Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bremen\'de Bachelor\'s Degree

Bremen eyaletinde yasam, egitim, universiteler
celalettind
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzt Nis 06, 2015 7:51 pm

Bremen\'de Bachelor\'s Degree

Mesaj gönderen celalettind » Pzt Nis 06, 2015 8:10 pm

Arkadaslar herkese merhaba. Forumunuza yeni uye oldum. Gercekten cok faydali paylasimlar yapilmakta. Ben de bunlardan yararlanmak istedim :) Oncellikle Ankara Universitesi Ispanyol Dili ve Edebiyati mezunuyum. Bremen Universitesi\'nde alanimdan farkli olarak Electrical Engineering and Information Technology ya da Production Engineering bolumlerinde lisans okumak istiyorum. Herhangi bir lisans mezunu dil sartini sagladigi surece Almanya\'da istedigi bolumde okuma sansina sahip diye bir bilgi edindim. Onemli olan universitenin istedigi dil sertifikasina sahip olmak ve kabul almakmis. Simdi sen dil-edebiyat okumussun, matematikle falan alakan yok, kalkip muhendislik okumak istiyorsun diyenler olabilir. Turkiye sartlarinda bahsi gecen bolumlere girmem pek mumkun degildi ve bu yuzden icimde hep bir uhte kaldi. Eger yapabiliyorsam muhendislikle alakali bolumlerde okumak istiyorum. Dil-edebiyat mezunu biri icin bu bolumlerde okumak mumkun mudur? Gorus bildiren arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Bremen\'de Bachelor\'s Degree

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Nis 06, 2015 8:30 pm

Oncelikle hos geldin siteye. Dedigin sekilde lisans muhendislik okuyabilirsin bir problem yok ama askerlik uzatamiyorsun bu durumda.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

celalettind
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzt Nis 06, 2015 7:51 pm

Bremen\'de Bachelor\'s Degree

Mesaj gönderen celalettind » Pzt Nis 06, 2015 8:51 pm

Hos bulduk cok tesekkur ederim cevabin icin. Askerligimi yaptim. Suan onumde engel olan sadece dil sertifikasi almak. Ingilizce ve Ispanyolca\'dan oturu dillere yatkinligim var. Almanca\'yi hizli ogrenebilirim diye dusunuyorum. Gerekli belgelerle Bremen Universitesi\'nde dedigim bolumlere Uni-Asist uzerinden basvuru yapsam kabul almama gibi bir durum olabilir mi? Nereden baslayacagima bir turlu karar veremiyorum. Muhendislik dallarina alanim olmadigi icin kabul almam zor olursa diye acaba kendi alanimla ilgili bir bolume basvurup sartli kabul alip sonrasinda Almanya\'da dil kursu sirasinda baska bolumlere mi basvursam?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Bremen\'de Bachelor\'s Degree

Mesaj gönderen Physiker » Sal Nis 07, 2015 10:00 am

Kabul almama durumu olmaz, o bolumlerde zaten sinirlama yok herkesi aliyorlar. Ama vize de sorun yasayabilirsin bu sekilde. O yuzden yuksek lisans kabulu al kendi bolumunden ve buraya gelip dsh yi gecince muhendislige gec.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

ziyaaslan
Mesajlar: 3
Kayıt: Sal Kas 10, 2015 12:54 pm

Re: Bremen\'de Bachelor\'s Degree

Mesaj gönderen ziyaaslan » Çrş Kas 30, 2016 5:56 pm

Hocam ne yaptın sartlı kabul alabıldınmı lısans ıcın vısede problem yasadınmı?

Cevapla