Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

rwth dil kursu ve sorular

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
retro
Mesajlar: 82
Kayıt: Çrş Haz 08, 2016 3:22 pm

rwth dil kursu ve sorular

Mesaj gönderen retro » Çrş Tem 06, 2016 11:02 pm

iyi gunler arkadaslar
almanyada universite bolumu altinda bir konu acmistim. otomotiv muh.\'den almanya makine lisansi okumayla alakali. ama burda da bir ozet geceyim. mf-4\'ten 424 puanla hacettepe otomotiv muh.\'e yerlestim. ama almanyada makine lisansi okumak istiyorum. mart-mayis ayinda goethe\'den a1.1 ve a1.2 kurlarini bitirdim. yaz boyunca calisarak a2\'yi halletmeyi dusunuyorum. sene basinda okulum basliyor ama baslayan sey zorunlu almanca hazirlik. 14 hafta, haftada 25 saat ders gorecegiz. ama okulun egitiminin iyi olacagini sanmiyorum. o 3,5-4 ayda kendimde iyice calisarak b1 ve b2\'yi halletmeyi dusunuyorum. almanyada basvurmak istedigim okullarin tumu daha dogrusu tu9 unilerinin hepsi
dsh 2-3
testdaf 4x4
goethe c2 sertifikasindan birini istiyor. gelecek sene 15 temmuza kadar bunlardan birini halledip basvurmam gerek. ozellikle aachen\'i kafaya koydum ve orada sadece kis somesteri var. simdi benim dusuncem ocak-subat ayina dogru b2 biterse rwth aachen\'in dil kursuna gideyim. 10 hafta 200saatlik dsh programina katilayim. cunku turkiyede dsh yada tesdaf kursu yok. goethe c2 sertifikasini o sureye kadar yetistiremem.
sorularima gelirsek:
1)aachen\'da sartli kabul sistemi var mi?\'
2)sartli kabul varsa 15 temmuz oncesi butun belgeleri gondersem dsh sonucunu sonradan(somester baslamadan) gondersem olur mu?
3)sartli kabul yoksa 2 aylik dil kursu icin vizeyi nasil alacagim?
4)aachen\'daki dsh sonucunun kit yada bir baska tu9 unisi tanir mi?
5)diyelimki sartli kabul aldim. dil kursuna yazildim. o sartlarda rwth\'nin studentenwerk\'lerine basvurup orada konaklayabilirmiyim(dil kursu suresince).

olupiksel
Mesajlar: 19
Kayıt: Sal Oca 26, 2016 11:44 am

rwth dil kursu ve sorular

Mesaj gönderen olupiksel » Pzt Tem 18, 2016 3:03 pm

goetelerde testdaf kursu oluyor, izmir goetede katilmistim ben
aachenda sartli kabul sistemi yok sanirim, onumuzdeki donem icin kabulum var ve eve gelen mektupta kayit zamanina kadar dil belgenizi getirmeniz gerekiyor yaziyordu.
yurt konusuna gelirsek basvuru yapmanda bir engel yok, ben aralik 2015te yurtlara basvurmustum hala onumde 300 kusur kisi var, yani onceden yurtlara basvurman yararina olabilir

Cevapla