Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
- Staatsmann
- Mesajlar: 5027
- Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
[center]Kori Soslu Tavuk (2 Kisilik) [/center]
Sure:
Ortalama 20 dk.
Malzemeler:
* 1 Adet Kori Sos ( Tum Marketlerde bulabilirsiniz ) ort. 0.50 Cent..
* 500 gr Tavuk Gogsu ort. 3.00 Euro
* 1 paket Schlagsahne( Hazir Krema) ort. 0.75 Cent
* Bir yemek kasigi un
* 1 dis sarimsak
* 1 Yemek kasigi yag
* Bir avuc dolusu mantar. (Isteye gore mantar konulmayabilir)
Yapilisi:
Genisce bir tavada kup veya dikdortgen seklinde kestiginiz tavuklari tavaya atin suyunu salana kadar hizli daha sonra orta ateste pisirin.Etin beyazlasmasina yakin mantarlari ve sarimsaklari icine atin.Biraz daha pisirdikten sonra Schlagsahne\'yi ekleyin ve bir muddet daha bekleyin.
Daha sonra uzerine bir yemek kasigi unu bosaltin ve karistirin.
Ardindan kori sosunu ilave edin.Kori sosunu ilave ederken ilk bir yemek kasigi kadar ekleyin ve schlagsahne nin renginin fistik yesiline donene kadar karistirin.
Bitti
Sure:
Ortalama 20 dk.
Malzemeler:
* 1 Adet Kori Sos ( Tum Marketlerde bulabilirsiniz ) ort. 0.50 Cent..
* 500 gr Tavuk Gogsu ort. 3.00 Euro
* 1 paket Schlagsahne( Hazir Krema) ort. 0.75 Cent
* Bir yemek kasigi un
* 1 dis sarimsak
* 1 Yemek kasigi yag
* Bir avuc dolusu mantar. (Isteye gore mantar konulmayabilir)
Yapilisi:
Genisce bir tavada kup veya dikdortgen seklinde kestiginiz tavuklari tavaya atin suyunu salana kadar hizli daha sonra orta ateste pisirin.Etin beyazlasmasina yakin mantarlari ve sarimsaklari icine atin.Biraz daha pisirdikten sonra Schlagsahne\'yi ekleyin ve bir muddet daha bekleyin.
Daha sonra uzerine bir yemek kasigi unu bosaltin ve karistirin.
Ardindan kori sosunu ilave edin.Kori sosunu ilave ederken ilk bir yemek kasigi kadar ekleyin ve schlagsahne nin renginin fistik yesiline donene kadar karistirin.
Bitti
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
sirdani merak edip baktim da wikipedia da
harbiden cok siradisi bi sekli var :D
Kod: Tümünü seç
Cok farkli ve cok lezzetli bir yiyecek olan sirdanin goruntusu tadi kadar guzel degildir. Sekil olarak biraz siradisidir.
- Staatsmann
- Mesajlar: 5027
- Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Yok mu hic guzel yemekler yapan yahu ? Ipucu verin ,bizde yapalim \'\') Beyleri gectim kizlarda sanirim hazira alismis Almanya\'da... :p
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
[quote]Staatsmann tarafindan yazilan metin:
Yok mu hic guzel yemekler yapan yahu ? Ipucu verin ,bizde yapalim \'\') Beyleri gectim kizlarda sanirim hazira alismis Almanya\'da... :p[/quote]
evde kalan kizlar almanyaya gelmis
Yok mu hic guzel yemekler yapan yahu ? Ipucu verin ,bizde yapalim \'\') Beyleri gectim kizlarda sanirim hazira alismis Almanya\'da... :p[/quote]
evde kalan kizlar almanyaya gelmis
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Sebzeli tavuk
----------------
1parca tavuk gogus eti
1 Kirmizi biber
1 Yesil Biber
1 yemek k.soya sosu
Sogan,baharatlar
Siviyagda sogan pembelestirilir,kusbasi tavuk eklenir,cevrilir,ince kiyilmis kirmizi ve yesil biber eklenir,renkleri donene dek cevrilir,soya sosu ve baharatlar da eklenerek karistirilir,etler pisince ocaktan alinir,pilavla servis edilir..
Not.Soya sosu tuzludur o nedenle tuz eklemeyiniz,varsa 3-4 mantar da sabzelerle ayni anda eklenebilir.
----------------
1parca tavuk gogus eti
1 Kirmizi biber
1 Yesil Biber
1 yemek k.soya sosu
Sogan,baharatlar
Siviyagda sogan pembelestirilir,kusbasi tavuk eklenir,cevrilir,ince kiyilmis kirmizi ve yesil biber eklenir,renkleri donene dek cevrilir,soya sosu ve baharatlar da eklenerek karistirilir,etler pisince ocaktan alinir,pilavla servis edilir..
Not.Soya sosu tuzludur o nedenle tuz eklemeyiniz,varsa 3-4 mantar da sabzelerle ayni anda eklenebilir.
Degismeyen tek sey degisimdir!
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Baliklar icin;
------------
Eger somon turu bir baliksa,firin tepsisine yapli kagit serin,uzerine somon dilimlerini koyun,dilimlerin uzerine kesilmis sarmisak gezdirin,karabiber ve tuz atin sadece boylece firinda pisirin.
Levrek/cipura turu baliklar
---------------------------
Baliklari cizin,yagli kagidin uzerine yassi patates dilimleyin,uzerine baliklari dizin,baliklarin icine dilimlenmis sogan,tane karabiber,az z.yagi doldurun pisirin,patatesler baligin yagini emdiginden nefis oluyor eh baliklar da oyle tabi
------------
Eger somon turu bir baliksa,firin tepsisine yapli kagit serin,uzerine somon dilimlerini koyun,dilimlerin uzerine kesilmis sarmisak gezdirin,karabiber ve tuz atin sadece boylece firinda pisirin.
Levrek/cipura turu baliklar
---------------------------
Baliklari cizin,yagli kagidin uzerine yassi patates dilimleyin,uzerine baliklari dizin,baliklarin icine dilimlenmis sogan,tane karabiber,az z.yagi doldurun pisirin,patatesler baligin yagini emdiginden nefis oluyor eh baliklar da oyle tabi
Degismeyen tek sey degisimdir!
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Makarna en pratik yemektir ama haslayip suyunu dokmeyin,az sivi yaga istediginiz kadar makarnayi koyun,biraz yagda cevirin,kettle da kaynattiginiz suyu makarnalarin seviyesini 1parmak gececek kadar doldurun,alrini kisin kapadigini kapatin,suyunu cekince uzerine peynir rendesi nam nam.
Eger soslu yapacaksaniz mesela kiyma,domatesi rendeleyin siviyagda iyice suyu ucsun,icine az kiyma,karabiber,tuz ekleyin kiyma pisince makarnalari ekleyin kalan tarif ustteki gibi
Tum soslari buna uygulayabilirsiniz.Boylece vitaminini atmadiginiz bir makarnaniz olacak
Eger soslu yapacaksaniz mesela kiyma,domatesi rendeleyin siviyagda iyice suyu ucsun,icine az kiyma,karabiber,tuz ekleyin kiyma pisince makarnalari ekleyin kalan tarif ustteki gibi
Tum soslari buna uygulayabilirsiniz.Boylece vitaminini atmadiginiz bir makarnaniz olacak
Degismeyen tek sey degisimdir!
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
soyali tavuk
-------------
tavuk gogus etini alip kusbasi kesin,cukur bir kaba doldurun heryerine bulasacak kadar soya sosu koyunikaristirin mumkunse gece boyu degilse 1-2saat dolapta beklesin,
Ardindan az yagda ypismaz tavayi iyice kizidirp icine atin,oyle yumusak oluyor ki tadina doyulmaz hem de cok pratik.
-------------
tavuk gogus etini alip kusbasi kesin,cukur bir kaba doldurun heryerine bulasacak kadar soya sosu koyunikaristirin mumkunse gece boyu degilse 1-2saat dolapta beklesin,
Ardindan az yagda ypismaz tavayi iyice kizidirp icine atin,oyle yumusak oluyor ki tadina doyulmaz hem de cok pratik.
Degismeyen tek sey degisimdir!
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Yeter mi devam edeyim mi:)
Degismeyen tek sey degisimdir!
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
[quote]Staatsmann tarafindan yazilan metin:
[center]Kori Soslu Tavuk (2 Kisilik) [/center]
Sure:
Ortalama 20 dk.
Malzemeler:
* 1 Adet Kori Sos ( Tum Marketlerde bulabilirsiniz ) ort. 0.50 Cent..
* 500 gr Tavuk Gogsu ort. 3.00 Euro
* 1 paket Schlagsahne( Hazir Krema) ort. 0.75 Cent
* Bir yemek kasigi un
* 1 dis sarimsak
* 1 Yemek kasigi yag
* Bir avuc dolusu mantar. (Isteye gore mantar konulmayabilir)
Yapilisi:
Genisce bir tavada kup veya dikdortgen seklinde kestiginiz tavuklari tavaya atin suyunu salana kadar hizli daha sonra orta ateste pisirin.Etin beyazlasmasina yakin mantarlari ve sarimsaklari icine atin.Biraz daha pisirdikten sonra Schlagsahne\'yi ekleyin ve bir muddet daha bekleyin.
Daha sonra uzerine bir yemek kasigi unu bosaltin ve karistirin.
Ardindan kori sosunu ilave edin.Kori sosunu ilave ederken ilk bir yemek kasigi kadar ekleyin ve schlagsahne nin renginin fistik yesiline donene kadar karistirin.
Bitti [/quote]
kori soslu tavuk spesiyalimdir staatsmann bi kac onerim var; umarim isine yarar.
tavuk gogusu yerine mutlaka but, kalca eti kullan. hem tavaya hic yag koymana gerek kalmaz kendi yagiyla hic yapismadan cok guzel pisiyo hem gogus gibi kuru bi et degil tadi cok cok daha iyi oluyor. Ayrica almanya da var mi bilmiyorum `zerdecal` koy koriyle birlikte, almancasi Kurkumapulver imis. biber ve kekigi saymiyorum zaten zevke bagli.
baska bi onerim ise tavugu bir gun onceden alip uzerine bol limon *** -ozellikle tavugun son kullanma tarihi yaklasiyorsa- , soya sosu ve kekikle birlikte yogur tavugu bi gun dolapta oylece birak pisirirken ekstra soya sosu dokme.. soya sosu sevmeyenler kirmizi sarap da kullanabilir gayet guzel oluyor. bir de boyle deneyin pisman olmayacaksiniz
[center]Kori Soslu Tavuk (2 Kisilik) [/center]
Sure:
Ortalama 20 dk.
Malzemeler:
* 1 Adet Kori Sos ( Tum Marketlerde bulabilirsiniz ) ort. 0.50 Cent..
* 500 gr Tavuk Gogsu ort. 3.00 Euro
* 1 paket Schlagsahne( Hazir Krema) ort. 0.75 Cent
* Bir yemek kasigi un
* 1 dis sarimsak
* 1 Yemek kasigi yag
* Bir avuc dolusu mantar. (Isteye gore mantar konulmayabilir)
Yapilisi:
Genisce bir tavada kup veya dikdortgen seklinde kestiginiz tavuklari tavaya atin suyunu salana kadar hizli daha sonra orta ateste pisirin.Etin beyazlasmasina yakin mantarlari ve sarimsaklari icine atin.Biraz daha pisirdikten sonra Schlagsahne\'yi ekleyin ve bir muddet daha bekleyin.
Daha sonra uzerine bir yemek kasigi unu bosaltin ve karistirin.
Ardindan kori sosunu ilave edin.Kori sosunu ilave ederken ilk bir yemek kasigi kadar ekleyin ve schlagsahne nin renginin fistik yesiline donene kadar karistirin.
Bitti [/quote]
kori soslu tavuk spesiyalimdir staatsmann bi kac onerim var; umarim isine yarar.
tavuk gogusu yerine mutlaka but, kalca eti kullan. hem tavaya hic yag koymana gerek kalmaz kendi yagiyla hic yapismadan cok guzel pisiyo hem gogus gibi kuru bi et degil tadi cok cok daha iyi oluyor. Ayrica almanya da var mi bilmiyorum `zerdecal` koy koriyle birlikte, almancasi Kurkumapulver imis. biber ve kekigi saymiyorum zaten zevke bagli.
baska bi onerim ise tavugu bir gun onceden alip uzerine bol limon *** -ozellikle tavugun son kullanma tarihi yaklasiyorsa- , soya sosu ve kekikle birlikte yogur tavugu bi gun dolapta oylece birak pisirirken ekstra soya sosu dokme.. soya sosu sevmeyenler kirmizi sarap da kullanabilir gayet guzel oluyor. bir de boyle deneyin pisman olmayacaksiniz
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
denemedim belki deneyecekler olur diye..
limon hakkinda:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf
limon hakkinda:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf
-
- Mesajlar: 47
- Kayıt: Pzt Eki 29, 2012 2:23 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Ben baklagil hastasiyim Barbunya,kuru fasulye,patatesli bezelye,yesil mercimek.. Burada sanirim en kolayi bezelye..Birazdan salcali bezelye yapcam. Et haslarsaniz yanina garnitur olarak bir miktar haslanmis bezelye ve brokoli koyun. Gecende denedim,super oldu
Bunun disinda ben brokoliyi cig olarak uzerine limon (ya da varsa nar eksisi) dokerek yemegin yaninda salata olarak yemeyi seviyorum. Denemediyseniz deneyin,bence cok guzel
Bunun disinda..Et ucuz tabi..Kendi hamburgerinizi kendiniz yapabilirsiniz..Burada henuz denemedim ama Istanbulda cok kez yaptim.
Malzemeler:
300 gr dana dos kiyma
+Hamburger ekmegi
+Sogan,tursu,domates(ben domates kullanmiyorum,etin tadini bastiriyor,sogansa tam tersine etin tadini ortaya cikartiyor)
+Tercihe gore cheddar peynir
+HARDAL(hamburgeri iyi yapan malzeme)
+karabiber
+tuz
Dana dos aliyorsunuz. 2 kere cektirin mumkunse.
Genisce bir kasede 200 gr ete yarim corba kasigi ya da daha fazla tuz katin,korkmayin. Dilinizin ucuyla test ederek yeterli orani yakalayip yakalamadiginizi anlarsiniz. Epey bir karabiber de atmaniz gerekecek. Ilk yaptigimda korkmustum ama baya atin.
4-5 dakika yogurun,tuz ve karabiber etin her tarafina esit sekilde dagilsin.
Dilinizin ucunun da yardimiyla dogru orani yakaladiginizda simdi ete hardal atacagiz. Bir corba kasigi kadar atabilirsiniz. Simdi tekrar karistirin,iyice yogurun. Hardali en son atmanizi tavsiye etme sebebim; dil ucuyla test etme esnasinda hardal -tadi yuzunden- sizi yaniltabilir.
Simdi eti iki esit kutleye bolup yuvarlak seklini verip tavaya ya da firina atabilirsiniz.
Tavsiyem eti fazla pisirmemeniz,hamburgeri lezzetli kilan sey etinin suyu. Orta ateste firinda 8-10 dakikada ideal durumda olacaktir.
Et piserken sogani,tursu,domates uclusunu hazirlayin. Peynir koyacaksaniz,et pismek uzereyken 2 dakikadan daha uzun surmeyecek sekilde peyniri etin uzerine yatirin. Peynir ne soguk olmali ne de erimeli.
Umarim begenirsiniz. Afiyet olsun
Bunun disinda ben brokoliyi cig olarak uzerine limon (ya da varsa nar eksisi) dokerek yemegin yaninda salata olarak yemeyi seviyorum. Denemediyseniz deneyin,bence cok guzel
Bunun disinda..Et ucuz tabi..Kendi hamburgerinizi kendiniz yapabilirsiniz..Burada henuz denemedim ama Istanbulda cok kez yaptim.
Malzemeler:
300 gr dana dos kiyma
+Hamburger ekmegi
+Sogan,tursu,domates(ben domates kullanmiyorum,etin tadini bastiriyor,sogansa tam tersine etin tadini ortaya cikartiyor)
+Tercihe gore cheddar peynir
+HARDAL(hamburgeri iyi yapan malzeme)
+karabiber
+tuz
Dana dos aliyorsunuz. 2 kere cektirin mumkunse.
Genisce bir kasede 200 gr ete yarim corba kasigi ya da daha fazla tuz katin,korkmayin. Dilinizin ucuyla test ederek yeterli orani yakalayip yakalamadiginizi anlarsiniz. Epey bir karabiber de atmaniz gerekecek. Ilk yaptigimda korkmustum ama baya atin.
4-5 dakika yogurun,tuz ve karabiber etin her tarafina esit sekilde dagilsin.
Dilinizin ucunun da yardimiyla dogru orani yakaladiginizda simdi ete hardal atacagiz. Bir corba kasigi kadar atabilirsiniz. Simdi tekrar karistirin,iyice yogurun. Hardali en son atmanizi tavsiye etme sebebim; dil ucuyla test etme esnasinda hardal -tadi yuzunden- sizi yaniltabilir.
Simdi eti iki esit kutleye bolup yuvarlak seklini verip tavaya ya da firina atabilirsiniz.
Tavsiyem eti fazla pisirmemeniz,hamburgeri lezzetli kilan sey etinin suyu. Orta ateste firinda 8-10 dakikada ideal durumda olacaktir.
Et piserken sogani,tursu,domates uclusunu hazirlayin. Peynir koyacaksaniz,et pismek uzereyken 2 dakikadan daha uzun surmeyecek sekilde peyniri etin uzerine yatirin. Peynir ne soguk olmali ne de erimeli.
Umarim begenirsiniz. Afiyet olsun
-
- Mesajlar: 17
- Kayıt: Pzt Eki 29, 2012 1:59 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Elimde bunlar gibi bir suru resim var. Isteyen olursa buraya koyabilirim
http://chanarchive.org/content/50_b/292 ... 483732.jpg
http://yarr.me/c/610/41/for-great-njoms.jpg
http://chanarchive.org/content/50_b/292 ... 483732.jpg
http://yarr.me/c/610/41/for-great-njoms.jpg
- Staatsmann
- Mesajlar: 5027
- Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Guzel paylasimlar , tesekkurler. PPPP
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Bende yaptigim yemeklerin resmini cekmeyi severim:)
Brokoli demisken bende onun salatasini yapiyorum tadi enfes oluyor.
Malzemeler
Brokoli
Karnabahar
Havuc
Zeytinyagi
Tuz zevke gore baharat
Sarimsak
limon
Oncelikle havuc brokoli ve karnabaharlari istege gore dogruyoruz. tabiki yikadiktan sonra. hepsini bir tencereye koyup hasliyoruz. haslandiktan sonra suzuyoruz fakat yikamiyoruz. uzerine zeytinyagini limonu sarimsagi(dovuyoruz) yukarida saydigim malzemeleri ekleyip karistiriyoruz. kuru nanede cok yakisiyor pul biberde .. Afiyet olsun:)
Elma dilim patateside kendiniz yapabilirsiniz. ince kabuklu patatesleri iyice yikayin . dikey olarak ikiyebolun. elma gibi dilimleyin. kizarttiktan sonra uzerine su hani pilav yaparken knor gibi bir sos varya ondan dokun tuzunu ve biberini atin. tadi hicbir restoranda yiyemeyeceginiz kadar guzel oluyor.
Cok basit iki pratik tarif verdim daha sonra yeni tarifleri paylasirim
NOT: Sirdana laf soylemeyin yapmasi cok zahmetli ve titiz yapilmasi gereken bir yemektir herkesin sirdani yenmez. evde yaparken mumbari ve karinida yapilir onlarin sekli duzgun:D ama en lezzetlisi sirdandir oda her koyundan bir tane cikar diye biliyorum . Sirf sirdankarin mumbar yemek icin mevlute gitmistim gecen gun tadi mukemmeldi..
Brokoli demisken bende onun salatasini yapiyorum tadi enfes oluyor.
Malzemeler
Brokoli
Karnabahar
Havuc
Zeytinyagi
Tuz zevke gore baharat
Sarimsak
limon
Oncelikle havuc brokoli ve karnabaharlari istege gore dogruyoruz. tabiki yikadiktan sonra. hepsini bir tencereye koyup hasliyoruz. haslandiktan sonra suzuyoruz fakat yikamiyoruz. uzerine zeytinyagini limonu sarimsagi(dovuyoruz) yukarida saydigim malzemeleri ekleyip karistiriyoruz. kuru nanede cok yakisiyor pul biberde .. Afiyet olsun:)
Elma dilim patateside kendiniz yapabilirsiniz. ince kabuklu patatesleri iyice yikayin . dikey olarak ikiyebolun. elma gibi dilimleyin. kizarttiktan sonra uzerine su hani pilav yaparken knor gibi bir sos varya ondan dokun tuzunu ve biberini atin. tadi hicbir restoranda yiyemeyeceginiz kadar guzel oluyor.
Cok basit iki pratik tarif verdim daha sonra yeni tarifleri paylasirim
NOT: Sirdana laf soylemeyin yapmasi cok zahmetli ve titiz yapilmasi gereken bir yemektir herkesin sirdani yenmez. evde yaparken mumbari ve karinida yapilir onlarin sekli duzgun:D ama en lezzetlisi sirdandir oda her koyundan bir tane cikar diye biliyorum . Sirf sirdankarin mumbar yemek icin mevlute gitmistim gecen gun tadi mukemmeldi..
- Staatsmann
- Mesajlar: 5027
- Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Sirdan\'i Physiker bilir , hic yemedim yiyilecekmis gibide durmuyor gorunus itibari ile...
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Physiker iyi bilir gece gece 1 olsun 2 olsun sirdan yemeye gidilir burada. Goruntuye bakma sen o zaman tada bak:) yada sosyete gibi takil catal bicakla kes goruntusu kaybolur:):) hatta bence gelirsem insallah sirdan gecesi duzenleyelim :D bu sitedekilere tattirmak lazim. konusu cok donmus .
- Staatsmann
- Mesajlar: 5027
- Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Almanya\'da yok malesef , Physiker oyle demisti , yoksa denicem...Ama Istanbul\'da hic gormedim ilk defa burada sizlerden duymustum \')
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
- Staatsmann
- Mesajlar: 5027
- Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Yogurtlu Dene Corbasi - Yogurtlu Bugday Corbasi ( 4-5 Kisilik )
Mazlemeler:
- 2 su bardagi asurelik bugday ( Paketi 1.30 Euro )
- Tuz
- Tereyagi
Sosu icin:
- Tereyagi
- Kekik
- Pul Biber
- Salca
- Yogurt
- Maydanoz
Hazirlanisi:
- Bugdaylari iyice yikayin suda , isterseniz bir gun onceden bekletin ister bir kac saat oncesi..
- 2 su bardagi bugdaya karsilik 4-5 Su bardagi kaynamis su ile once 15-20 dk pisirin.
- Daha sonra 2- 2.5 yemek kasigi tereyagi atin icine.
- Bugday taneleri pirinc gibi biraz sisecektir ve suyun rengi corba kivamina , bulanik bir hale gelecektir.
- Bundan sonra eger su cok cekilmisse , isteye gore koyu rengi bozmayacak sekilde kaynamis su ilave edilebilir.
- Ve tekrar 20 dk kadar orta ateste pisirin.
- Kaynama olduktan sonra tuzu ekleyin ki , kaynama suresi kisalsin.
Sosu:
- 2-3 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi kekik
- 1/2 yemek kasigi pul biber
- 2-3 yemek kasigi salca
- Bir tutam tuz.
- Bir kasede yeterince yogurtu su katmadan ozeleyin.
Servis :
Corbalari tabaklara koyun ve uzerine onceden ozelenmis yogurdu istenilen miktarda corbaya ekleyin.
Uzerine hazirlanan salcali sosu gezdirin
Ve son olarak corbanin uzerine bir kac maydonoz yapragi koyulabilir.
Mazlemeler:
- 2 su bardagi asurelik bugday ( Paketi 1.30 Euro )
- Tuz
- Tereyagi
Sosu icin:
- Tereyagi
- Kekik
- Pul Biber
- Salca
- Yogurt
- Maydanoz
Hazirlanisi:
- Bugdaylari iyice yikayin suda , isterseniz bir gun onceden bekletin ister bir kac saat oncesi..
- 2 su bardagi bugdaya karsilik 4-5 Su bardagi kaynamis su ile once 15-20 dk pisirin.
- Daha sonra 2- 2.5 yemek kasigi tereyagi atin icine.
- Bugday taneleri pirinc gibi biraz sisecektir ve suyun rengi corba kivamina , bulanik bir hale gelecektir.
- Bundan sonra eger su cok cekilmisse , isteye gore koyu rengi bozmayacak sekilde kaynamis su ilave edilebilir.
- Ve tekrar 20 dk kadar orta ateste pisirin.
- Kaynama olduktan sonra tuzu ekleyin ki , kaynama suresi kisalsin.
Sosu:
- 2-3 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi kekik
- 1/2 yemek kasigi pul biber
- 2-3 yemek kasigi salca
- Bir tutam tuz.
- Bir kasede yeterince yogurtu su katmadan ozeleyin.
Servis :
Corbalari tabaklara koyun ve uzerine onceden ozelenmis yogurdu istenilen miktarda corbaya ekleyin.
Uzerine hazirlanan salcali sosu gezdirin
Ve son olarak corbanin uzerine bir kac maydonoz yapragi koyulabilir.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
- Staatsmann
- Mesajlar: 5027
- Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm
Lezzetli yemekler ve hobi haline donusturenler
Balik sevenlere gelsin. Yapimi hic zor degil.
Portakal-Limon Soslu Somon File ve Rezene
Sure :
Ortalama 25-30 dk
Malzemeler:
* Tek kisilik olacaksa bir ader Rezene (kok halinde ,REWE ,EDEKA , REAL gibi buyuk marketlerde bulunabilir)
* 300-350 gr Somon File
* 1 Bardak Portakal suyu
* Yarim limon
* 1/2 Sogan
Yapilisi :
Rezene iyice yikanir ve ilk tabakasi soyulur.Irice dogranir ve tereyagi veya margarin fark etmez, soganlarla birlikte genisce bir tavada sote edilir.Cok kizartmaya calismayin.Isteye gore kekik koyabilirsiniz.
Somon File ,arzuya gore az veya cok pismis olacak sekilde kizartilir.
Sos icin ;
3/4 bardak portakal suyu ve limon gene geniste bir tavaya dokulur. Bir bucuk yemek kasigi tereyagi ile isitilir.
Hersey hazir.
Rezene ve Somon file duz ve genis bir tabakda sosla birlikte servis edilir.
Portakal-Limon Soslu Somon File ve Rezene
Sure :
Ortalama 25-30 dk
Malzemeler:
* Tek kisilik olacaksa bir ader Rezene (kok halinde ,REWE ,EDEKA , REAL gibi buyuk marketlerde bulunabilir)
* 300-350 gr Somon File
* 1 Bardak Portakal suyu
* Yarim limon
* 1/2 Sogan
Yapilisi :
Rezene iyice yikanir ve ilk tabakasi soyulur.Irice dogranir ve tereyagi veya margarin fark etmez, soganlarla birlikte genisce bir tavada sote edilir.Cok kizartmaya calismayin.Isteye gore kekik koyabilirsiniz.
Somon File ,arzuya gore az veya cok pismis olacak sekilde kizartilir.
Sos icin ;
3/4 bardak portakal suyu ve limon gene geniste bir tavaya dokulur. Bir bucuk yemek kasigi tereyagi ile isitilir.
Hersey hazir.
Rezene ve Somon file duz ve genis bir tabakda sosla birlikte servis edilir.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari