Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Harç ucreti

Baden-Wurttemberg eyaletinde yasam, egitim, universiteler...
babowkaaa
Mesajlar: 32
Kayıt: Prş Tem 25, 2019 7:53 am

Harç ucreti

Mesaj gönderen babowkaaa » Prş Tem 25, 2019 11:32 pm

selamlar. ben bu sene universite sinavina girecegim (2019-20) a1 ve a2 almanca biliyorum temmuzda goetheden hizlandirilmis kursla b1 sertifikasi alip yaz donemi universitelere basvuracagim. sorum şu; 2020 kışına kadar Baden-Württemberg eyaletindeki harc ucreti kalkar mi? cunku orada okumak istiyorum akrabalarim da orada.

Kullanıcı avatarı
sanatpb
Mesajlar: 44
Kayıt: Sal Nis 24, 2018 4:38 pm
Konum: Manisa

Re: Harç ucreti

Mesaj gönderen sanatpb » Cum Tem 26, 2019 12:45 am

Seçeceğin üniversitenin ana kriteri akrabalarına yakınlığı olmamalı. Vizede de akrabanın yanında kalmanı söylemen bir dezavantaj. Seçimin bu yönde olursa almanlar tarafından sanki eğitim bahanesiyle almanyaya kapak atmaya çalışıyormuş gibi gözükür. Hem vize kabulu için, hem de kendi eğitimin için başka yerde okumanı öneririm. Dili de daha çabuk öğrenirsin ve daha hızlı adapte olursun.

babowkaaa
Mesajlar: 32
Kayıt: Prş Tem 25, 2019 7:53 am

Re: Harç ucreti

Mesaj gönderen babowkaaa » Cum Tem 26, 2019 12:48 am

sanatpb yazdı: Cum Tem 26, 2019 12:45 am Seçeceğin üniversitenin ana kriteri akrabalarına yaklığı olmamalı. Vizede de akrabanın yanında kalmanı söylemen bir dezavantaj. Seçimin bu yönde olursa almanlar tarafından sanki eğitim bahanesiyle almanyaya kapak atmaya çalışıyormuş gibi gözükür. Hem vize kabulu için, hem de kendi eğitimin için başka yerde okumanı öneririm. Dili de daha çabuk öğrenirsin ve daha hızlı adapte olursun.
evet bir bakima haklisin ama baska yerde okuyacak butcem pek yok (yurt vs gibi giderler) ki gidecegim akraba oz abim gibidir amcamin oglu.. cok disiplinlidir yani surekli onunla almanca konusup calisacagim bu benim icin iyi olurdu diye dusunuyordum umarim k alkar yoksa hayal olarak kalir almanya...

Cevapla