Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya'da Vize İşlemleri

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
digiboi
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum May 06, 2022 2:43 am

Almanya'da Vize İşlemleri

Mesaj gönderen digiboi » Cum May 06, 2022 3:02 am

Merhabalar,

Ben temmuz sonunda Erasmus+ stajı yapmak üzere 2 ay için Almanya'ya gideceğim. Bunun için ulusal vize başvurusunu birkaç hafta içinde Türkiye'deki konsolosluğa yapacağım. Aynı zamanda DAAD destekli 1 yıllık bir üniversite öğrenci değişim programına da başvurum mevcut ancak bu başvuru haziranda sonuçlanacak, yani seyahatim öncesinde yaklaşık 1 aylık bir sürem oluyor. Bu da demek oluyor ki bu zaman zarfında bu program için Türkiye'de vize başvurusu yapmak üzere yeterli sürem olmayacak. Gerekli belgeleri yanımda getirmem durumunda Erasmus stajı için gittiğimde Almanya'daki kurumlardan yeni vize/vize uzatma başvurusu yapmam mümkün olur mu? Konu hakkında internette araştırmama, konsolosluğa ve staja gidececeğim şehirdeki Auslandsbehörde'ye mail atmama rağmen cevap bulamadım, Ausländer Amt sitesinde dahi vize uzatma konusunda Schengen ile ilgili durumlar dışında bir bilgi bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Not: Staj ve eğitim farklı şehirlerde olacak.