Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Makaleleri Okumamak!

Istek, uyari, sikayet, tebrik ve site ile ilgili goruslerini yaz.
Yavuzhan
Mesajlar: 104
Kayıt: Cum Eyl 23, 2016 8:58 pm

Makaleleri Okumamak!

Mesaj gönderen Yavuzhan » Çrş May 31, 2017 12:59 am

Merhaba sevgili arkadaslar,
Gun gecmiyorki her gun yeni uye olan arkadaslarin makalelerde detaylica anlatilan konular hakkinda sorular sormasi sanirim herkesin canini sıkıyor.Uye olan arkadaslar bir hevesle mi uye oluyorlar anlamiyorum.Yani eger gercekten Almanya ya gelmek istiyorsaniz internet uzerindeki butun bilgileri okumak gerektigine inaniyorum.Site yoneticileri ve kullanicilari gercekten cok yardimsever ki defalarca sorulan sorulara usanmadan cevap veriyorlar.Elimden geldigince sorulari bende cevaplamaya calisiyorum ama artik ayni sorulari gorunce gercekten direk konudan cikiyorum.Neden bu kadar arastirmaktan nefret ediyoruz anlamiyorum.Yani mukemmel bir site olusturulmus ve herseyin cevabi bulunabiliyor.Kaldı ki Almanya ya gitmek isteyen bir kisi heralde sadece isin cerez kismini arastirmiyorsa,Almanya ya gittiginde egitim hayallerinden vazgecer diye dusunuyorum.Ustelik bize bu kaynak Turkce sunuluyor.

Diger taraftan '0 Almanca ile kabul alinirmi ?' sorusu bu aralar cok populer.

Yani bu konuyu cozmek icin ne yapmak gerekir bilmiyorum.Acaba SSS bolumu acsak orda bu sorulari cevaplandirsak nasil olur? Belki biraz onune gecilebilir ama makale okumayan onu nasil okuyacak o da ayri bir mesele...

Kullanıcı avatarı
dr13agon
Mesajlar: 103
Kayıt: Cum Kas 27, 2015 4:38 am

Re: Makaleleri Okumamak!

Mesaj gönderen dr13agon » Çrş May 31, 2017 10:04 am

Selamlar,

Bahsettiğiniz konu son bir kaç aydır benim de karşılaştığım bir durum. Cevabı yüzlerce kez verilmiş soruları yeni bir konu açıp sormak yerine arama bölümünden aratarak ya da en basitinden dediğiniz gibi makaleleri okuyarak zaten neredeyse gerekli tüm bilgileri edinebiliyoruz. Geriye kalan şeyleri de NC puanı ya da çeşitli okulun sağladığı sosyal imkanlar gibi okulların sitelerin öğrenme şansımız var ki her okulun mutlaka İngilizce sayfası da var Almanca bilgisine de gerek yok. Çoğu zaman kendi araştırmamızı kendimiz yapmak bilgiye ulaşma açısından yeni konu açıp sormaktan hem daha hızlı hem daha faydalı oluyor.

Site yöneticilerinin sabrına hayranım gerçekten, kurdukları bu ortam için bir kez daha teşekkür ediyorum onlara.

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39259
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Re: Makaleleri Okumamak!

Mesaj gönderen Physiker » Cum Haz 02, 2017 12:07 pm

Hassasiyetiniz icin tesekkürler. Ama daha dün bir baslik altinda denk geldi, makale linki atiyorum, 2 kere okudum o makaleyi sorumun cevabini bulamadi diyor arkadas. Bilmiyorum ya yalan söylüyor hic okumadi ya da okudugunu anlayamayacak kadar aptal.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Yavuzhan
Mesajlar: 104
Kayıt: Cum Eyl 23, 2016 8:58 pm

Re: Makaleleri Okumamak!

Mesaj gönderen Yavuzhan » Cum Haz 02, 2017 2:53 pm

Evet maalesef o konuya ben de denk geldim.Bana kalirsa bunun sebeplerinden biri de egitim sisteminin insanimizi arastirmaya kapali birer birey haline getirmesi.Maalesef armut düş,ağzima düş ile olmuyor bu isler.

Cevapla