Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
TUM Yüksek lisans başvurusu "Curriculum" sorunsalı
Re: TUM Yüksek lisans başvurusu "Curriculum" sorunsalı
Lisans egitiminde aldiginiz derslerin iceriklerinin yer aldigi PDF dosyasi.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com
www.deutschstudent.com
Benim bildiğim kadarıyla aşağıdaki linkte açıklaması bulunan, başvurunun sonunda size boş hali verilen pdf dosyasının doldurulmuş hali.
Yani okuldan bütün derslerin içeriklerini vs. temin etmenize gerek yok.
Linkteki belgeyi okuyunca benim anladığım bu.
https://www.wi.tum.de/wp-content/upload ... CA_MMT.pdf
Yani okuldan bütün derslerin içeriklerini vs. temin etmenize gerek yok.
Linkteki belgeyi okuyunca benim anladığım bu.
https://www.wi.tum.de/wp-content/upload ... CA_MMT.pdf
Kesin cevap istiyorsan buraya değil de üniversiteye sorsan daha yararlı olur diye düşünüyorum.egehandr yazdı: ↑Sal Haz 23, 2020 3:42 pm Bu gönderdiğiniz belge Management and Technology bölümünün master başvurusuna ait.
Fakat ben "Biomedical Engineering and Medical Physics" adlı bölüme başvuru yapıyorum. Bizde böyle açıklayıcı bir belge de yok. Sadece şu yazıyor:
"Curriculum (e.g. module Description)
Ben de buradan yola çıkarak; 8 dönemdir almış olduğum derslerin kısa açıklamalarının ve dersi geçme notlarımın var olduğu bir PDF elde edebildim, yarın okuldan imza ve kaşe alacağım, onu upload yapacağım mecburen. Bakalım sorun çıkacak mı bu hususta
Studienfachberatung
Prof. Dr. Julia Herzen
Physik Department & Munich School of BioEngineering
James-Franck-Str. 1, 85748 Garching, Raum 5101.EG.082
Tel. +49 89 289 14532
julia.herzen@tum.de
Fragen rund um Bewerbung und Zulassung
Schriftlich: studium@tum.de
Telefonisch: +49 89 289 22245
Persönlich: Arcisstr. 21, Raum 0144
Ben tüm bölümlerde benzer olduğunu düşünerek yanıtladım. Haklısınız.egehandr yazdı: ↑Sal Haz 23, 2020 3:42 pm Bu gönderdiğiniz belge Management and Technology bölümünün master başvurusuna ait.
Fakat ben "Biomedical Engineering and Medical Physics" adlı bölüme başvuru yapıyorum. Bizde böyle açıklayıcı bir belge de yok. Sadece şu yazıyor:
"Curriculum (e.g. module Description)
Ben de buradan yola çıkarak; 8 dönemdir almış olduğum derslerin kısa açıklamalarının ve dersi geçme notlarımın var olduğu bir PDF elde edebildim, yarın okuldan imza ve kaşe alacağım, onu upload yapacağım mecburen. Bakalım sorun çıkacak mı bu hususta
Bol şans.
AKTS yazsan olur bence, çünkü TUM tek sistem kullanıyor o da ECTS/AKTS.egehandr yazdı: ↑Çrş Haz 24, 2020 1:42 am Anladım teşekkürler,
peki bir şey daha sorabilir miyim?
Başvuru belgelerinin arasında "Analysis of curricula" adlı bir belge daha vardı ve burada bazı derslerin benim üniversitemdeki derslerle karşılığını yazmam isteniyor.
Burada her dersin yanında "credits" yazan yerlere okulumdaki derslere ait "kredi" değerlerini mi yazacağım, yoksa AKTS'leri mi yazacağım biliyor musunuz?
Keşke bilsem ama ben daha Bachelor okuyorumegehandr yazdı: ↑Çrş Haz 24, 2020 1:58 am Öyle yapıyorum şimdilik ama belgenin öncesinde de "Define the credit system of your university (such as in terms of lecture hours per week)" gibi bir şey yazmışlardı. Acaba derslerin sadece kredilerini mi istiyorlar anlayamadım tam. Yine de ECTS değerlerini yazıyorum tabi şimdilik.
Bu arada hiç bilginiz var mı, eğer daha önce bu belgeyi doldurduysanız, bu belgede her bir derse karşılık bir ders mi yazma hakkım var?
Çünkü bazı derslerin ders içeriği bizim bölümde 2-3 derste de mevcut, ben de 1 derse 3 ders karşılık yazarım diye düşündüm ama yanlış mı oluyor acaba?