Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya da universite degistirmek

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
Blackmass
Mesajlar: 43
Kayıt: Cmt Şub 27, 2016 2:29 pm

Almanya da universite degistirmek

Mesaj gönderen Blackmass » Sal Tem 19, 2016 11:23 am

Ben bu sene lys puanimla yuksek ihtimal cukurova bilgisayar muhendisligi ne gidebiliyorum (siralamam yirmi bin daga iyi istenilenden) fakat hic almanca bilmeme ragmen almanya da okumak istiyorum. Dietsburg gibi onceden sertifika istemeyen okullar bu sene on kabul icin en asagi b1 ister olmus. Pateborn diye hic sertifika olmadan on kayit veren bir universite buldum once ondan kabul alip gitsem de sonra sertifikalari kazanip daha iyi bir universiteye gecmek hayal mi olur? Ya da Turkiye de b1 alana kadar calisip seneye mi gitmek daha mantikli olur?

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Almanya da universite degistirmek

Mesaj gönderen Profane » Sal Tem 19, 2016 11:40 am

Paderborn\'dur o patedorn olsa duramazsin. On kayit olup dil sinavini gectikten sonra baska yere gecebilirsin. EAH Jena\'da bildigim kadariyla veriyor. Bu arada sahsi tavsiyem her halukarda B1\'e kadar Turkiye\'de ogrenmek. Hem oturum icin hem yasam icin hemde maliyet icin.

Blackmass
Mesajlar: 43
Kayıt: Cmt Şub 27, 2016 2:29 pm

Almanya da universite degistirmek

Mesaj gönderen Blackmass » Sal Tem 19, 2016 12:04 pm

B1 almanca sertifikasi hizlandirilmis kurs da alti ay da alirsiniz diyorlar kurslar. Onu alana kadar beklesem sonra universitelere basvuru yapsam Agustos da baslasam Ocak ayina kadar bitiyor yine kis donemini kaciriyorum cok fazla bir seneden fazla kaybim oluyor o da maddiyat acisindan ayni hesaba gelir diye dusunuyorum. Dediginiz universite ile pateborn arasinda tercih yapmam gerekse hangisini secmeliyim? Sehir sosyal cevre acikcasi cok da umrumda degil asosyal biriyim sadece iyi egitim almak istiyorum. Tesekkur ederim

duisburger
Mesajlar: 455
Kayıt: Prş Şub 05, 2009 4:42 pm

Almanya da universite degistirmek

Mesaj gönderen duisburger » Sal Tem 19, 2016 12:47 pm

isini garantiye almak icin birden fazla basvuru yap. Mesela hem pateborn a yap hem de arkadasin dedigi okula basvur. Sonra zaten istedigin sekilde degistirebiliyrosun. Ayrica on kabul aldigin universitede de kursa gitme gibi bir mecburiyetin yok.

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Almanya da universite degistirmek

Mesaj gönderen Profane » Sal Tem 19, 2016 1:01 pm

Benim dedigim universite degil hochschule.Iyi egitim derken ne yapmak istedigine bagli.Mesela Turkiye\'ye donup gercekten is yapmak istiyorsan hochschule derim ben cunku pratik agirlikli ama yok biryerde calisicam ben yada ise elimi vurmam diyorsan teori adamiyim diyorsan universite.Yani bu cok karisik bir konu bu kadar basite indirgenmez.Okulun en iyisini secmektense biraz okulu sosyal secmekte fayda var.Ayrica "Vertiefung" denilen bir konuda eksta derinlesme durumuna da dikkat etmek lazim.

Blackmass
Mesajlar: 43
Kayıt: Cmt Şub 27, 2016 2:29 pm

Almanya da universite degistirmek

Mesaj gönderen Blackmass » Sal Tem 19, 2016 1:11 pm

Ben iyi bir bilgisayar muhendisi olup uygulama gelistirmek istiyorum. Dediginiz okullara basvuracagim tercihler bittikten sonra hepinize tesekkur ederim. Bu arada baska bir sorum immoscout 24 gibi uygulamalar da evlere baktigim zaman uc yuz euro ya cok guzel evler 180 euro gibi fiyatlara oda lar var. Herkes ev bulmak cok zor diyor ama burdaki evleri odalari cok begendim konusup kalamaz miyim ya da daha fazla masrafi vergisi falan mi var da aylar oncesinden bulmaya calisiyor herkes?

Cevapla