Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

RWTH DSH

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
olupiksel
Mesajlar: 19
Kayıt: Sal Oca 26, 2016 11:44 am

RWTH DSH

Mesaj gönderen olupiksel » Pzt Tem 18, 2016 3:07 pm

eylul ayinda rwth\'de yapilacak dshyakatilmayi dusunuyorum, odemenin nasil oldugu ile ilgili okula bir kac kere mail attim hepsinde otomatik olarak ayni cevabi verdiler "uberweisung". simdi benim alman bankalarinin birinde bir hesabim yok, turk bankalarindan yabanci bir bankaya nasil havale yapacagim anlamis degilim, onu gectim, odeme ile ilgili detaylari sordugumda (IBAN vs.) bana yine once yolladiklari mailin aynisini yolladilar. 3 kere gonderdikleri mail asagidaki gibi, daha once rwthde dshya giren varsa bilgilendirmesi mumkun mu acaba, surec nasil isliyor?

"die Prufungsgebuhr muss per Uberweisung gezahlt werden.

Sie mussen bei der Anmeldung zur DSH keine Zeugnisse oder Zulassungsbescheinigungen vorlegen. Bitte melden Sie sich einfach nur rechtzeitig an, die Plaetze fur externe Teilnehmer sind begrenzt.

http://www.sz.rwth-aachen.de/termine-dshtestdaf.html

Mit freundlichen Grußen
Ihr RWTH Sprachenzentrum
"

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39376
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

RWTH DSH

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Tem 18, 2016 5:15 pm

Belirttikleri hesaba Turkiye den herhangi bir bankadan havale yapacaksin. Onun disinda da verdikleri linkten online olarak kayit yapacaksin.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

RWTH DSH

Mesaj gönderen Profane » Pzt Tem 18, 2016 9:49 pm

Eger sistem hala ayniysa once 25.07.2016 saat 10\'da kayit linki acilicak.Oraya form yada gerekli bilgileri doldurduktan sonra eger problem yoksa sana odeme bilgilerini gonderiyorlar diye biliyorum.Bu arada son sinavin tabelasina baktimda pek ic acici degil.
Aachen\'da dsh almis biri olarak kisisel tavsiye guncel belgeselleri takip etmen yonundedir.Maalesef gercek ama Aachen zor sinav yapiyor.Ama dedigim gibi sinavin illa bir kismi Almanya\'nin yada Dunya\'nin guncel problemlerinden birini ele aliyor.

olupiksel
Mesajlar: 19
Kayıt: Sal Oca 26, 2016 11:44 am

RWTH DSH

Mesaj gönderen olupiksel » Sal Tem 19, 2016 12:20 am

testdaftan 3 kere ust uste 4-4-3-4 aldim, schriftlichten 4 alamadim bir turlu, testdafin olmayacagini anladiktan sonra artik son care olarak bu kaldi elimde, internette ornek sinavina baktim rwth\'nin o kadar zor gelmedi bana, sana gore hangi bolumler daha zor oluyor?

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

RWTH DSH

Mesaj gönderen Profane » Sal Tem 19, 2016 3:37 am

Yani DSH hazirlik kursunda Dortmund ve Mannheim agirlikli butun sinavlari deneme sinavi olarak yapiyorduk.En zor kisim olarak soyleyip onyargi olusturmak istemem cunku zor degil ama alisilmisin disinda bir grammatik sinavlari var o kadar.
Ben bir matematik sever olarak grammatigide seviyorum.Yani yaraticilik,konusma,dinleme gibi sosyal seylere yatkinligim pek yok.En buyuk darbeyi elde puan olarak gordugum grammatikden almistim.Alisman acisindan kesinlikle birkac tane Aachen sistemli sinav cozmeni tavsiye ederim.

olupiksel
Mesajlar: 19
Kayıt: Sal Oca 26, 2016 11:44 am

RWTH DSH

Mesaj gönderen olupiksel » Çrş Tem 20, 2016 1:59 pm

cevaplariniz icin tesekkur ederim, aklima takilan bir sey daha var, ben burada para ucretini swift ile gonderdigimde sanirim hem benim bankamdan hem de karsi bankadan kesinti oluyormus, karsi tarafin ne kadar para kestigini nasil anlayacagim ben, yani 120€ gonderdim diyelim 10€ alici banka kesti, benim sinav ucretini yatirmamis sayma ihtimalleri var midir?

Cevapla