Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Garantörlük hakkında yardımcı olur musunuz?

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
alanwake
Mesajlar: 68
Kayıt: Çrş May 06, 2015 7:48 pm

Garantörlük hakkında yardımcı olur musunuz?

Mesaj gönderen alanwake » Pzr Nis 16, 2017 4:21 pm

Merhabalar;

Önümüzdeki yıl nrw eyaletine lisans eğitimi için garantör vasıtasıyla gelmeyi planlıyorum kısmetse,ancak aklıma takılan bir kaç soru var.

-Garantör olacak kişi eniştem,kendisi garantör olmayı istiyor fakat benim olabilmesiyle alakalı kuşkularım var,sanırım kendisi orada ya asgari ücret yada biraz üstünde maaş alıyor.(Ayıp olur diye sormak istemedim.)2 çocuğu var birisi 2 birisi 4 yaşında(Bu bilginin garantörlük analizi için gerekli olduğunu düşündüm).Şayet bana garantör olma vakti geldiğinde yabancılar polisine bildiğim kadarıyla maaşını falan kanıtlaması gerekiyor.Bu olanaklar içerisinde garantör olmasın da sorun çıkabilir mi? Yada bunu başvuru yapmadan önce nasıl öğrenebiliriz?

-İkincisi ise bir arkadaşım şuan hali hazırda avusturyada okumakta,kendisi avusturyaya bloke hesap miktarının altında bir parayla başvurdu(4.000 euro) gibi.Kendisiyle kontakt halindeyiz,geçenlerde konuşurken belediyeye gittiğinde parayı tamamlaması için 4 ay gibi bir süre verdiklerini anlattı.Bu durum almanya için de geçerli midir?

Teşekkür ederim..

Mkyc01
Mesajlar: 444
Kayıt: Pzr Ağu 16, 2015 9:17 pm

Re: Garantörlük hakkında yardımcı olur musunuz?

Mesaj gönderen Mkyc01 » Pzt Nis 17, 2017 1:42 pm

1. Enisteniz oladabilir olamayadabilir konsoloslukların sayfasından araştırırsan daha sağlık bilgiye ulaşabilirsin ama 2 çocuk + ev kirası varsa bu maaş yetmeyebilir ve kesinlikle sosyal yardım almaması lazım devletten.

2.Öyle bisey olmuyor ilk basta 8800 € direk hesabında bulunmalı.
Aller Anfang ist schwer.

alanwake
Mesajlar: 68
Kayıt: Çrş May 06, 2015 7:48 pm

Re: Garantörlük hakkında yardımcı olur musunuz?

Mesaj gönderen alanwake » Cmt Nis 22, 2017 1:54 pm

Yardiminiz icin cok tesekkur ederim ..

Cevapla