Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Sigorta ile sorun

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
ttopcu
Mesajlar: 27
Kayıt: Cmt Oca 03, 2015 9:05 pm

Sigorta ile sorun

Mesaj gönderen ttopcu » Pzr Nis 10, 2016 9:40 pm

Care conceptten sigortam var dil kursu ogrencisiyim. En uygun diye onu yaptirdim. 30 haziranda almanyaya girdim 3 aylik zaten vardi sonra 1 eylul de bu sigorta basladi. ocak ayinda karin agrisindan sebep acile gittim apandistin patlamak uzere dediler hemen ameliyata aldilar, 1 hafta hastanede yattim. Sonra 1.5 ay gecti bagirsakta ameliyat bolgesinde iltihap cikti ve tekrar 2 hafta hastanede yatirdilar hepsi mecburiyetten oldu. Bir cok tedavi oldum. Tabi sigortanin tam prosedurlerini bilmedigimden, Almancam bazi seyleri anlamaya yetmediginden dolayi problem oldu. Benim form ve hastane raporlarini doldurup gondermem gerekiyormus ama haberim yoktu. Sigorta faturayi odemeyince hastane hem istanbula hem de buraya 9 bin Euro luk fatura gonderdi.

Sigortayi ve hastaneyi arattirdim arkadasa evraklari doldurmamissiniz vs dediler. Arkadas durumu anlatti ve sonra benden almanyaya giris yaptigim gun pasaporta basilan tarihinden tutun, tum aylardaki ogrenci belgeleri, hastane raporlari, faturalar, bir suru form, yemin kâgitlari vs onceden hastaligin gelip gelmedigine dair sorular. Bir ton sey istediler, ben de gonderdim.

Bilmiyorum daha once bu durumlarla karsilasan oldu mu ama sizce bir sorun cikar mi? Insan psikolojikmen de olsa etkileniyor bu durumdan ve hala bu hastalikla ugrasmaktan durumundayim. Bir yandan da surekli aklim bu sorunda. Genellikle herkes odemek zorundalar diyor ama insanin icinde yine de bir suphe oluyor.

Boyle bir durumla karsilasan var mi yada bir fikri olan?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Sigorta ile sorun

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Nis 11, 2016 12:53 pm

Gecmis olsun oncelikle. Sayet aylik 33 euro luk yaptirdiysan ve gerekli formlari ve belgeleri ulastirdiysan o miktari oderler.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

ttopcu
Mesajlar: 27
Kayıt: Cmt Oca 03, 2015 9:05 pm

Sigorta ile sorun

Mesaj gönderen ttopcu » Pzt Nis 11, 2016 3:35 pm

Evet, care concept college 33 Euro luk olandan yaptirdim. Hastaligin onceden gelip gelmedigini arastiriyorlarmis. Ama apandisit iltihaplanmasinin onceden gelme gibi bir ihtimali yok zaten. Diger yatisimda ameliyattan kaynakli enfeksiyon olusmasiydi. Hersey burada oldu.

Hastaneye benim odeyip sonra sigortanin bana odeme yapmasi falan da yaziyor ama 9 bin Euro odeyecek bir ogrenci yoktur heralde :)

Bakalim simdi beklemedeyim.

Cevapla