Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Mezun Olunca İş Arama Vizesi Almak

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
yellowstar
Mesajlar: 19
Kayıt: Sal Tem 07, 2020 1:39 am

Mezun Olunca İş Arama Vizesi Almak

Mesaj gönderen yellowstar » Cum Nis 08, 2022 12:21 am

Merhaba,
Şu an Münih Teknik Üniversitesi'nde son sömestrımdayım (yani umarım). Tez yazıyorum ve bir tane kalan dersim var. Tezimin teslim tarihi Ağustos başı. Öğrenci oturumum da 30 Eylülde (Yaz sömestrının son günü) bitiyor. Ben de dolayısıyla uzatmak istiyorum, şu 18 aylık iş arama vizesine geçmek için. İş de bakıyorum kolaylık olsun diye ama diyelim giremedim bu vizeye ihtiyacım var. Şimdi kafam bu resmi işler konusunda baya karışık bu süreçten geçmiş biri bana anlatırsa çok iyi olur ama sorularım da var.

1- Oturum uzatmaya ne zaman başvurmam gerekli?
2- Tezimin onayı vs. ne zaman gelecek emin değilim yani resmi olarak ne zaman mezun olacağım bilmiyorum bu durumda hangi amaçla başvuracağım bu oturum iznine.
3- Ben DAAD bursiyeriydim bu yüzden hani bişey göstermedim para olarak. Bu uzatma işi için de tekrar bloke istiyorlarmış diye duydum ama herkese göre değişiyormuş kiminden 5000 istemişler kiminden tam miktar 10000 civarı bi arkadaşım bana asla para sormadılar şak diye uzattılar dedi kimileri de bloke olmasına gerek yok bir kaç bin göstersen yeter diyenler var. Bu durumu netleştirecek herhangi biri var mı?
4- Bloke hesap olayı doğruysa bloke edecek bir param yok ama garantör ihtimalimiz var. Garantör gösterebiliyor muyum?

Çok fazla soru oldu biliyorum ama baya kafam karışık ve endişeliyim biraz bir şeyler öğrenip ona göre plan yapmak istiyorum. Çok teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39298
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Mezun Olunca İş Arama Vizesi Almak

Mesaj gönderen Physiker » Cum Nis 08, 2022 2:57 pm

Merhaba, tezi teslim edince normalde 6-8 hafta inceleme süresi oluyor (bizim dönemde öyleydi). Sonra mezuniyet islemleri vs derken kasimi vs bulur. Benim tavsiyem WS22/23 icin de üniversiteye kaydinizi yenileyin ve elinizden geldigi kadar da mezuniyeti geciktirin. ABH ya da mezuniyet daha sürecek, önümüzdeki kis semesteri mezun olacagim diyin. En kötü nisan 2023 e kadar size ögrenci oturumu verirler. O arada da siz 6 ay en azindan ekstra bloke hesap parasindan kurtulmus olursunuz ve mezun is bulur bulmaz da yabancilar dairesine basvuru yapip tahminimden erken mezun oldum ve hemen is buldum diyip direkt isci vizesine gecin. Bu arada ABH ya da oturum uzatmak icin agustos gibi basvuru yapin ama tezi daha teslim ettiginizi söylemeyin yani.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Rigwald
Mesajlar: 235
Kayıt: Cum Haz 07, 2019 7:13 pm

Re: Mezun Olunca İş Arama Vizesi Almak

Mesaj gönderen Rigwald » Cum Nis 08, 2022 7:31 pm

Şuanda çalıştığın bir işin var mi? Werkstudent felan?

yellowstar
Mesajlar: 19
Kayıt: Sal Tem 07, 2020 1:39 am

Re: Mezun Olunca İş Arama Vizesi Almak

Mesaj gönderen yellowstar » Cum Nis 08, 2022 11:53 pm

Rigwald yazdı: Cum Nis 08, 2022 7:31 pm Şuanda çalıştığın bir işin var mi? Werkstudent felan?
var ama ağustosta bitiyor kontratım

yellowstar
Mesajlar: 19
Kayıt: Sal Tem 07, 2020 1:39 am

Re: Mezun Olunca İş Arama Vizesi Almak

Mesaj gönderen yellowstar » Cum Nis 08, 2022 11:56 pm

Physiker yazdı: Cum Nis 08, 2022 2:57 pm Merhaba, tezi teslim edince normalde 6-8 hafta inceleme süresi oluyor (bizim dönemde öyleydi). Sonra mezuniyet islemleri vs derken kasimi vs bulur. Benim tavsiyem WS22/23 icin de üniversiteye kaydinizi yenileyin ve elinizden geldigi kadar da mezuniyeti geciktirin. ABH ya da mezuniyet daha sürecek, önümüzdeki kis semesteri mezun olacagim diyin. En kötü nisan 2023 e kadar size ögrenci oturumu verirler. O arada da siz 6 ay en azindan ekstra bloke hesap parasindan kurtulmus olursunuz ve mezun is bulur bulmaz da yabancilar dairesine basvuru yapip tahminimden erken mezun oldum ve hemen is buldum diyip direkt isci vizesine gecin. Bu arada ABH ya da oturum uzatmak icin agustos gibi basvuru yapin ama tezi daha teslim ettiginizi söylemeyin yani.
kredim kalmadıysa dersleri ve tezi verdiysem kaydımı yenileyebiliyor muyum ki? bi de öğrenci oturumunu uzatmak için bloke hesaba gerek yok mu yine ben öyle duydum yani ya da garantör verebiliyor muyum yine (bu ihtimal kesin olmasa da)? son olarak diyelim ki mesela öğrenci kaydım varken iş buldum iş vizesi aldım diyelim resmi olarak öğrenci statüm sona eriyor biliyorum ama okuldan atılma durumu vs. yok değil mi bu durumda yine okumaya devam edebiliyorum? teşekkürler kafam çok karışık çok soru sordum.

alazsumer
Mesajlar: 208
Kayıt: Cum Mar 03, 2017 3:50 am

Re: Mezun Olunca İş Arama Vizesi Almak

Mesaj gönderen alazsumer » Pzr Haz 12, 2022 11:57 am

Merhabalar,
Ben 2020 senesinde master eğitimimi Almanya’da tamamladım. İş ararken bir yandan bir bölüm okumak istediğim için Humboldt Üniversitesi’nden kabul aldım ve öğrenci vizemi iki sene daha uzattım. Bu yüzden iş arama vizesini hiç almadım.

Şimdi tam zamanlı bir iş teklifi aldım ve kabul etmek istiyorum. Halihazırda mezun olduğum için teklifi kabul edip sözleşmemi dayanak göstererek vizemi çevirebilir miyim yoksa tabi olduğum başka prosedürler olacak mı?

Cevabınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Cevapla