Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almancadan koptum

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
Kimbilir
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr May 15, 2022 2:23 pm

Almancadan koptum

Mesaj gönderen Kimbilir » Pzr May 15, 2022 2:43 pm

Arkadaşlar merhaba ben 5 aydır Almanya’da dil eğitimi görüyorum buraya şartlı kabul ile gelmiştim. İlk başlarda ortalama seviye bir öğrenciydim B1 B2 sınavlarını rahat bir şekilde verdim ve B2 kursum ve sınavım bittikten sonra Türkiye’ye gidip geldim daha sonra hiç adapte olamadım C1 kurs hocamda espriyle karışık dalga geçmeler yapınca dilden iyice soğudum normalde çok içe kapanık biri değilimdir ama bunlardan sonra iyice içime kapandım ve yaklaşık 3 hafta (2-3 gün hariç) derslere katılamadım o psikolojiyle ve bu 5 ayın sonunda C1 kursum nerdeyse bitti . Şimdi çok kopukluk hissediyorum aranızda benim gibi olan böyle bir durum yaşayan var mı nasıl bir tavsiye verirsiniz tekrar bir dil kursuna da para vermek istemiyorum. Ama sanki B2 seviyesinden sonra şimdi tekrar A2 ye düşmüş gibi hissediyorum.

ck001
Mesajlar: 6
Kayıt: Prş Mar 03, 2022 3:24 am

Re: Almancadan koptum

Mesaj gönderen ck001 » Pzr May 15, 2022 2:53 pm

Mehaba, dil kursuna gittigim dönemde ben de sona dogru kopmustum. Dil sinavi zamani geldiginde arkadaslarim sinava girip gecmisti ve ben cesaret edemeyip sinava girmemistim bile. Sinavi gecmek disinda baska carem olmadigi icin son kez 1 kursa daha gitmistim ve 2 ay cok siki calisip sinavi gectim ama yinede kaybolan motivasyonumdan dolayi 1 dönem gec basvurmak zorunda kalmistim. Söyle düsün Dil kursu 12-15 ay sürüyo ve asil egitim dönemi ondan sonra basliyo. En iyi ihtimalle üniversiten 3 sene sürse bile zaman zaman motivasyonun kaybolmasi cok normal. Bana göre önemli olman motivasyonun olmadiginda bile calisabilmek. Sonucta sectigin bölümü ne kadar seversen sev illaki ilgini cekmeyen derslere de calisman gerekicek. En büyük tavsiyem bulundugun sehirdeki kütüphanelere gidip kütüphanelerde ders calisman. Kütüphanede bol bol kelime ezberler, grammatik calis, kitap oku vs. Umarim bir sekilde halledersin.

Kimbilir
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr May 15, 2022 2:23 pm

Re: Almancadan koptum

Mesaj gönderen Kimbilir » Pzr May 15, 2022 3:11 pm

Evet haklısınız gerçekten. Siz tekrardan nasıl toparlamıştınız nasıl nerden başladınız yeniden çalışmaya ? Son olarak hangi sınavı kaçıncı seferde vermiştiniz? Cevabınız için ayrıca teşekkür ederim yalnız olmadığımı bilmek bile iyi geldi umarım bende sizin gibi başarabilirim :)

ck001
Mesajlar: 6
Kayıt: Prş Mar 03, 2022 3:24 am

Re: Almancadan koptum

Mesaj gönderen ck001 » Pzr May 15, 2022 5:34 pm

C1 bittikten sonra sinava girmeyip B2.2 kursuna kayit olmustum. Ayni zamanda sinava hazirlik kitabi alip ordaki alistirmalari yapip kelimeleri ezberledim. Son aldigin B2.2 kursu bittikten sonra Testdaf sinavina girip gecmistim. Yani girdigim ilk sinavi gectim.

Cevapla