Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Kalacak Yer Sorununa Çözüm!

Alinik-Satilik-Kiralik-Araniyor
Kullanıcı avatarı
fingerspitzengefuehl
Mesajlar: 315
Kayıt: Pzr Ağu 04, 2019 6:32 pm

Kalacak Yer Sorununa Çözüm!

Mesaj gönderen fingerspitzengefuehl » Cum Ağu 09, 2019 3:58 pm

Selam arkadaşlar,

her birimizin hayatında en az bir kere başına geldiği o, kimi zaman korkunç, kimi zaman da şanslıysanız mükemmel geçebilecek süreç, ev aramak!
Bildiğiniz üzere Almanya'da özellikle büyük şehirlerde şu son zamanlarda kiralarla ilgili protestolar, yeni konut bulamama, alternatiflerin kıtlığı ve öğrencilerin de bu dertten en muzdarip kişiler olması da patlak verdi.

Yurt başvurusu yaptınız, WG-gesucht'a baktınız ama yok. SCHUFA isteyenler, yüzlerce kişinin arasından seçilmeyi bekleyenler vs...

Peki, Wohnen für Hilfe adlı oluşumdan haberiniz var mı?

Öğrencisiniz ve kalacak yer arıyorsunuz. Üniversitenizin bağlı olduğu öğrenci işleri birimine gidip, bu projeye katılım talebinde bulunabiliyorsunuz.
Kısaca açıklayayım, mantığı uyarsa eğer detaylı bilgiye link üzerinden ulaşırsınız.

Daha önce çocuk, yaşlı baktınız, bu konuda deneyimlisiniz diyelim ya da çok iyi yemek yapıyorsunuz. Hastaneye refakat etmek benim için sorun olmaz. Bahçedeki çimleri de biçebilirim ya da sulayabilirim. Evde temizlik yapmak benim için sorun değil. Ve daha bir sürü farklı görev alabileceğiniz seçenek mevcut.

Örnek vermek gerekirse:
- Bir aile var ve 3 yaşındaki çocuklarına bakacak birini arıyorlar. Karşılığında size 15 m2'lik bir oda versinler. Sizin yapmanız gereken tek şey, aile ile görüşüp neler yapabileceğinize karar vermek. Ayrıca, verdikleri 15 m2 için ayda toplamda sadece 15 saat çalışıyorsunuz. Ailemiz akşam yemeğine çıktı 2 saat gelmeyecek, ailemiz haftasonu bir gün dışarı çıktı 6 saat gelmeyecek, öyle bu şekilde sizin göreviniz tamamlanmış oluyor.
Eviçi kurallar kişiden kişiye değişebilir.
Mutfakta ne yediğiniz ne içtiğinize genelde karışılmaz, yani sizin dolapta ayrı bir rafınız olur vegan iseniz vegan, et tüketiyorsanız da hangi hayvanı yiyecekseniz ona siz karar veriyorsunuz. Önyargılarınızı bir kenara bırakın.

Bu program Au-Pair değil kesinlikle. Dediğim gibi, yaşlı ve yalnız bir kadınla da yaşayabilir aynı evi paylaşabilirsiniz, ya da bekar ve çocuklu bir baba ile de.

https://www.studentenwerke.de/de/conten ... %BCr-hilfe Bu linkten detaylı bir bilgiye ulaşabilir, isterseniz mail adresine İngilizce yardım isteyebileceğiniz şekilde ulaşabilirsiniz. Hangi şehirdeyseniz sizi orada görevli kuruma yönlendirirler.

Dipnot: Sizden faturaları da ortak olarak ödemenizi isteyeceklerdir böylece ayda sadece 80-120 max. Euro çıkar cebinizden.
İhtiyacı olanlara yayalım, zor durumdaki arkadaşlar umarım kendilerine uygun sıcak bir ev bulurlar.

Bol şans!
Kölle Alaaf!
Kimim ben? : viewtopic.php?f=2&t=13686