Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanyada Lisans Tamamlama

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Jin
Mesajlar: 5
Kayıt: Sal Ağu 16, 2016 9:36 pm

Almanyada Lisans Tamamlama

Mesaj gönderen Jin » Sal Ağu 16, 2016 9:42 pm

Merhabalar.ben Ege Universtesi Makine MYO bolumunu bitirdim.Almanyada lisansimi tamamlamayi dusunuyorum.Halam Kolnde yasiyor fakat Koln de kalacagim kesin degil cunku lisansim orada varmi bilmiyorum.Birkac sorum var sizlere;
-Bana senelik masrafi ortalama ne kadar olur?
-Burada 1 sene Dil kursuna gidecegim ancak orda sikinti yasarmiyim?
-Sizce tercihim iyimi ?,cunku mezun olunca orada yasamak istiyorum.

Bunun disinda fikir ve onerilerinizi bekliyorum.Saygilar...

Faruk06
Mesajlar: 243
Kayıt: Cum May 16, 2014 3:12 pm

Almanyada Lisans Tamamlama

Mesaj gönderen Faruk06 » Sal Ağu 16, 2016 10:06 pm

Merhaba,
Tercihin iyimi bilemiyorum ama fikrimizi sormussun madem soyleyelim :)
Ben senin yerinde olsam lisansimi bitirir o sirada Almancami gelistiririm lisanstan sonra eger Almanyada yasama niyetin varsa master a gelirdim. Masterdan sonra calisacak bir sirket bularak burada kalabiliyorsunuz diye biliyorum.
1 sene dil kursu olayi tamamen sana ve istegine bagli. Ne kadar cok ugrasirsan okadar guzel olur. Grammatik felan tamam ama konusmada felan ilk geldiginde genelde zorluk cekiliyor diye biliyorum.
Senelik masraf da Kalacagin yere bagli Halanda kalmayacagini tahmin ederekten yorum yaparsak 200 -300 arasi yurtlarda 200-400 arasida wglerde kalabilirsin diye dusunuyorum koln konusunda bir bilgim yok ama ben bremen ve cevresine gore yorumladim. www.wg-gesucht.de den kolndeki fiyatlara bakarak asagi yukari bilgi sahibi olabilirsin.
Lutfen Ozel Mesaj Gondermeyiniz..
Sorularinizi Forumda Baslik Acarak Sorunuz..

Jin
Mesajlar: 5
Kayıt: Sal Ağu 16, 2016 9:36 pm

Almanyada Lisans Tamamlama

Mesaj gönderen Jin » Sal Ağu 16, 2016 10:12 pm

Tesekkurler.Sunu belirteyim uzun suredir arastiriyorum gordugum kadariyla orada yasamak iyi fikir degilmis memnuniyet cok az.Ayrica egitimi sisteminin farkli olusu ve ogretim uyelerinin Turklere karsi kotu tutumu oluyormus.Bu beni cok rahatsiz etti pekde emin degilim acikcasi

Faruk06
Mesajlar: 243
Kayıt: Cum May 16, 2014 3:12 pm

Almanyada Lisans Tamamlama

Mesaj gönderen Faruk06 » Çrş Ağu 17, 2016 1:21 am

Memnuniyet kisiden kisiye gore degisir.
Simdi Almanci ailelerin durumu ortada.. Insan bazen Turklugunden utaniyor onlari gorunce. Bircok Almanci soylede boylede iste bizde orada yasiyoruz ama hic begenmiyoruz Turkiye daha guzel diyorlar .. Cok guzel yollar yapmislar birde burda hiz sinirinami uyacagiz diyip gazi kokleyipde sonrada ceza gelince hay ben sizin gibi adamlarin... deyip de burasi ne bicim ulke diyen diyenleri gordum.. Hicbir baltaya sap olamamis, calismayi bilmeyipde sadece arbeitsamt dan aldigi parayla gecinen adam gelipde burada yasam standartlari kotu diyor.. Sirada beklemeyi bilmeyipde hemen one gecmeye calisan adamlari Almanlar guzel bir dille uyarinca sonrada Almanlara irkcilik yapiyorlar diyenler var..
Memnuniyet kisiden kisiye degisen bir konu.. Yani sen standartlarda bir Almanci aileye soracak olursan elbetteki sana \'\'yaa iste bizde memnun degilizde gecim icin katlaniyoruz\'\' lafini duyman oldukca muhtemeldir..
Irkcilik konusu maalesef mevcut her ne kadar yasamamis olsamda insanlarda gizli bir irkcilik var dogal olarak ki nasil suriyeliler ulkemize geldiginde millet onlara karsi irkcilik yapiyorsa Almanlarda sadece bize degil bircok ulkeden gelen yabancilara on yargiyla bakiyorlar ve irkcilik yapiyorlar. Cunku Hirsizlik oluyor yapan kisi yabanci.. Uyusturucu kullananlara bakiyorsun agirlik yabanci.. Kriminal suclar agirlik yabanci.. Devleti-insanlari kandirma agirlik yabanci.. Haliyle adamlarda bunlari gore gore irkci olmuslar hak vermek gerekiyor..
Lutfen Ozel Mesaj Gondermeyiniz..
Sorularinizi Forumda Baslik Acarak Sorunuz..

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Almanyada Lisans Tamamlama

Mesaj gönderen welly275 » Prş Ağu 18, 2016 12:34 am

[quote]Jin tarafindan yazilan metin:

Tesekkurler.Sunu belirteyim uzun suredir arastiriyorum gordugum kadariyla orada yasamak iyi fikir degilmis memnuniyet cok az.Ayrica egitimi sisteminin farkli olusu ve ogretim uyelerinin Turklere karsi kotu tutumu oluyormus.Bu beni cok rahatsiz etti pekde emin degilim acikcasi[/quote]

kimden duydun veya nerden okudun bilemem ama sen karsindakine insan gibi davrandikca insan gibi muamele gorursun genelde. arada tabi ki hayvani cikacak ki bu hayvanlarin sayisi turkiyede daha fazla, kimse kusura bakmasin. yan baktin diye olen kac kisi var. almanyada simdiye kadar bariz irkci davranisa rastlamadim. tam tersine gerek ogretim uyeleri gerek ogrenciler gayet memnunum.

almanyadan memnun olmayip, turkiyeyi ovup duran ama turkiyeye donmeyi de totosu yemeyen yetersiz insanlarin yorumlarina kulak asma. bu davranis yemek yedikleri kaba pislemekten baska degil.

Jin
Mesajlar: 5
Kayıt: Sal Ağu 16, 2016 9:36 pm

Almanyada Lisans Tamamlama

Mesaj gönderen Jin » Prş Ağu 18, 2016 5:39 pm

Tesekkur ederim yardimlariniz icin bu site bana cok iyi bir kaynak oldu.Ins Almanyada egitim almak icin yollara duscem.

Cevapla