Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ulusal Vize Başvuru Evrakları-GÜNCEL

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
iremc.

Ulusal Vize Başvuru Evrakları-GÜNCEL

Mesaj gönderen iremc. » Sal Tem 21, 2020 9:43 am

Arkadaşlar merhaba,

Almanyada yüksek lisans ulusal vize başvurusu için istenen evraklar konsolosluğun sitesinde linkteki gibi listelenmiş. Aşağıdaki belgeler Almanca tercümeleri ile teslim edilmelidir ibaresinin altındaki nüfus kayıt örneği ve çoğu belgenin daha önceden hep Türkçe teslim edildiği ve bir sorun olmadığı söyleniyor. Acaba bu konsolosluğun yeni bir güncellemesi mi yoksa gerçekten hala Türkçe teslim edebiliyor muyuz? Bazı danışmanlık şirketleri bile Türkçe teslim etmek gerektiğini söylüyor emin olamadım. Başka bir sitede ise nüfus kayıt örneğinin kesinlikle Almanca tercüme ile teslim edilmesi gerektiğini okumuştum . Almanca çevirisi istenen belgeler içinde motivasyon yazısı, CV ve transkript'ler de var. Ve bu belgeler İngilizce ise İngilizce teslim edilebilir diye bir bilgi kesinlikle yazmıyor. Bu durumda belgeleri nasıl hazırlamalıyız? Şimdiden belgelerini hazırlayanlar nasıl hazırladılar?

https://tuerkei.diplo.de/blob/2307210/1 ... e-data.pdf

runesia

Re: Ulusal Vize Başvuru Evrakları-GÜNCEL

Mesaj gönderen runesia » Prş Tem 23, 2020 1:23 pm

iremc. yazdı: Sal Tem 21, 2020 9:43 am Arkadaşlar merhaba,

Almanyada yüksek lisans ulusal vize başvurusu için istenen evraklar konsolosluğun sitesinde linkteki gibi listelenmiş. Aşağıdaki belgeler Almanca tercümeleri ile teslim edilmelidir ibaresinin altındaki nüfus kayıt örneği ve çoğu belgenin daha önceden hep Türkçe teslim edildiği ve bir sorun olmadığı söyleniyor. Acaba bu konsolosluğun yeni bir güncellemesi mi yoksa gerçekten hala Türkçe teslim edebiliyor muyuz? Bazı danışmanlık şirketleri bile Türkçe teslim etmek gerektiğini söylüyor emin olamadım. Başka bir sitede ise nüfus kayıt örneğinin kesinlikle Almanca tercüme ile teslim edilmesi gerektiğini okumuştum . Almanca çevirisi istenen belgeler içinde motivasyon yazısı, CV ve transkript'ler de var. Ve bu belgeler İngilizce ise İngilizce teslim edilebilir diye bir bilgi kesinlikle yazmıyor. Bu durumda belgeleri nasıl hazırlamalıyız? Şimdiden belgelerini hazırlayanlar nasıl hazırladılar?

https://tuerkei.diplo.de/blob/2307210/1 ... e-data.pdf
Ben basvurumu yeni yaptim. Nufus kayit ornegini edevletten turkce cikarip verdim, sorun olmadi. Diger belgelerim cv,diploma,motivasyon yazisi vb. Ingilizceydi. Onlarin ya ing ya da alm olmasi lazim sanirim

iremc.

Mesaj gönderen iremc. » Prş Tem 23, 2020 1:47 pm

runesia yazdı: Prş Tem 23, 2020 1:23 pm Ben basvurumu yeni yaptim. Nufus kayit ornegini edevletten turkce cikarip verdim, sorun olmadi. Diger belgelerim cv,diploma,motivasyon yazisi vb. Ingilizceydi. Onlarin ya ing ya da alm olmasi lazim sanirim
Anladım teşekkür ederim. Hayırlı olsun başvurunuz. Benim lisans diplomam ve transkript'im ingilizce o halde çeviri yaptırmama gerek yok. Ben ingilizce de olabilir seçeneğini göremeyince sorgulamak istedim. Hala başvurular açık değil yeni randevu alacaklar için ben önceden evrakları hazırlamak istedim. Sizin şubat mart gibi almıştınız ilk randevunuzu o zaman değil mi?

runesia

Mesaj gönderen runesia » Prş Tem 23, 2020 8:04 pm

iremc. yazdı: Prş Tem 23, 2020 1:47 pm Anladım teşekkür ederim. Hayırlı olsun başvurunuz. Benim lisans diplomam ve transkript'im ingilizce o halde çeviri yaptırmama gerek yok. Ben ingilizce de olabilir seçeneğini göremeyince sorgulamak istedim. Hala başvurular açık değil yeni randevu alacaklar için ben önceden evrakları hazırlamak istedim. Sizin şubat mart gibi almıştınız ilk randevunuzu o zaman değil mi?
Evet ingilizce belgeler icin ceviriye gerek yok. Benim ilk basvurum marttaydi.