Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Studienkolleg yapmak

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Hunteraa
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal May 10, 2016 9:34 pm

Studienkolleg yapmak

Mesaj gönderen Hunteraa » Sal May 10, 2016 9:44 pm

Baslikta yazdigi gibi niyetim Studienkolleg yapmak. Tek kelime almanca bilmiyorum ancak dil ogrenmeyi seven ve sikilmayan biriyim. Bir kac yerden aldigim bilgiler dogrultusunda 600 saat de B2 seviyesine gelinebilir deniyor. Ortalama 6 ay diye dusunuyorum ilk asama burda sonrasi Almanya\'da. Buraya kadar tamam benim icin ancak 2 adet bilinmez var. 1- Benim Studienkolleg\'e basvurmam icin LYS gerekiyor mu lakin ben bu sene Lys\'ye girmiyorum ama gecen sene ygs-lys sinavlarina girdim ve bir cok universiteye \'\'yerlesmeye hak kazandim\'\' yani secim yapmadim bundan dolayi benim Almanya\'da direk bachelor egitim sansim yok bildigim kadariyla bu durum Studienkolleg icin gecerli mi ? 2- Sizce B2 seviyesine geldikten sonra studienkolleg yapmak yerine buradaki universite sinavina girip belirli bir puan yapip direk universiteye basvurmak daha mi mantikli. Bu arada 12 yillik egitimimi tamamladim.

Biraz uzun oldu ama elimden geldigi kadariyla aciklamaya calistim durumu. Cevaplarinizi bekliyorum.

mustifiz
Mesajlar: 174
Kayıt: Cmt Ağu 31, 2013 12:35 pm

Studienkolleg yapmak

Mesaj gönderen mustifiz » Çrş May 11, 2016 12:55 am


Hunteraa
Mesajlar: 2
Kayıt: Sal May 10, 2016 9:34 pm

Studienkolleg yapmak

Mesaj gönderen Hunteraa » Çrş May 11, 2016 2:34 am

Sartlar gayet net ne var ki benim anlayamadigim bir nokta var. Lys sinavi sonucu geldikten sonra nereleri kazandiginiz belli oluyor, bu asamadan sonra secim yapmak mi gerekiyor yoksa puanimin 180 uzeri olmasi yani baraj ustu kalmam yeterli mi ? Denklik icin puan mi onemli secim yapmak mi ?

Cevapla