Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Oturum basvurusundan sonra Ordnungsamttan gelen sinirdisi mektubu

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
GsAk
Mesajlar: 27
Kayıt: Pzt Oca 04, 2016 9:43 pm

Oturum basvurusundan sonra Ordnungsamttan gelen sinirdisi mektubu

Mesaj gönderen GsAk » Prş Haz 30, 2016 9:18 pm

Merhaba, Pazartesi ben sansimi denemek icin gittim Paderborn\'a international office de kimseyi bulamayinca kabul aldigim bolumde gorusme sansim oldu gelen mektubu gosterdim ve bana bir yazi verdiler ve ayni zamanda Duisburg Unisiyle gorusme yaptilar. Verdikleri yazida Gittigim dil kursunu kabul ettiklerini ve DSH sinavinida Uni duisburgda girebilcegim ve onlar tarafindan kabul edilecegi yaziyor. Duisburg unisine ayni zamanda sartli kabul alabilmem icin gorusme yaptilar ve basvurumu bu sabah teslim ettim. Dun Auslaenderbehorde ile gorusme yaptim suanda herseyin yolunda oldugunu soylediler ancak Duisburg unisinden kabul belgesi almam gerektigini soylediler. Dil kursundan sekreter de bugun bi gorusme gerceklestirdi durumumu anlattilar vs. Hala neden bu kadar ugrastiriyolar anlam verebilmis degilim. Avukata da danistim boyle bi yazi aldim bu yazi olduktan sonra sana dokunamazlar dedi. Haftaya tekrar bir gorusmeye gidicem pazartesi oturumumu uzaticaklar fakat uzun sureli olacagini dusunmuyorum

guneys
Mesajlar: 69
Kayıt: Prş Mar 17, 2016 10:57 pm

Oturum basvurusundan sonra Ordnungsamttan gelen sinirdisi mektubu

Mesaj gönderen guneys » Cum Tem 01, 2016 2:20 am

Ayni durum henuz vize almadan basima geldi.

[quote]guneys tarafindan yazilan metin:

Vize basvurumu 4 hafta once Istanbul\'da yapmistim. Konsolosluktan arayip bugun icin gorusmeye cagirdilar. Yabancilar subesi tarafindan vize basvurum reddedilmis. Master amacli gittigim dusunulmuyormus. Daha dogrusu, universiteden kabul belgesi alip universiteye kayit olmayanlar oluyormus benim de bunu yapacagim dusunulmus. Bunlar bana aciklandiginda soyleyecek soz bulamadim kendimi sanki hakkim olmayan bir sey talep ediyormus, sucluymus gibi hissettim. Kaldi ki oyle bir durum olsa bile benim icin daha uygun olan baska bir universitede egitim almanin neresi yanlis olabilir.Ya da gercekten bir suc orgutuyle baglantim var, paranoya olustu.

Konustugum Alman yetkili pozitif biriydi ancak ben yine de bunlari duyunca kelimeleri zor birlestirdim. Ayni alanda bir baska universiteden de kabulum oldugunu ve 2 universiteden de sonuc bekledigimi soyleyemedim bile. Yabancilar subesine yeniden degerlendirilmesi icin mail atacagini soyledi ancak sanki bu sadece beni rahatlatmak icin soylenen bir sozmus gibiydi.

Ulkede ve dunyada yasanan olaylarin egitim vizelerini etkileyecegini dusunmezdim ancak sanirim bazi gorevliler subjektif karar vermekten uzaklar. Islerimi daha saglikli yapabilmek icin isten ayrildim, yapilan planlar, harcanan efor, zaman ve para, zihinsel yorgunluk.. hepsinin bu kadar kolayca gozardi edilmesini aklim almiyor.

Not: Master yapacagim alan ile ilgili lisans sirasinda 1 yil bir proje icindeydim, bitirme tezimi de yine ayni alanda bir baska proje icin yazdim, Almanca B1 sertifikam var ve 1 yil boyunca da bir Alman firmasinda calistim, blok hesapla basvuru yaptim.

Bu kadar hikayenin ozeti su, bu isin icinde "SANS" da var sanirim.[/quote]

Bence oturum isini bir sekilde halletmeye calis ve degerini bil, zamanini en iyi sekilde gecir :)

Heroturk1991
Mesajlar: 29
Kayıt: Çrş Haz 29, 2016 3:59 pm

Oturum basvurusundan sonra Ordnungsamttan gelen sinirdisi mektubu

Mesaj gönderen Heroturk1991 » Pzt Tem 11, 2016 3:08 pm

Yasal yapmicaksin hic birseyi o zamaan kralsin

guneys
Mesajlar: 69
Kayıt: Prş Mar 17, 2016 10:57 pm

Oturum basvurusundan sonra Ordnungsamttan gelen sinirdisi mektubu

Mesaj gönderen guneys » Cum Eki 07, 2016 5:12 pm

[quote]GsAk tarafindan yazilan metin:

09.03.2016 da geldim. Dsh falan yok A1 aldim A2 kursunda devam ediyorum. Paderborna hic kayit olmadim sen devketi kandirdin paderborna gitmedin falan filan 4 sayfa yazi yazmislar 7 gun icinde ayrilin ulkeden sinirdisi edilirseniz 5 sene giremezsiniz tekrar yazmislar. Neden paderborna gitmedigime dair savunma istiyolar sanirim. Var midir bi fikriniz ne yapmaliyim ?[/quote]

Merhaba,

Bu konuda nasil cozume ulastiniz? Ben de farkli bir universiteden kabul aldigimi yeni ogrendigim icin ilk kabul aldigim universitenin oldugu sehir yerine farkli bir sehirden oturum basvurusu yapmam gerekecek.

Bu tarz bir oturum basvurusu reddi genel bir kanun mudur yoksa egitim hakki altinda istedigimiz sehirde yasama hakkina sahip miyiz? Bu konuda her turlu tecrube ve tavsiyeye acigim.

Pirince giderken evdeki bulgurdan olmaktan korkuyorum. Umarim bu srounla karsilasan arkadaslar sorunu saglikli bir sekilde cozume ulastirabilmistir.

black_infinity
Mesajlar: 19
Kayıt: Pzr Tem 23, 2017 11:18 am

Re: Oturum basvurusundan sonra Ordnungsamttan gelen sinirdisi mektubu

Mesaj gönderen black_infinity » Pzr Tem 23, 2017 2:40 pm

guneys yazdı: Cum Tem 01, 2016 2:20 am Ayni durum henuz vize almadan basima geldi.
Bence oturum isini bir sekilde halletmeye calis ve degerini bil, zamanini en iyi sekilde gecir :)

Merhaba,

Merak ettiğimden dolayı soruyorum. Nasıl sonuçlandı bu durum? Bende yakınlarda vize görüşmesi yaptım. Şu an sonuç bekliyorum. Tüm belgelerimi eksiksiz ibraz ettim. Ayrıca okula başvurduğum ücreti bile yatırdım. Şu an araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Tekrardan sana ne cevap geldi? Bunun için yabancılar ofisinin okul ile irtibata geçmesini istedin mi? Çünkü her şey tam kesinken neden böyle bir karar verdiler acaba?

Crni
Mesajlar: 338
Kayıt: Cum Kas 20, 2015 11:44 pm
Konum: Gießen

Re: Oturum basvurusundan sonra Ordnungsamttan gelen sinirdisi mektubu

Mesaj gönderen Crni » Pzr Tem 23, 2017 7:46 pm

Aynen sacmalik resmen avukatla görüstünüzmü
BAR MITZVAH

Cevapla