Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
- Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
- Chrome Mobil - Bilgisayar
- Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar
Vize Ani Defteri - 2021
-
Re: Vize Ani Defteri - 2021
Arkadaşlar okul kaydım yok diye a/t 11 i semester başlangıç bitiş tarihleri içinde şeklinde 4 aylık alabildim sadece. 6 ayı kapsayan bir sağlık sigortam olmadığı için vizeyi ancak 3 aylık mı vereceklerdir? Daha önce 3 aylık a/t 11 ile başvurup 6 aylık vize alan oldu mu? Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler
-
Ben 9 haziranda vize görüşmesinde bulundum. 14.07.2021'de almanya yabancılar dairesi ile görüşmelerimde vizemin o gün kabul edildiği ve konsolosluktan talep edebileceğim söylendi. iki günde bir mail atıyordum konsolosluğa bugün ancak geldi cevap. :
"Sehr geehrter Herr Arslantas,
wie bereits am 14.7.2021 mitgeteilt, ist die Bearbeitung Ihres Visumantrags noch nicht abgeschlossen. Die Visastelle der Botschaft Ankara wird sich unaufgefordert mit Ihnen in Verbindung setzen, sobald die Entscheidung getroffen wurde.
Bitte sehen Sie von weiteren Anfragen ab.
Sie werden sobald wie möglich unterrichtet.
Mit freundlichen Grüßen
Zentrale Visumabteilung"
vize süreci sonuçlanana kadar herhangi birşey diyemiyorlar sanıyorum. fakat almanya yabancılar dairesinden bana ulaşması ne kadar sürebilecek bakalım.
"Sehr geehrter Herr Arslantas,
wie bereits am 14.7.2021 mitgeteilt, ist die Bearbeitung Ihres Visumantrags noch nicht abgeschlossen. Die Visastelle der Botschaft Ankara wird sich unaufgefordert mit Ihnen in Verbindung setzen, sobald die Entscheidung getroffen wurde.
Bitte sehen Sie von weiteren Anfragen ab.
Sie werden sobald wie möglich unterrichtet.
Mit freundlichen Grüßen
Zentrale Visumabteilung"
vize süreci sonuçlanana kadar herhangi birşey diyemiyorlar sanıyorum. fakat almanya yabancılar dairesinden bana ulaşması ne kadar sürebilecek bakalım.
Europa-Universität Flensburg (EUF) - Flensburg
Henuz ses yok. Bayram tatili herseyin suresini uzatti maalesef...
Meric MUTLUAY
FH-Dortmund
Maschinen-, Energie- und Umwelttechnik (M.Eng)
FH-Dortmund
Maschinen-, Energie- und Umwelttechnik (M.Eng)
-
arkadaşlar idata'da vize türüne göre başvuru ücreti fiyatı farklılık mı gösteriyor? 80 lira zannediyordum ücreti. 41f'i seçtiğimde ödemede 120 lira diyor.
-
Özel hizmetlerden birini seçtiniz mi? Belki o yüzden olabilir.keinproblem yazdı: ↑Pzt Tem 19, 2021 9:10 pm arkadaşlar idata'da vize türüne göre başvuru ücreti fiyatı farklılık mı gösteriyor? 80 lira zannediyordum ücreti. 41f'i seçtiğimde ödemede 120 lira diyor.
Universität Duisburg-Essen
Angewandte Informatik-Software Engineering
Angewandte Informatik-Software Engineering
vize türlerine göre farklılık gösteriyor sanırım, ben de 41f için 120 lira ödedim ek hizmet vs. almadan.keinproblem yazdı: ↑Pzt Tem 19, 2021 9:10 pm arkadaşlar idata'da vize türüne göre başvuru ücreti fiyatı farklılık mı gösteriyor? 80 lira zannediyordum ücreti. 41f'i seçtiğimde ödemede 120 lira diyor.
-
Merhaba;
Garantör kişinin Alman vatandaşı olma zorunluluğu var mı? Genel olarak ne gibi koşulları olması gerekiyor. Şu kadar süredir vs orda yaşayan biri olması gerekir vs gibi zorunluluk var mı? Oturma izni olan biri garantör olabiliyor mu? Ayrıca gelir belgesi en az kaç aylık olmalı ?
Garantör kişinin Alman vatandaşı olma zorunluluğu var mı? Genel olarak ne gibi koşulları olması gerekiyor. Şu kadar süredir vs orda yaşayan biri olması gerekir vs gibi zorunluluk var mı? Oturma izni olan biri garantör olabiliyor mu? Ayrıca gelir belgesi en az kaç aylık olmalı ?
Garantör kişinin Almanyada ikamet ediyor ve çalışıyor olması gerekiyor. Alman vatandaşı olması şart değil. Diğer önemli şart kendi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin artı sizin geçiminizi sağlayacak gelire sahip olması. Gerekli belgeleri ve gelir belgesinin kaç aylık olması gerektiğini bulunduğu yerdeki yabancılar şubeye mail atarak sorabilir. belgeleri toplayıp şubeye ilettikten sonra onlar gelirin ve belgelerin yeterli olduğunu yada eksik olan kısımları mail ile bildiriyorlar.Lownchaser yazdı: ↑Sal Tem 20, 2021 9:15 pm Merhaba;
Arkadaşlar son zamanlarda vizeye başvurup randevusu atanan oldu mu, ortalama atama kaç gün sürdü? Bazı insanlar 2 ay bazıları 4 gün bekliyor anlamadım şu işi.
Ben HALA okuldan kabul bekliyorum, sizce 1-2 haftaya okuldan kabul gelse hemen vizeye başvursam ekimin başında almanyaya gidebilir miyim? Yoksa yetişmesi imkansız mı Stresli bir durum, ilk haftaları kaçırmak istemiyorum
Ben HALA okuldan kabul bekliyorum, sizce 1-2 haftaya okuldan kabul gelse hemen vizeye başvursam ekimin başında almanyaya gidebilir miyim? Yoksa yetişmesi imkansız mı Stresli bir durum, ilk haftaları kaçırmak istemiyorum
Benim kabul 18 mayısta geldi, 31 mayısta vizeye başvurdum ve hala bekliyorum. yurt dahil her şeyim hazır ama bekliyorum işte, stresli olmak normal.merhaba24 yazdı: ↑Çrş Tem 21, 2021 12:16 am Arkadaşlar son zamanlarda vizeye başvurup randevusu atanan oldu mu, ortalama atama kaç gün sürdü? Bazı insanlar 2 ay bazıları 4 gün bekliyor anlamadım şu işi.
Hocam nasıl oldu cevapları?gesundheit yazdı: ↑Sal Tem 13, 2021 8:21 pm Arkadaşlar merhaba.
Expatrio'dan Bloke Hesabı açtım, parayı gönderdim ama 5 gündür hala ulaşmadı param. Yarın vize randevum var. Dekont ve bloke hesap açılış belgesini sunabilir miyim? Eksik belgeyle başvuru kabul oluyor mu? Süreç nasıl işliyor?
-
Merhaba, inşallah en kısa sürede hallolur. Hangi üniversite acaba? Ayrıca vize türü de belirleyici oluyor sürede sanırım. 41f in randevu ataması daha hızlı oluyor gibi. Sizinki şartlı kabul mü olucak yoksa direkt mi?merhaba24 yazdı: ↑Çrş Tem 21, 2021 12:16 am Arkadaşlar son zamanlarda vizeye başvurup randevusu atanan oldu mu, ortalama atama kaç gün sürdü? Bazı insanlar 2 ay bazıları 4 gün bekliyor anlamadım şu işi.
Merhaba arkadaşlar,
36F Dil Kursu ve Yüksek Öğrenim vizesine başvurdum. (16 TEMMUZ-İstanbul) Randevu atamamı bekliyorum.
Bir yandan da evraklarımı tamamlamaya çalışıyorum.
Sigortayla ilgili aklım karıştı. Evrakta şöyle diyor; Türkiye’de SGK tarafından düzenlenen yurt dışı sağlık sigortası belgesi (A/T 11
belgesi) veya Almanya’da öğrenci sağlık sigortasının başlayacağı tarihe kadar
geçerli sağlık sigortası.
- Vize mülakatına kadar seyahat sağlık sigortası hem de öğrenci sağlık sigortası mı yaptırmam gerek?
- Yoksa sehayat sağlık sigortasına ihtiyacım yok mu?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
36F Dil Kursu ve Yüksek Öğrenim vizesine başvurdum. (16 TEMMUZ-İstanbul) Randevu atamamı bekliyorum.
Sigortayla ilgili aklım karıştı. Evrakta şöyle diyor; Türkiye’de SGK tarafından düzenlenen yurt dışı sağlık sigortası belgesi (A/T 11
- Vize mülakatına kadar seyahat sağlık sigortası hem de öğrenci sağlık sigortası mı yaptırmam gerek?
Merhaba,io94 yazdı: ↑Çrş Tem 21, 2021 9:50 pm Merhaba arkadaşlar,
AT-11 belgesine veya seyahat sağlık sigortasına TR'den çıkıp Almanya'da geçerli bir sigorta yaptırana kadar, başınıza herhangi bir sağlık problemi gelirse, sağlık güvencenizin olduğunu ispatlamak için ihtiyacınız var.
Bildiğim kadarıyla AT11 belgesini SGK'dan 25 yaşınıza kadar alabiliyorsunuz, 25 yaşı geçtiyseniz alamıyorsunuz.(emin değilim, internetten kendiniz de araştırın) Eğer AT11 belgesi alamıyorsanız veya almak istemiyorsanız, herhangi bir sigorta acentesine gidip "ben, Almanya öğrenci vizesine başvurucam, seyahat sağlık sigortasına ihtiyacım var" deyin, onlar verirler. Seyahat sağlık sigortasının tarihini planladığınız seyahat gününden Almanya'ya varışınızdan 2 hafta sonrasına kadar olacak şekilde belirleyebilirsiniz, sigorta çok pahalı bir şey değil, o yüzden süresini uzun tutmanız, her ihtimale karşın lehinize olur, çünkü vize başlangıcı, sağlık sigortasının başlangıç tarihinden daha öncesi olamaz.
Son olarak, seyahat sağlık sigortası yaptırırsanız, acenteden, vize belgesi olarak sunacağınız sigorta poliçesinin hem Türkçe'sini hem İngilizce'sini isteyin, böylece poliçe tercümesi yaptırmanıza gerek kalmaz.
Kolay gelsin.
-
Merhaba konudan alakasız ama şartlı kabulunüz var mıydı?io94 yazdı: ↑Çrş Tem 21, 2021 9:50 pm Merhaba arkadaşlar,
rammsteinLBR yazdı: ↑Prş Tem 22, 2021 3:29 am Merhaba konudan alakasız ama şartlı kabulunüz var mıydı?
Merhaba,
Şartlı kabulüm yok fakat okullarla yaptığım yazışmalar var. Bana gönderilen belgede, okullarla yaptığım yazışmaları da ekleyebileceğim yazıyordu. Onları ekleyeceğim.
Ben de aslında 36F vizesine başvuran arkadaşların deneyimlerini merak ediyorum.
-
Teşekkürler