Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

B2\'den sonra Testdaf Hazirlik

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
Sue
Mesajlar: 32
Kayıt: Cmt Nis 18, 2015 1:55 pm

B2\'den sonra Testdaf Hazirlik

Mesaj gönderen Sue » Çrş Nis 27, 2016 5:11 pm

Arkadaslar B2\'yi bitirmeme 1 ay kaldi. C1 yapmayi planliyorum ama acaba direk Testdaf Hazirlik Kursu yapsam nasil olur? Yada c1 i mutlaka yapilmasini onerir misiniz?
Aslinda kendimi cok yeterli gormuyorum ozellikle konusmada. Kafam cok karisik.
Fikirlerinizi bekliyorum.

ffmelihads77
Mesajlar: 24
Kayıt: Çrş Nis 06, 2016 11:20 am

B2\'den sonra Testdaf Hazirlik

Mesaj gönderen ffmelihads77 » Çrş Nis 27, 2016 11:58 pm

ayni durumda olucam 4 ay sonra benim de b2 bitmis olucak simdiden kafamda sorular var direk 1 aylik tesdaf hazirlik kursuna katilip ayni anda c1.1 e devam etmeyi planliyorum sonra ay sonu sinava giricem ve o sinavi gecemezsem 1 donem kaybim olucak, onerilerinizi yazmanizi beklerim ayni durumda 2 uye var burda hmmm

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

B2\'den sonra Testdaf Hazirlik

Mesaj gönderen eren_f2007 » Prş Nis 28, 2016 4:32 pm

Acele etmeni gerektirecek bir durum yok ise, tabiki c1 i yap. Ama ogrenmek istedigin bu isin olabilirligi ise, tabiki yapilabilir. Ben b2 ile testdaf hazirlik kursunu ayni anda alip , testdaf dan da 20 puan alan kisi gordum.

MERAM
Mesajlar: 15
Kayıt: Pzt Haz 03, 2013 12:48 pm

B2\'den sonra Testdaf Hazirlik

Mesaj gönderen MERAM » Cmt Nis 30, 2016 10:50 am

Selam arkadaslar , almanya\' da universite okumaktayim. Ben Dsh yi kazanarak egitimime basladim. Tesdaf sinavina da bizzat girmisligim var , kazanamamistim. Tesdaf pahali bir sinav almanya\' 100 Euro\' yu bulan fiyatlara cikiyor , turkiye\' de de buna yakindir diye tahmin ediyorum. B2\' yi bitirdikten hemen sonra kazanilacak bir sinav oldugunu dusunmuyorum . Turkiye\' de almanca ogrenen arkadaslar icin ozellikle daha zor . Testdaf sinavi her bolumu kendi icinde puanlanan bir sinav . Mesela horen,lesen,schreiben super gecti , konusma iyi gecmediyse o sinavin sonucu size yaramayabilir . Dsh her yonuyle daha avantajli benim bakis acima gore . Bir kismin eksigini diger kismi iyi yaptiysaniz tamamlayabiliyorsunuz. Testdaf\' ta en sikintili kisim suphesiz konusma kismi, cunku karsinizda bir yetkili degil bilgisayara karsi konusuyorsunuz ve zaman sinirlamaniz var bir dong sesi geliyor ve cevaba basliyorsunuz . Size verilen sure cok kisa ya da uzun olabilir . Cevabinizi bitiremeden ve ya tikanip saniyeler boyunca bos bos durabilirsiniz . Soruyu tekrar eden bi mekanizma yok , yetkili yok , dong sesi ve siz.

Ingenieur
Mesajlar: 48
Kayıt: Pzt Kas 16, 2015 6:33 pm

B2\'den sonra Testdaf Hazirlik

Mesaj gönderen Ingenieur » Cum Haz 24, 2016 12:26 pm

Aslinda TestDAF sinavini vermek bence pek de B2 bitireyim, C1 bitireyim biraz C2 yapip hazirlik kursuna gecer yaparim gibi degil.

Wortschatz bu sinav icin benim fikrime gore tabiki de en onemlisi, neredeyse Universite okurken karsimiza cikabilecek her tema hakkinda az da olsa kelime haznemizin olmasi gerekiyor, Leseverstehen orneklerini hizli ve dogru sekilde anlamak ve cevaplayabilmek icin. Tabi insan burada B2,C1 gibi seviyeleri tamamlayarak kelime haznesini genisletebilir ama bence Vorbereitung kursunda ogrenilen kelimeler daha dogru ve tutarli oluyor. Ben de TestDAF hazirlik kursuna gecmeden once B2\'den sadece 2 Lektion yaptim ornegin, C1 ise hic yapmadim.

TestDAF\'da oncelikle Redemittel\'lari mumkun oldugunca yerinde kullanmak, yani basit bir sekilde ezberlemek en mantiklisi. Cunku Schriftlich kisminda Struktur ne kadar dogru ve paragraflar arasinda gecis olabildigince yakin anlamli oldugunda her zaman bizim faydamiza. Diger en onemli nokta da Argument bulabilmek. Burada yine az once de degindigim gibi Wortschatz Wortschatz..

Mundlich\'de kendini yeterli goremiyorum dememelisin @Sue. Bizden kimse Hochdeutsch konusmamizi beklemiyor, bekleyemez de zaten. Onemli olan Inhalt olarak soylemek istediklerini belirtebilmen, Grammatik hatalari isi cok onemli degil. ;)

retro
Mesajlar: 82
Kayıt: Çrş Haz 08, 2016 3:22 pm

B2\'den sonra Testdaf Hazirlik

Mesaj gönderen retro » Cmt Haz 25, 2016 12:23 am

rwth aachen\'in sitesinde goethe institut c2 sertifikasi yada tesdaf\'da 4 bolumde 4 uzeri puan yada dsh 2veya3 istiyor . sizce bunlardan hangisi daha kolay olur.

Cevapla