Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Berkcan
Mesajlar: 10
Kayıt: Pzt Tem 13, 2015 7:36 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Berkcan » Cum Tem 01, 2016 3:27 pm

Merhaba arkadaslar, konu basligini ilk okudugunuz da forumda acilmis basliklari oku diyeceksiniz,oncelikle onlari okudum. Almanyada 8 aydir bulunmama ragmen universite ve fachhochschule sistemini cok iyi bilmedigim icin bu basligi acma geregi duydum. Belki Wirtschaftsinformatik okumak isteyen arkadaslara da yardimci olur. Suan dil kursuna devam ediyorum ve b2 seviyesindeyim. Wintersemester de baslama imkanimi cok dusuk bulurken bir firsata denk geldim. B2 ile kabul eden fachhochschuleler... Ben Maltepe askeri lise mezunuyum ve temel olarak sayisal sozel guzel bir egitim aldim. Buraya gelirken amacim uni de okumakti, fakat okudugum kadariyla aralarinda teori ve pratik ayrimi haricinde bir fark yok. Eger durum gercekten boyle ise bu donem baslamayi mi yoksa dilini adam akilli ogren Sommersemester da mi basla dersiniz. Dil kursunda ogrendigim almanca suan bana yeterli gelmiyor ancak uniye girer yada bi ise girersem ogrenecekmisim gibi geliyor. Bu yuzden fachhochschuleye sicak bakiyorum. Onerilerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum.
Tesekkurler

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Staatsmann » Cmt Tem 02, 2016 2:22 am

Merhaba
Yaz donemi baslayan universiteler var mi senin bolumunde?
Hayir ise cevabin, o zaman bir yil bekleyeceksin.

Sahsi gorusum, FH\'da baslananin sana ne negatif bir etkisinin, ne de universitede okumanim buyukce bir artisi olacagini zannetmiyorum.
Her iki universite de kendini gelistirebilir ve yuksek lisans yapabilirsin.

Almanca dil kursunda baslanir bir omur devam eder.
Universite de dilini gelistirebilirsin, pratik yapman yardimci olur.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Profane » Cmt Tem 02, 2016 4:06 am

Dil konusu aynen Staatsmann\'nda dedigi gibi sonu yoktur.Eger imkanin varsa erken baslamak iyidir tabi.Ama inanmiyorsan dil seviyene acele etmeyede gerek yok cunku daha buyuk sorunlara itebilir.Bende kendimi yetersiz gordugum icin bos vaktimde kurslara katilmistim ve calismistim.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen pardon » Cmt Tem 02, 2016 8:51 am

Gercekten iyi bir kariyer yapmak istiyorsan iyi universiteleri secmelisin. FH\'yi secenler cok buyuk oranda universitelerde okuyacak kapasitesi olmayan kisiler. Almanya\'da yapilan arastirmalara gore de egitimli ailelerin cocuklari universiteleri tercih ediyor, daha cok isci sinifindan ailelerin cocuklari FH\'yi tercih ediyor. FH her anlamda iyi bir universiteden geri. Ne cevrendeki kisiler hedefi olan kisiler olacak, ne universitenin imkanlari diger iyi universiteler kadar iyi olacak, ne de aldigin egitim universitedekiler kadar iyi olacak.

Okuldaki egitim farkindan sonra is hayatinda da farklari var. FH mezunlari, Uni mezunlarina gore daha az kazaniyor ortalamada. Ayrica yapilacak is ne kadar ust duzeyse, FH mezunlarinin sansi da o kadar azaliyor. FH mezunlari daha cok ufak sirketler icin uygun oluyor. Ufak sirketlerde surekli ayni isler yapildigindan ust duzey bir calisana ihtiyaci olmuyor. Bu yuzden de daha dusuk seviyede ve daha dusuk maas odeyecegi kisileri seciyorlar ki isletme acisindan oldukca mantikli.

FH\'larda zorunlu staj daha fazla oluyor. Bu bakimdan pratik acisindan biraz daha fazla deneyimi olabilir ama bunu sen universitede okurken de bos zamanlarinda calisarak veya yazlari staj yaparak kapatabilirsin. FH\'nin kapatamayacagi veya zor kapatacagi bir acik ise teorik egitim. Bazi alanlarda teorik egitimin iyi degilse ilerleyemezsin. Ozellikle ust duzey islerde teoriye hukmetmen gerekiyor. Cunku gelen bir is daha once kimsenin karsilasmadigi veya senin karsilasmadigin bir is olabiliyor. Bunu da eksik teori ile yapamazsin. Kendi alanimdan (ins. muh) ornek vermem gerekirse, buyuk proje burolari cok buyuk oranda uni mezunlarindan olusuyor. Hatta en iyilerinin dr. dereceleri bile oluyor. Ama ufak bir buroda surekli 3-5 katli binalari tasarlayacaksan, ust duzey bir muhendis olman gerekmez. Karsina cok buyuk oranda ayni sorunlar cikar. Ama gidip de gokdelen, asma kopru tasarlamaya kalkarsan cok daha iyi bir muhendis olman gerekir.

Uzun lafin kisasi nasil bir kariyer hedefliyorsun? Eger en iyilerden biri olmak istiyorsan mutlaka uni. Yok ben orta halli olsam da olur, ogrencilik hayatimda daha cok egleneyim, gezeyim vs diyorsan FH\'yi secebilirsin. FH\'da lisans okuyan bir cok kisi de y.lisansta universiteye gecmek istiyor.

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Profane » Cmt Tem 02, 2016 5:18 pm

Hayatimda gordugum en duz mantik. Bosa zaman harcayip kafa karistirmissin.En iyiler universite ise;Almanya\'nin en buyuk sirketler grubu Volkswagen AG ve Siemens AG,Metro AG,Audi AG,ThyssenKrupp AG CEO\'lari FH mezunlari.Bunlar sadece kaba taslak bakilmis bilgiler.Yok en iyi hedefliyorsan uni okuyacakmisim.
Insan kendini ne kadar gelistirirse ve hangi konuda gelistirirse ona gore yol alir.Ayni mantik meslek liselerinde de hakim.Siz meslek lisesi ogrencisisiniz sizin gezmeniz,yaramazlik yapmaniz gerek.Yuksek hedefler iyi sartlar anadolu ve fen lisesi ogrencilerine yakisir.Bunlara kulak asmamak gerek.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen pardon » Cmt Tem 02, 2016 6:33 pm

Oncelikle dediklerim kaba taslak bakilmis bilgiler degil. Bizim Proflardan biri derste FH mezunlarinin kapasitesi sinirli, is hayatinda *** gelen problemleri oldukca iyi yapabilirler ama biraz kompleks bir sey isterseniz buyuk oranda basaramazlar dedi. Gecen FH\'da lisans okumus Uni\'de y.lisans yapmis bir asistanla bu konu ustune konustum. Kendisi yukarida yazdigim seylerin hemen hemen aynisini soyledi. Maas vs konusu icin de google amcaya yazarsan karsina bir ton bilgi cikar.

Ben FH\'lardan hic basarili kisi cikamaz diye bir sey soyledim mi? Soylemedim. FH\'da okuyanlara da iyi seyler hedeflemeyin dedim mi? Hayir. Sadece hedefin yukarisi degilse FH\'da daha rahat edersin dedim, cunku FH Uni\'ye gore daha kolay. Hedefi yukarisi olan birine de daha iyi egitimi ve imkanlari olan unileri onerdim. Meslek lisesi de ayni mantik. Meslek lisesinde duzgun bir egitim veriliyor mu? Hayir. Iyi bir universite ve gelecek hedefleyene meslek lisesi mi onerirsin yoksa fen veya anadolu lisesi mi? Tabi ki fen veya anadolu lisesi onerirsin. Ama bu demek degil ki meslek lisesinde okuyanlar derslerini ve gelecegini boslasin. Onlar daha cok calismak zorunda anadolu ve fen lisesi mezunlari ile yarismak istiyorsa. Okulun veremedigi egitimi kendisi kapatmak zorunda. Aynisi da FH vs Uni\'de var.

Ayrica genelleme yaparak konustum. Kendi alanimdan ornek verirken de buyuk proje burolarinda calisanlarin cok buyuk oranda uni mezunu oldugunu soyledim, yani Fh mezunlari da var demek bu. FH mezunlari kendisini ekstra gelistirmesi gerekiyor uni mezununa gore. Genel acidan konusursak Uni sana daha iyi bir egitim veriyor. Sen kotuysen unide okusan da bir sey olmayabilir. Ben Uni mezunu olursan sana butun kapilar acilacak da demedim.

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Profane » Cmt Tem 02, 2016 8:37 pm

Onu demedin bunu demediysen onca seyi niye oraya yazdin.Bunlar hayatin gercekleri 2 ihtimal var ya olur ya olmaz.Yazdiklarinin ozeti burda.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen pardon » Cmt Tem 02, 2016 9:16 pm

Profane meslek lisesi mezunu musun?

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Profane » Cmt Tem 02, 2016 9:20 pm

Hayir degilim Bursa\'dan buyuk ihtimalle senin suan bile giremeyecegin bir anadolu lisesinden mezunum.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen pardon » Cmt Tem 02, 2016 9:35 pm

Sormamin nedeni yazdiklarimi kisisel algilayip, algilamadigini anlamakti ama cahilce bir cevap daha vermissin. Izmir\'in en iyi anadolu lisesinden mezunum zaten.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Staatsmann » Cmt Tem 02, 2016 9:46 pm

FH hakkinda guzel bir makale:


-1-

http://m.welt.de/?homescreen&wtmc=bookm ... ari_iphone


-2-

http://www.studycheck.de/blog/uni-vs-fh



Ikinci makaleden bir alinti:
[quote]\'\'Durch die Umstellung auf das Bachelor-Master-System sind die Abschlusse beider Hochschulen jedoch gleichgestellt. Mehr noch, FH-Absolventen konnen jetzt sogar Doktor werden, freilich nur in Kooperation mit einer Universitaet. Bisher haben naemlich ausschließlich die Universitaeten das Promotionsrecht."[/quote]


Bolumune gore degismekle birlikte artik FH\'da okumanin avantajlarindan bahsediliyor. Ozellikle IT bolumlerinde FH ler unilerle yarisir boyutta.
Sahsi gorusum de, FH\'lara tepeden bakmanin, kapasitesi uni okumaya yetmeyenlerin agirlikta oldugu bir kurum olarak gormenin , haksizlik oldugudur.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

baneful
Mesajlar: 147
Kayıt: Cmt Kas 15, 2014 8:32 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen baneful » Cmt Tem 02, 2016 9:58 pm

[quote]Profane tarafindan yazilan metin:

Hayir degilim Bursa\'dan buyuk ihtimalle senin suan bile giremeyecegin bir anadolu lisesinden mezunum.[/quote]

Bursanin en iyi lisesinden mezun olsan ne oluyor?

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen pardon » Cmt Tem 02, 2016 10:13 pm

Ben prof\'larin da asistanin da goruslerini yazdim. Asistan da lisansini FH\'da yapmis. FH\'da okuyan surekli gorustugum arkadaslarim da var. Bir tanesi gercekten dersle alakasi olmadigi halde nasil oluyorsa derslerini geciyor. Su an mezun oldu olacak ama en basit sorulari sorsaniz gercekten cevaplayamaz. Sinavlarimiz arasinda zaten ciddi zorluk farklari var. Ayni bolumu okudugumuzdan cok rahat karsilastirma yapabiliyorum. O dedigim arkadasim da okula ilk basladiginda okuldakilerin cogunun Abitur\'u olmadigini ve sonradan ekstra Ausbildung vs yaparak geldigini soyledi. Bizim okulda yapamayip FH\'ya gecen bir suru kisi var. Bu TU\'da yapamayip FH\'ya gecme olayini spor salonunda giyinirken 2 kisi aralarinda konusurken bile duydum. Ayrica master icin basvurdugum bir okul FH mezunlarindan basvuru yapabilmek icin 2,3 NC isterken Uni mezunlarina boyle bir sinirlama getirmiyordu. Yani universiteler bile Fh mezunlari ile Uni mezunlari arasinda fark oldugunu kabul ediyor.

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Profane » Cmt Tem 02, 2016 10:48 pm

Yarin birgun sende profesor veya asistan olur isen sen de bu gorusleri savunacaksin ve haksizsin.O yuzden baskalarini dinlemeliyiz ama sartsiz,kayitsiz inanmaliyiz ozellikle kararlarinda o kisinin akademik veya toplumsal kimligi rol oynuyorsa.
Ayrica bir yetenek ve kabiliyet meselesidir.Universite okuyanlarin icinden basarililari FH\'ya gecirince basarisiz olacakta yada ayni basariyi yakalayamayacakta cok ogrenci vardir.Bu tamamen kabiliyet,ilgi,kisilik meselesidir.Bir maymun ve bir ayiya kim agaca daha hizli tirmanir yarismasi yapmak gibi benzer.

RWTH Aachen
Mesajlar: 204
Kayıt: Cum Kas 02, 2012 4:06 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen RWTH Aachen » Pzr Tem 03, 2016 11:38 pm

pardon\'un dediklerine genel olcude katiliyorum. Hic alinip gucenmeye gerek yok, ozellikle Teknik Universiteler ve FH\'lar arasinda egitim kalitesi acisindan ucurum var. Fakat, bu fark kapatilamaz diye birsey yok. Biliyorsunuz, burada universitenin nami pek bir ise yaramiyor. Daha dogrusu Turkiye\'deki gibi bir etki yaratmiyor diyelim.

Ayrica su lise, universite yaristirma olayini gercekten anlamiyorum. LGS\'ye hazirlanirken, Adana\'nin en iyi Anadolu Lisesi\'ne girecekken, sinavdan once trafik kazasi gecirdik ve ben maalesef en iyi 4. Anadolu Lisesi\'ne girebildim, bundan oturu yasadigim travmayla birlikte liseye de adapte olamadim fazla, cunku benden denemede dusuk puan almis adamlar, benden cok daha iyi yerlere girdiler ve yine de OSS\'ye iyi hazirlandim ve ilk senemde, nasil buyuk bir esseklik ettiysem halen kendime kiziyorum, neresi gelirse gelsin modunda tercih yaptim ve sondan bir onceki tercihim, ESOGU Makine geldi. Yani bir sene daha disimi siksam, ODTU veya ITU\'ye girebilirdim, ama cok stresli bir yapida oldugumdan kaldiramam diye bu riski alamadim ve benim arkadaslarimin bircogu da ikinci senesinde ODTU, ITU, Tip, Eczacilik..vs. gayet iyi yerlere girdiler. Bu durumda benim kapasitem bu universitelere yetmemis mi oluyor? Turkiye\'deki sacma sinav sistemi ve egitim hakkinda konusmaya bile gerek duymuyorum, ki sinavim denemelerden 30 puan asagida gelmisti. O stresi iyi idare edemeyen aptal mi oluyor yani, katilmiyorum. Haa, bir Bogazici\'ne filan giremezdim, realist olmakta da yarar var. Bahaneler uretip, insanlara laf anlatmaktan biktigim icin de acikcasi, Almanya\'nin ve hatta dunyanin en iyi makine muhendisligi bolumlerinden birinde okuyup, herkese birseyler ispat etme ugrasindaydim, cok sukur okula giris kismini halletim, umuyorum devamini da getirecegim. Cunku yok su sinav soyle gecti, yok kaza yaptik, yok efendim bir sene daha gozum yemedi gibi laflar, sizlerin su anda bu yaziyi okudugunuz gibi, kimsede de bir etki yaratmiyor, o zaman bir sene daha kalip ispatlasaydin kendini diyorlar, haklilar da.

Buraya donecek olursak, RWTH\'dan FH\'ya giden bircok arkadasim var, hepsinde gozlemledigim nokta su, buranin getirdigi stresi, surekli ders calisma gerekliligini kaldirmak istemeyen tipler genelde. Yani adam ben niye kendimi sikintiya sokayim, oyle de boyle de mezun olacagim diyor. Ogrencilik hayatini rezil etmek istemiyor, calismak istemiyor. Ornegin, TH\'dakiler haftalik duzenli calismak zorunda, yoksa BP\'ler kaciyor, sinav donemi o kadar konuyu bir haftada halletmen imkansiz hale geliyor, fakat FH\'dakiler oyle degil, butun FH\'da okuyan arkadaslarim sadece sinav donemi calisarak, cok rahat dersleri geciyorlar. Tabi su da bir gercek, TH\'da gercekten cok cok parlak ogrenciler var. Ornegin ev arkadasim, cok disiplinli calistigi gibi, dersi de derste cok iyi anliyor, bunu ben beceremiyorum maalesef, mutlaka ustunden gecmem gerekiyor. Tabi burada dil faktorunun de etkisini unutmamak gerek. Zira bazi derslerin Ingilizce videolarini izledigimde sip diye anliyorum, ahh Almanca ahh :)

Bence FH\'lar gerizekali insanlardan olusmuyor, pardon da boyle birsey soylememis. Fakat bir kalite farki var, ya cok zeki ogrenciler TH\'da, ya da cok iyi ve disiplinli calisabilip, bu stresi kaldirmayi bilenler. Bunun neticesinde de TH mezunlari mezuniyetten sonraki donemde, FH\'lar da ogrencilik doneminde gerekli karsiligi aliyorlar diye dusunuyorum. Su da bir dipnot, bazi buyuk firmalarda, sadece FH mezunlari calistiran bolumler var. Ornegin; Porsche\'nin, ismini hatirlayamadigim bir bolumunden (Abteilung\'da) sorumlu olan mudur, sadece FH mezunlarini ise aliyor cunku kendisi de FH\'li, TH\'lilara giremiyor o bolume maalesef :)
RWTH Aachen University - Makine Muhendisligi

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Profane » Pzt Tem 04, 2016 3:31 am

Haklisiniz.Icerikte anlamadigim, TH derken "Technische Hochschule" mi kastettiniz yoksa teknik universite mi?

planck
Mesajlar: 30
Kayıt: Çrş Oca 23, 2013 3:11 am

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen planck » Pzt Tem 04, 2016 4:22 am

Az biraz duz mantik :). Ben FH\'de okumuyorum fakat okuyan bircok arkadasim var. Soyleyeceklerim Informatik icindir. Bunu tum inancimla soyluyorum. FH ogrencilerinin cozdugu gorevleri Universite ogrencisi cogu zaman yapamiyoruz. Sadece bir nokta farkli. Universite\'de Informatik matematigi FH\'ye gore teorik. Ama konu ve icerik bakimindan ayni. Onlarda da Mat1, Mat2, Mat3 var. Zaten diger ana dersler de cogu yerde ayni. Walla adamlari goruyorum hepsi de haril haril calisiyorlar. O kadar da sinavi kolay gecemiyorlar. Ayrica FH\'de cogu zaman pratikumlara katilmak zorunlu. Fakat universitede oyle bir durum yok. Yani Universite baya zamanin oluyor. Biz de en azindan oyle. :)
Baska bir konu ise nereden mezun olursan ol girecegin is konumu senin seviyene bagli. Evet bazi firmalar var sadece Uni mezunlarini alir, bazilari da FH mezunlarini. Bu ogrenci, Universite ve FH ile alakali bir durum degildir. Bu is ile ilgili bir durumdur.
Neyse bir de adamlara dusuk kapasiteli diye bir laf yapisirilmis. Bence gidin bi taniyin.

Berkcan
Mesajlar: 10
Kayıt: Pzt Tem 13, 2015 7:36 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Berkcan » Pzt Tem 04, 2016 2:12 pm

[quote]Staatsmann tarafindan yazilan metin:

Merhaba
Yaz donemi baslayan universiteler var mi senin bolumunde?
Hayir ise cevabin, o zaman bir yil bekleyeceksin.

Sahsi gorusum, FH\'da baslananin sana ne negatif bir etkisinin, ne de universitede okumanim buyukce bir artisi olacagini zannetmiyorum.
Her iki universite de kendini gelistirebilir ve yuksek lisans yapabilirsin.

Almanca dil kursunda baslanir bir omur devam eder.
Universite de dilini gelistirebilirsin, pratik yapman yardimci olur.[/quote]

Yaz doneminde baslayan uniler var benim bolumum icin, Turk mantigiyla dusundugumde zaman kaybi gibi gelen dil kursu acaba uniye gecince "gercekten faydaliymis keske biraz daha devam etseydim" cumlesini soyletiyor mu bunu cok merak ediyorum. Bunun yanisira "keske erken baslasaydim zaten hicbir sey ogrenmemisim" mi daha dogru?

Berkcan
Mesajlar: 10
Kayıt: Pzt Tem 13, 2015 7:36 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen Berkcan » Pzt Tem 04, 2016 2:25 pm

[quote]planck tarafindan yazilan metin:

Az biraz duz mantik :). Ben FH\'de okumuyorum fakat okuyan bircok arkadasim var. Soyleyeceklerim Informatik icindir. Bunu tum inancimla soyluyorum. FH ogrencilerinin cozdugu gorevleri Universite ogrencisi cogu zaman yapamiyoruz. Sadece bir nokta farkli. Universite\'de Informatik matematigi FH\'ye gore teorik. Ama konu ve icerik bakimindan ayni. Onlarda da Mat1, Mat2, Mat3 var. Zaten diger ana dersler de cogu yerde ayni. Walla adamlari goruyorum hepsi de haril haril calisiyorlar. O kadar da sinavi kolay gecemiyorlar. Ayrica FH\'de cogu zaman pratikumlara katilmak zorunlu. Fakat universitede oyle bir durum yok. Yani Universite baya zamanin oluyor. Biz de en azindan oyle. :)
Baska bir konu ise nereden mezun olursan ol girecegin is konumu senin seviyene bagli. Evet bazi firmalar var sadece Uni mezunlarini alir, bazilari da FH mezunlarini. Bu ogrenci, Universite ve FH ile alakali bir durum degildir. Bu is ile ilgili bir durumdur.
Neyse bir de adamlara dusuk kapasiteli diye bir laf yapisirilmis. Bence gidin bi taniyin.[/quote]

FH uzerinde durmamin sebebi fachabiturla girilebilmesi ve uniye gecilmek istendiginde buyuk problemler cikmasi. Belki cok yuzeysel olabilir ama hep aklima gelen soru bu madem fark yok neden bu ayrimlar var.

Bir yandan FH da okuyan kisilerin wirtschaftsinformatik bolumu acisindan ayni seyleri goruyoruz diger bolumler kadar fark yok demesi soru isareti olusturuyor.
Tek endisem dil konusu, benim bolumumde dil ne kadar etkin var mi bilginiz?

RWTH Aachen
Mesajlar: 204
Kayıt: Cum Kas 02, 2012 4:06 pm

Wirtschaftsinformatik;UNI mi FH mi

Mesaj gönderen RWTH Aachen » Sal Tem 05, 2016 12:25 am

[quote]Profane tarafindan yazilan metin:

Haklisiniz.Icerikte anlamadigim, TH derken "Technische Hochschule" mi kastettiniz yoksa teknik universite mi?[/quote]

Technische Universitaet = Technische Hochschule = Teknik Universite

RW-TH Aachen, E-TH Zurich\'de oldugu gibi, eski bir tabir olan TH, zannedersem isim degistirme zahmetine katlanilmadigi icin TU olarak degistirilmemis. Vikipedi\'de, TH tabirinin, 2009\'dan itiabaren FH\'lar icin kullanildigi yaziyor. Fakat burada TH\'dan kastim Teknik Universite idi.
RWTH Aachen University - Makine Muhendisligi

Cevapla