Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

AT-11 hakkinda

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
baneful
Mesajlar: 147
Kayıt: Cmt Kas 15, 2014 8:32 pm

AT-11 hakkinda

Mesaj gönderen baneful » Sal Tem 05, 2016 3:43 pm

Merhaba arkadaslar, gecen ay Turkiyeye giderken AT-11 i aldim ve yarin goturecegim belgeyi ancak bir sorum var(kasimdan itibaren aylik 80 euro oduyorum)

Simdi ben bu belgeyi gosterdigim zaman yaz semesteri sonuna kadar gecerli olucak ve yaz semesterindan sonra yani kis semesteri basladiktan 1 hafta sonra geliyorum ben Almanya ya, o surecte sigortasiz olucam ve bu onemli mi? Birde suan sigortayi degistirdikten sonra okula gostermem gerekiyor mu yoksa Aok okula belge gonderiyor mu?(yani her semester okula gostermek zorundamiyim?) ve birde bu zamana kadar odedigim miktari alabilirmiyim yoksa sadece belgede yazan tarihler de odedigim tutari mi?

heroespost
Mesajlar: 36
Kayıt: Pzt Eyl 14, 2015 3:54 pm

AT-11 hakkinda

Mesaj gönderen heroespost » Sal Tem 05, 2016 8:11 pm

Ben de At-11\'den faydalaniyorum, bildigim kadariyla sorularini cevaplayayim.

1 haftalik bosluktan bir sey olacagini sanmiyorum, ama bence isini garantiye al ve git durumu anlat, olmadi kis semestiri icin Immatrikulationsbescheinigung al Turkiye\'ye gonder ailenden biri halletsin islemleri, sana belgeyi gondersinler. Ama her halukarda arayip bir sor Aok\'yi.

Ben okula da bir kopyasini vermistim, ama sanirim geregi yokmus, sigorta ilgileniyormus bu islerle. Sizin okulda nasil bilmedigim icin, en garantisi git kopyasini ver ve sor her seferinde yapmalimiyim bunu diye.

Sadece belgede yazan tarih icin geri odeme yaparlar, ama Turkiye\'den gecmis donemler icin de At-11 alabilirsin bildigim kadariyla ve boylece eskiden odediklerini de geri alabilirsin. Mesela diyelim sen 2013 de okumaya basladin 2 sene At-11 den haberin yoktu ve her ay para odedin ,2015 de okulun son senesi ogrendin bu olayi, gidip hemen gecmise donuk yani 2013-2015 seneleri arasinda da boyle bir hakkin olduguna dair belge alirsan, o donemin parasini da geri alirsin diye biliyorum :D

Kolay gelsin simdiden !

baneful
Mesajlar: 147
Kayıt: Cmt Kas 15, 2014 8:32 pm

AT-11 hakkinda

Mesaj gönderen baneful » Sal Tem 05, 2016 8:24 pm

Cok tesekkur ederim bilgiler icin o zaman en iyisi babama soyliyim gecen donemin kinide alip yollasin ancak her kosulda kesin odenilen miktari vermek zorundalar mi ? Ve de demezler mi 6 ay die neden getirmedin diye

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

AT-11 hakkinda

Mesaj gönderen Profane » Çrş Tem 06, 2016 2:36 am

Avrupa Birligi kurallarina gore, bu birligin sigorta kurallarina Turkiye\'de dahil, bir insan 2 ulkeden sigortali olamazmis.O yuzden sigortali oldugunu ispatladigin sureclerin parasini iade etmeliler aslinda o tarihlerde AT-11 alabiliyorsan yani sigortaliysan Almanya\'dan ekstra parali sigortali olamamalisin.Bunun cozumu para iadesi genelde ama ugrastirirlar diye tahmin ediyorum.
Okula gore degiskenlik gosterir tabi ama bir sonraki somestr parasini odedikten 3 gun sonra guncel ogrenci belgesini alabilirsin.Yani bu tarihler genelde tatile cikmadan oluyor.
Bir hafta sigortasiz kalmak konusu biraz kati.Bir arkadasimin hesabindan sigortadan kaynaklanan sebepten ucreti cekememisler ona ragmen okula haber vermisler.Okuldan bir mektup gelmisti hemen sigortanizi yenilemez iseniz ogrencilikten cikarilacaksiniz diye.Ama AT-11 durumunda belki gene parali sigortaya doner belgeyi ibraz etmeyince.
Bildiklerim bu kadar umarim isinize yarar.

baneful
Mesajlar: 147
Kayıt: Cmt Kas 15, 2014 8:32 pm

AT-11 hakkinda

Mesaj gönderen baneful » Prş Tem 07, 2016 10:51 am

Bugun Aok \'ya gittim elimde sadece sommersemester icin gecerli olan belge vardi,yetkili kisi wintersemeter icinde olanini alabilirmisin dedi , ikisini birlikte yapariz dedi bende alabilecegimi soyledim ve haftaya wintersemester icin olanida alip gidicegim. Bu arada en onemlisi yetkili kisi hafta ya belgeri getirdigim takdirde odedigim miktari geri alabilecegi soyledi. Yardimci olan herkese tsk

baneful
Mesajlar: 147
Kayıt: Cmt Kas 15, 2014 8:32 pm

AT-11 hakkinda

Mesaj gönderen baneful » Pzt Ağu 01, 2016 1:40 pm

Arkadaslar eski belgemide alip gittim,adam sanirim bilgisizdi 1,2 yeri aradi sonra belgelerimi aldi biz sizi ariyacagiz dedi.Prodesur boyle mi isliyor?(Kartimi fln geri almadi normalde boyle olmasi gerekmezmiydi?)

Cevapla