Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Lisans Tamamlama ve Surecler

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
YuceBurak
Mesajlar: 9
Kayıt: Çrş Nis 01, 2015 5:50 pm

Lisans Tamamlama ve Surecler

Mesaj gönderen YuceBurak » Sal Nis 12, 2016 12:28 pm

Tekrardan Merhaba Herkese,

Turkiye\'de 2012 Dis Ticaret onlisans mezunuyum. Almanya\'da lisans tamamlama niyetim var. Siteyi her gun takip ediyorum, arastiriyorum. Yalniz bazi hususlarda aydinlanmaya ihtiyacim var;

*Ablam, halam ve bazi akrabalarim Nurnberg sehrinde yasiyor. Bu nedenle universite tercihimi Nurnberg ve yakin cevreleri olarak yapacagim. Garantor konusunda akrabalar yardimci olacak. Ikamet olarak da ablam(evli)da kalacagim. Tabi maddi olanaklar kismi beni biraz geri de tutuyor. Ogrenci olarak gunde 2 saat-tum sene calisip aylik 450 Euro kazanabilme hakkimizin oldugunu biliyorum. Almanyaya gider gitmez bu hakkimi kullanmam gerekiyor ki maddi olarak ablama cok yuk olmayim. Tam bu noktada dil konusu gundeme geliyor.

Forumda bazi basliklarda dil kursu beraberinde calisma hakki olmadigini okudum. Aksine bazi baslik ve konularda da istisnai durumlarda calisma hakki verildigini okudum. Egitimimi almanca almak istiyorum. Almanca bilgim a1 ama sertifikam Busuu.com\'dan. Buyuk ihtimal is gormez. Bu nedenle sartli kabul alabilmek icin dahi 6-8 ay dil kursuna gitmem gerekecek. Kritik nokta ise calisma hakki... Dil kursu ve calisma izni hususunda kesin maddeler var mi? Nurnberg sehrindeki bir kac dil kursu ile iletisime gectim. Yalniz calisma izni hususunda evrak olarak herhangi bir yardim saglamadiklarini soylediler. Dil kursunda KESINLIKLE calisma izni almak mumkun degilse sayet, IELTS e girecegim. Cunku gelir gelmez calismaya baslamam buyuk onem arz ediyor. Ingilizce olarak da merakim su,
Erlangen Universitesi veya Munih Teknik\'te Ekonomi, Isletme ve Iktisat Bolumleri\'nde ingilizce secenegi mevcut mu?

Aciklamam biraz uzun oldu ozur dilerim. Konu epeydir kafami mesgul ediyordu. Yanitlarinizi bekliyor olacagim.

Tesekkurler

yunus123456
Mesajlar: 36
Kayıt: Çrş Oca 06, 2016 12:55 am

Lisans Tamamlama ve Surecler

Mesaj gönderen yunus123456 » Sal Nis 12, 2016 1:59 pm

Eger sartli kabul ile dil kursuna geldiysen, ki benim 2 arkadasim oyle geldi ve suanda calisma izinleri var. Ama direk dil kursu ile gelirsen yabi sartli kabulun olmadan o zaman kesinlikle calisma iznin yok. Yanlisim olursa beni duzeltebilirler. Cunku benim vizem dil kursu ve calisma iznim yok.

YuceBurak
Mesajlar: 9
Kayıt: Çrş Nis 01, 2015 5:50 pm

Lisans Tamamlama ve Surecler

Mesaj gönderen YuceBurak » Sal Nis 12, 2016 3:18 pm

[quote]yunus123456 tarafindan yazilan metin:

Eger sartli kabul ile dil kursuna geldiysen, ki benim 2 arkadasim oyle geldi ve suanda calisma izinleri var. Ama direk dil kursu ile gelirsen yabi sartli kabulun olmadan o zaman kesinlikle calisma iznin yok. Yanlisim olursa beni duzeltebilirler. Cunku benim vizem dil kursu ve calisma iznim yok.[/quote]

Oncelikle yanitin icin tesekkur ederim. Yalniz arkadaslarin ne tur calisma iznine sahipler? Ornegin, sadece somestir ve dini bayramlarda calisabilme gibi turler var zannediyorum. Benim ihtiyacim olan, gunluk 2 saat tum yil calisabilecegim bir calisma izni. Sayet boyle bir izin veriliyorsa (KESIN BILGI OLARAK) burdaki goethe\'den b1 alip sartli kabul basvurusunda bulunabilirim hemen.

yunus123456
Mesajlar: 36
Kayıt: Çrş Oca 06, 2016 12:55 am

Lisans Tamamlama ve Surecler

Mesaj gönderen yunus123456 » Sal Nis 12, 2016 4:18 pm

Bir arkadasim senin dedigin gibi 120 gunluk calisma izni sadece resmi ve ozel gunlerde ama diger arkadasim suanda gunde 2 3 saatlik bir temizlik isinde calisiyor. Ama temizlik isinde calisan arkadasimin nasik bir calisma izni oldugu hakkinda fiktim yok.ama genel olarak bildgim 120 gunluk calisma izni veriliyor olmasi ama turlerini ilk defa duydum.
Arkadasim soyle demisti. Bende baskalarindan ogreniyorum tabi me kadar fogru bilemiyorum. Baskasinin agzindan yaziyorum gibi bisey. Calisma izni aldiktan sonra caliscagin yer sana problem olmaz dedigi surece oyle ozel gun resmi gune gerek kalmaz. Ama daha detayli bilgi aldiktan sonra sana tejrardan yazarim.

BsO29Ak
Mesajlar: 65
Kayıt: Pzt Nis 02, 2012 11:00 am

Lisans Tamamlama ve Surecler

Mesaj gönderen BsO29Ak » Sal Nis 12, 2016 8:44 pm

Aradigin yanit bu linkte ayrintilariyla var bence http://www.deutschstudent.de/news.php?readmore=79

YuceBurak
Mesajlar: 9
Kayıt: Çrş Nis 01, 2015 5:50 pm

Lisans Tamamlama ve Surecler

Mesaj gönderen YuceBurak » Sal Nis 12, 2016 9:21 pm

[quote]BsO29Ak tarafindan yazilan metin:

Aradigin yanit bu linkte ayrintilariyla var bence http://www.deutschstudent.de/news.php?readmore=79[/quote]

Bu linki okumustum evet. Yabancilar dairesi ISTISNAI durumlarda dil okulu sirasinda calisma izni VEREBILIR yaziyor, yalniz bu istisnai durumlari bilemiyorum tabi ki. Nasil istisnai durumlar olabilir ornegin? Ikna edici bir yazi mi? Kendini ifade edebilecek, karsidakini anlayabilecek kadar almanca seviyesi mi?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39422
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Lisans Tamamlama ve Surecler

Mesaj gönderen Physiker » Çrş Nis 13, 2016 9:58 am

Tamamiyle gorevlinin insiyatifi.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

ysFF
Mesajlar: 307
Kayıt: Çrş Eyl 24, 2014 4:29 pm
Konum: Düsseldorf
İletişim:

Lisans Tamamlama ve Surecler

Mesaj gönderen ysFF » Çrş Nis 13, 2016 11:04 am

[quote]Physiker tarafindan yazilan metin:

Tamamiyle gorevlinin insiyatifi.[/quote]

Bunu gorevliye belirtmemizde sakinca olur mu? Calismakta istiyorum diye

Cevapla