Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Uniden gelen Vormerkung ile Vize

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Uniden gelen Vormerkung ile Vize

Mesaj gönderen Bilu1 » Cmt Ağu 12, 2017 4:11 am

Arkadaşlar şimdi ben KIT ünisinden Vormerkung adı altında bir belge aldım ve e-mailde vize işlerinde kullanın yazıyor da belge çok tuhaf. Yani diyor ki biz sınav yapacağız ve bu sınavı geçmek için B1/B2 Almanca biliyor olman lazım. Sonra sınavı geçenler arasından kontenjan dahilinde dil kursumuza alacağız. Daha sonra dil kursundan sonra tekrar sınava gireceksiniz Almanca yeterliliğinizi göstermek için ve ondan sonra üniye tekrar başvuru yapacaksınız o anki seçim prosedürümüze göre başvurunuzu tekrar değerlendireceğiz tarzı bişeyler anlatmışlar kısaca. Ama benim anlamadığım 2 konu var şimdi okul beni kabul etmiş mi yoksa yani herkese mi veriyorlar bunu? Yani bi tarih yazıyor o tarihte belirtilen yerde olmam gerekiyor galiba. Bide ikinci olarak bu belge vize işlerinde geçerli olur mu? Bana pek bir geçerliliği yok gibi geldi yani ne dil kursu garantisi veriyor ne kabul :shock: Ve son olarak Almanca Goethe ya da OSD sertifikası olmadan vizeye gideceğim. Elimde sadece kurs sertifikası olacak o da B1.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Uniden gelen Vormerkung ile Vize

Mesaj gönderen Physiker » Pzr Ağu 13, 2017 1:56 am

Ön kabul belgesi o sekilde oluyor zaten ve o belge vize icin yeterli, kolay alinan bir belge degil.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Bilu1
Mesajlar: 267
Kayıt: Sal Tem 25, 2017 1:50 am

Re: Uniden gelen Vormerkung ile Vize

Mesaj gönderen Bilu1 » Pzr Ağu 13, 2017 8:23 pm

Yani Almanca kursuna dahi kesin kayıdım yok ama vize için bu belge ile gittiğimde sorun olmaz. Sadece motivasyon mektubunda belirtiyim mi eğer okulun Almanca kursuna kayıt kabul edilmezsem başka kursa yazılacağımı yani şuan bide Almanca kursu için ödeme yapmam gerekmiyor değil mi?

Cevapla