Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
bugraerkan1
Mesajlar: 55
Kayıt: Prş Eyl 24, 2015 4:00 pm

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen bugraerkan1 » Prş May 19, 2016 8:58 pm

Merhabalar,5 aydir Essen\'de bir WG de kaliyorum. Suanda 3 kisiyiz,ancak sadece bana mektup gelmis bununla ilgili,odamda ne televizyonum var nede radyom,sadece bilgisayar kullaniyorum,onunlada arada bir turk kanallarini izliyorum kanal D star atv gibi,bunu odemeye mecburmuyum acaba ? ev sahibim turk kendisine sordum sen televizyon kullanmiyosun odemene gerek yok dedi ama ikilemde kaldim. Ayrica acilan sabit konuya baktim,ama aradigim net bi cevap bulamadim malesef

Elvenking
Mesajlar: 111
Kayıt: Cum Nis 03, 2015 9:37 am

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen Elvenking » Prş May 19, 2016 9:15 pm

Odemek zorundasin maalesef, yolda giderken bizim radyomuzu duyup, televizyon yayinimizi gorebilirsin gibi sacma sebepler sunuyorlar.

bugraerkan1
Mesajlar: 55
Kayıt: Prş Eyl 24, 2015 4:00 pm

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen bugraerkan1 » Prş May 19, 2016 9:18 pm

Cevap icin tesekkurler oncelikle
Ev arkadaslarima sordum ancak onlarin soyledikleride: biz ogrenciyiz ve televizyon radyo kullanmiyoruz o yuzden ben odemiyorum dedi. ilerde burda calisirsan isin olursa ozaman odemelisin dedi ne kadar dogru ne kadar yanlis bilmiyorum,acikcasi almanyanin yaptirimlari kati kurallarida beni korkutmuyor degil,odemezsem sikinti buyuk sanirim

Ingenieur
Mesajlar: 48
Kayıt: Pzt Kas 16, 2015 6:33 pm

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen Ingenieur » Prş May 19, 2016 9:47 pm

bu bahsedilen radyo-televizyon vergisi her daire icin icin odeniyor, ornegin bir dairede 4 kisi kaliyorsunuz bu 4 kisinin de ayni ucreti odemesi gerekmiyor diye biliyorum. Ayni sekilde dil okulda ogrenci oldugunu varsayalim ve o okula bagli yurtta kaliyorsun ve sana posta ile borcun oldugunu ve odemen gerektigi yazili bir mektup geldi. Bunu yurt idaresine bildirdiginde olay kapaniyor zaten onlar kaldigin konaklama icin o ucreti oduyorlar, daha sonradan tekrar kaydiniz alinmistir gibisinden bir posta daha geldi ve kapandi olay.

Ayrica daha once erasmus icin Almanya\'ya gelen arkadaslarima da gelmisti bu borc, odemeden de geri donduler. Bir problem de cikmadi.

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen pardon » Prş May 19, 2016 10:54 pm

Yurtta da kalsan odemek zorundasin. Bazi yurtlarda o kiraya dahilse bilemem ama bizde odeniyor. Sadece WG icinde kaldigin kisilerle bu ucreti bolusebilirsin. Yani 3 kisi kaliyorsaniz 1/3\'unu odemen gerekiyor, ama bunu da kendi aranizda halletmeniz gerekiyor sanirim. Beraber kaldigin kisilerin soyledikleri de ev sahibinin soyledikleri de yanlis. Evinde televizyon vs olmasi eskidendi. Artik ister olsun, ister olmasin her daire icin odemek zorunlu. Calisip calismaman da yada ogrenci olman da fark etmiyor. Sadece Bafog aliyorsan odemeyebiliyormussun, onun haricinde ogrenciler de oduyor. Almanya\'da kalmayi dusunuyorsan sanmiyorum ki bir kurtulma sansin olsun. Odemeyen arkadasima surekli mektuplar geliyormus. En son 600 kusur Euro biriktigini soylemisti. Simdiye kadar bir yaptirim uyguladiklarini gormedim veya duymadim cevremden. Odeyip odememek sana kalmis.

Profane
Mesajlar: 223
Kayıt: Çrş Şub 03, 2016 11:50 pm

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen Profane » Cum May 20, 2016 12:00 am

Ben ilk geldigim zamanlarda anlamadigim icin hakli olarak odemiyordum.Ama sonra mektuplari anlamaya baslayinca da para biraz birikmisti.Bir turlu para ayiramadim yani birden 350€ gibi miktar az degil.390€ gibi bir rakama ulastigimda herhalde en son bir mektup geldi ve artik muhattabiniz Stadtkasse yaziyordu.Onlarda belirli bir tarihe kadar odemedigim takdirde gunluk 20€ eklenecegi ve mahkemeye verilecegim yaziyordu. Mektupdaki adrese gittim ve teyit ettim.Mecburen 300€ kismini odedim simdi taksitle diger kismini oduyorum.

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen eren_f2007 » Cum May 20, 2016 10:02 am

bir daire icin 3 aylik 52,50 euro odeniyor. Maalesef kacari yok. Arkadaslarini ikna et, 3 bolunsun.Aylik 6 euro ya gelir sana.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen Staatsmann » Cmt May 21, 2016 3:00 pm

GEZ odemek zorunlu.
Bir daire bir vergi, yurtlarda bir oda bir vergi. Elektronik alet olsun olmasin.
Bafog alan, gorme isitme ozurlu olan yahut HARZ 4 alan muaf yahut asgari yasam tutarinin altinda da bulunanlar..
Uzun bir prosedur.
En guzeli herkesin ortaklasa odemesi...

Aksi halde ucunuz ayri ayri odemek zorunda kalabilirsiniz.


WG\'de oturan bir kisinin GEZ numarasi uzerinden herkes odemeli. Uc, alti ya da oniki aylik odeme secenekleri var... Aylik yok ancak her ay belirtilen hesaba otomatik havale talimati verebilirsiniz. Bu sayede yukarida belirttigim odeme seceneklerinde, odeme gunu geldiginde size gelen mektupta hesapta biriken parayla odemeniz gereken miktar gosteriliyor.
Her ay duzenli havale yaptiginizdan \'\'odenecek tutar sifir\'\' yazar.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

bugraerkan1
Mesajlar: 55
Kayıt: Prş Eyl 24, 2015 4:00 pm

Radyo Televizyon vergisi hakkinda

Mesaj gönderen bugraerkan1 » Cmt May 21, 2016 7:29 pm

Odemek zorunda oldugumu anladim artik.. :(
Peki bunu biriktirebilme sansimiz var mi ? yani sonraya saklama olarak,birikse,ben ilerde calisicagim zaman odesem gibisinden,her hangi bir cezai islem uygulaniyor mu

Cevapla