Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Ilham perisi geldi ~~

Foruma hosgeldin. Kendini bize tanitmaya ne dersin?
animehime94
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr May 22, 2016 11:27 pm

Ilham perisi geldi ~~

Mesaj gönderen animehime94 » Pzr May 22, 2016 11:46 pm

Merhaba! Ben Esin, 21 yasindayim. Eylul ayindan itibaren 1 yil Erasmus plus oģrenim hareketliligiyle Almanya\'da universite okuyacagim. Internette arastirma yaparken burayi bulup uye oldum.

Farkli dilleri ve kulturleri cok seviyorum. Japon kulturune karsi buyuk hayranligim ve saygim var. Bos vakitlerimde anime seyrediyorum, muzik dinliyorum, kitap okuyorum ve yabanci dil ogrenmeye calisiyorum.

Ingiliz Dili ve Edebiyati ogrencisiyim, Almanya\'yi kaliteli egitim alabilmek ve cevre ulkelere seyahat edebilmek acisindan tercih ettim. Ama burokrasi islemlerinin cok fazla olmasi ve Almanlarin resmi, ciddi olarak anlatilmalari beni biraz endiselendiriyor. Gidecegim yerde sosyallesmek ve kulturel aktivitelerde bulunmak istiyorum. Umarim gittiģim zaman butun bunlari yapabilirim :)

Bir de ben yurume engelliyim, baston kullanarak yuruyorum. Almanya\'da fazla zorluk cekmeyecegimi umuyorum, cunku burada basta ulasim olmak uzere zorlandigim bircok konu var. Benim durumumda olup Erasmus yapan neredeyse kimse olmadiģi icin yurtdisindaki haklarimla ilgili pek bir bilgim yok. Yine de karsilasabilecegim zorluklari asmak ve yurtdisinda rahat bir yasam surmek istiyorum.

Simdilik bu kadar! :)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39318
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Ilham perisi geldi ~~

Mesaj gönderen Physiker » Pzt May 23, 2016 12:27 am

Sitemize hosgeldin:) Herhangi bir sorun olursa yardimci olmaya calisiriz.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Deadly Impact
Mesajlar: 359
Kayıt: Prş Haz 06, 2013 5:09 pm

Ilham perisi geldi ~~

Mesaj gönderen Deadly Impact » Pzt May 23, 2016 12:33 am

Oncelikle aramiza hos geldiniz.
Ben genel olarak Almanlara karsi yapilan yorumlari cok onemsememenizi tavsiye ediyorum. Suana kadar kamu kuruluslarinda calisan memurlarin disinda hickimseyle sorun yasamadim burda. Ki Turkiyedeki memurlar daha beter bence bu konuda. O yuzden cok yadirgamadim. Almanyanin dogu ile batisi arasinda sosyolojik olarak farklar var . Bir zamanlar en dogusunda simdi en batisinda olan biri olarak soyluyorum. Batida insanlar bana daha sicak kanli geldi sahsen. Yani oncelik olarak bati veya guneyleri
Tercih edebilirsiniz.
Yurume engeliniz hususunda ise burada cok zorlanacaginizi samiyorum . Bir cok alanda kolaylik saglaniyor. Simdiden avrupa seyahatinizde bol eglenceler:)

animehime94
Mesajlar: 2
Kayıt: Pzr May 22, 2016 11:27 pm

Ilham perisi geldi ~~

Mesaj gönderen animehime94 » Pzt May 23, 2016 12:56 am

Yorumlariniz icin cok tesekkurler :) Dortmund\'a gidecegim, Almanya\'nin kuzeyi dendi ama dogu mu bati mi tam bilemiyorum sanirim kucuk bir yer. Orada bulunan TU Dortmund\'da egitim alacagim. Okul ve yurda kaydoldum, vize almak icin arastirma yapiyorum ve bir suru belge istenmesi gozumu korkuttu. Bir de bankacilik var, simdiden depozito ucreti gondermem istenmis ve yurtdisina nasil odeme yapacagimi hic bilmiyorum kafam cok karisti. Bu konuda bana herhangi bir tavsiyeniz var midir?

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Ilham perisi geldi ~~

Mesaj gönderen Profane » Pzt May 23, 2016 7:12 pm

Biraz kuzey biraz bati :) Normalde calistigin bankayla yapabilirsin islerini mesela eger depozito dedigin bloke hesap ise "isbank" tavsiye ederim hem ucuz hem hizli en onemlisi zahmetsiz. Dortmund\'da olucaksan en yakin Gelsenkirchen subesine yaparsin. Belediyede cok fazla Turk var genelde Turklere Turk calisan denk getiriyorlar. Bankada da soylersen merkezdeki bircok bankada Turk var. Birsuru belge basta oyle geliyor ama aslinda cogu zahmetsiz 1-2 gune aradan cikiyor. Yurtlarin bircogu universiteye yakin yerlerde okulda guzel yerde Dortmund-Dorstfeld. Simdiden basarilar.

Diablo35
Mesajlar: 69
Kayıt: Sal Ağu 19, 2014 1:09 pm

Ilham perisi geldi ~~

Mesaj gönderen Diablo35 » Pzt May 23, 2016 9:51 pm

[quote]animehime94 tarafindan yazilan metin:

Yorumlariniz icin cok tesekkurler :) Dortmund\'a gidecegim, Almanya\'nin kuzeyi dendi ama dogu mu bati mi tam bilemiyorum sanirim kucuk bir yer. Orada bulunan TU Dortmund\'da egitim alacagim. Okul ve yurda kaydoldum, vize almak icin arastirma yapiyorum ve bir suru belge istenmesi gozumu korkuttu. Bir de bankacilik var, simdiden depozito ucreti gondermem istenmis ve yurtdisina nasil odeme yapacagimi hic bilmiyorum kafam cok karisti. Bu konuda bana herhangi bir tavsiyeniz var midir?[/quote]

Hosgeldin oncelikle para transferi gibi konulari nasil uygun yapabilirsin bir bilgim yok ama yurt acisindan sana tavsiyem Studentenwerk e bir mail atip durumunu bildirmen ve mumkunse Studentendorf 2 de veya olmaza 1 de kalip kalamayacagini ogrenmek olsun cunku buralar hem sbahn hbahn gibi istasyonlara hende kutuphane ve dersliklere cok yakin. Saniyorum anlayis gostereceklerdir :)

Cevapla