Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Bu riske deger mi?

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
bufalo41
Mesajlar: 7
Kayıt: Cum May 06, 2016 3:07 am

Bu riske deger mi?

Mesaj gönderen bufalo41 » Pzt May 09, 2016 1:28 am

Arkadaslar boyle bir risk almaya sizce deger mi? Su an Turkiye\'de iyi bir okulda makine muhendisligi bolumunu kazandim hazirligi bitirdim seneye derslere basliyorum bir aksilik olmazsa Almanya\'ya gitmek de gercekten cok isterim egitim imkanlari icin lakin korkuyorum diyelim 1 senede Almanca egitimimi tamamladim bunuda cok olasi goremiyorum ama oyle diyelim 1 sene muhendislik okudum 2.sinifa gectim baktim tokezleme basladi ilk donem soyle boyle gitti 2.donemde artik gectigim ders yok neredeyse yani islerin devam etmeyecegi belli oldu veya senaryoyu daha da kotulestirip okulu uzattim 4 sene okudum 3 yilligi ve atildim 1 sene hazirlik 4 sene okul 5 sene ben Turkiye\'ye geri donup tekrar ygs lys\'ye mi hazirlanacagim?Bir insanin psikolojisi nasil mahvolur ailesi nasil hayal kirikligina ugrar giden arkadaslar nasil bu riskleri goz onune aldilar siki calisirsan yaparsin 2.5seneye bile bitirirsin diyen var ama Aachen\'dan bir muhendisle gorustum 4.5 seneden once bitirmen imkansiza yakin diyor siz ne dusunuyorsunuz?

Deadly Impact
Mesajlar: 359
Kayıt: Prş Haz 06, 2013 5:09 pm

Bu riske deger mi?

Mesaj gönderen Deadly Impact » Pzt May 09, 2016 4:12 am

genelde muhendislikler 7 semester oluyor. Ben de Aachen dayim 7 semesterda bitiren yok denecek kadar az. Okul uzuyor yani. Zaten baslamissin bence Turkiye de devam et. Almanya da Master senin icin daha kolay ve iyi olur.

HerrZerro
Mesajlar: 34
Kayıt: Sal Ağu 18, 2015 1:21 pm

Bu riske deger mi?

Mesaj gönderen HerrZerro » Pzt May 09, 2016 7:33 am

Ayni seyi ben de yasadim ama benim universite orta bir universiteydi Gaziantep Uni. ama ben sehri hic sevemedim dedim burada 5 sene gecmez ve hazirligi bitirdikten sonra basvurdum geldim su anda almanca kursundayim.
Bana gore calisarak yapamayacagin sey yok. Eger Turkiye\'de iyi bir universitedeysen burada da yapabilirsin ama biraz daha calisarak.
Ve soyle bir durum var Turkiye\'de 29 yasina kadar bolumunu bitirmen gerekiyor yani yasin cok degilse burada yapamazsan Turkiye\'ye donup universitene devam edebilirsin.

KaanAlpar
Mesajlar: 6
Kayıt: Pzr May 08, 2016 3:01 pm

Bu riske deger mi?

Mesaj gönderen KaanAlpar » Pzt May 09, 2016 7:55 am

Dostum eger yapicaksan bu psikolojiden kurtulman lazim. Kendini basarmaya odaklarsan yapamayacagin sey yok.

bufalo41
Mesajlar: 7
Kayıt: Cum May 06, 2016 3:07 am

Bu riske deger mi?

Mesaj gönderen bufalo41 » Pzt May 09, 2016 7:40 pm

arkadaslar yapamayacak bir sey yok elbet ama bazi seyler var gozardi edilemez makinenin Turkiyede bile 4 senede yani zamaninda bitirme yuzdesi cok dusuk birde Aachen veya KIT gibi cok daha iyi universitelerden bahsediyoruz bilmiyorum cok kararsizim aklimdaki tek sikinti bu su aralar giden varsa yazabilirmi ortalama ne kadara bitiriyor ogrenciler?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39419
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Bu riske deger mi?

Mesaj gönderen Physiker » Pzt May 09, 2016 10:56 pm

Yorumun sonunda tam okulu bitirdim kafama gok tasi duserse falan gibi birsey bekledim. Bu kadar olumsuz senaryolar uzerine dusunuyorsan ve kendine guvenin yoksa ve emin degilsen bence hic ugrasma, yuksek lisansa gel. Cunku bu psikolojiyle zaten deli gibi derse asilsan da basarili olamazsin.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

kayazico53
Mesajlar: 6
Kayıt: Sal May 10, 2016 5:11 pm

Bu riske deger mi?

Mesaj gönderen kayazico53 » Cum May 13, 2016 12:29 pm

Ben de su an Almanya\'ya gitmeyi dusunuyorum ve senin dediklerinin benzerini ailemle konusmustum. En kotu ihtimal geri donebilirim sene kaybi yasayabilirim dedim,onlar bana risk almami soyledi. Yani sonucta denemeden etmeden,orda bir savas vermeden ne olacagini bilemeyiz. Psikoloji bakimindan haklisin elbette. Bu sene mezun olacagim liseden,kismetse direk Almanya\'ya gidicem ve isler yolunda gitmezse bende senin dedigin gibi en azindan 1-2 sene kaybedicem. Fakat elimden geleni yapicam. Bence sende bu psikolojiye fazla kapilma,fazla karamsar dusunme sana ne mantikli geliyorsa onu yap.Umarim senin icin en iyisi olur.

atalayx6
Mesajlar: 351
Kayıt: Pzr Ara 14, 2014 1:56 am

Bu riske deger mi?

Mesaj gönderen atalayx6 » Cum May 13, 2016 1:22 pm

Turkiye\'de iyi bir okulda makine muhendisligi kazanmissin. Peki o \'iyi bir okul\' da bitireceginin garantisi var mi?

Ayrica Gurkan abinin dedigi gibi bu kadar olumsuzluga dusuyorsan hic kalkisma bile.

Ben orta halli ve orta disiplinli biri olarak geldim, ortam seni oyle bir kamciliyor ki o orta halli ogrenci kendi farkinda olmadan duzenli ve sistemli calismayi ogreniyor. Biyolojideki \'adaptasyon\' gibi bir sey sanirim bu. Cevrendeki ogrencilerin tutumlari ister istemez farkinda olmadan yansiyor. Ve sunu ogreniyor insan; tabiri caizse gerizekali biri degilse kisi, duzenli ve azimli calisarak ogrenemeyecegi veremeyecegi ders yoktur.

1) Plan
2)Disiplin
3)Devamlilik

Korkman gereken Almanya degil, bu uc terim olsun..
Sen Tanri degil misin? Adini yargilatma!
Sana Tanri deyince dinimi sorgulatma!
Ya adam et bunlari ya beraber yasatma!
Kani bozuk olanlar 'Turk'um' diyemesinler..

Cevapla