Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

DUAL STUDENT

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
tahaanilt
Mesajlar: 8
Kayıt: Prş Haz 10, 2021 6:36 pm

DUAL STUDENT

Mesaj gönderen tahaanilt » Pzt Kas 15, 2021 1:19 pm

Bu konuda bilgisi olan tecrübesi olan bilgi verebilir mi lütfen? Bir sürü site gerek almanca gerej İngilizce son olarak da Türkçe araştırdım genel olarak Fachhochschule ile bağlantı var üniversiteler dual yapmıyor mu? Dual yapmak bu kadar mantikliyken niye insanlar normal üniversiteyi tercih ediyor? Çünkü olumsuz konuşanı duymadım herkes övüyor ancak yine de yapan kişi ve anlatan kişi sayısı az. Bakınca hem iş hem de okulu bir arada götürmek acayip mantıkli geliyor ama deutchstudent'te yazana göre üni diplomasi iş ararken Fachhochschule'den daha üstün oluyormuş kafam çok karışık yardım lütfen!!

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39298
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: DUAL STUDENT

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Kas 15, 2021 3:01 pm

Tercih edilmiyor degil, yer bulmak zor. Gectigimiz aylarda Duales Studium yapan bir arkadasimizla röportaj yapip youtube kanalimiza eklemistik:

https://www.youtube.com/watch?v=SeitVFvjIEM&t=2s
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kocersahin
Mesajlar: 1
Kayıt: Cum Ağu 11, 2023 7:48 pm

Re: DUAL STUDENT

Mesaj gönderen Kocersahin » Cum Ağu 11, 2023 8:59 pm

Forumun youtube kanalındaki dualstudium öğrencisiyle yapılan röportajı dinledim gerçekten çok açıklayıcı olmuş ama başvuru noktasında kafama takılan bir şey var. Diyetisyenlik okuyordum Lisansımı dondurup almanyaya geldim , B2 ve C1 için halihazırda DSH kursuna gidiyorum. Dualstudium’a başvurmak için aranan şartlarda abitur/fachabitur isteniyor. Türkiye’de bir üniversiteye yerleşmek yeterli olmuyor mu ? Online marketing veya informatik okuma şansım hiç mi yok ? Aynı veya benzer bölüme mi başvurmak zorundayım ? Şimdiden teşekkür ederim

Cevapla