Cok daginik yani. Daha onceden Dresdende oturum uzatan arkadaslar varsa yardimci olurlarsa cok memnun olurum.