Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Olurmu sizce?

Pasaport, vize, islemler, biletler... Hepsi burada...
pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen pardon » Çrş Mar 02, 2016 2:06 am

@yazirous1903

1. maddeye kismen katiliyorum ama bazi seyler icin de risk almalisin veya durum degerlendirmesi yapmalisin. Gercekten iyi bir ogrenciysen Almanya\'da veya dunyanin herhangi bir yerinde de %100 yaparsin.

2. Dil bakimindan baslarda eksiksin ama bu sorunu da hem dil kursunda hem de universiteye basladiginda daha fazla calisarak giderirsin. Olmadi acarsin nette bir Turk univesitesinin konuyla ilgili slaytlarini bulursun veya Turkce kitap alirsin. Ben teknik bir bolum okuyorum, sozel bolume gore daha rahat dil bakimindan. Derste dersi %100\'e yakin anliyorum. Anlamadigim yer cikarsa da bunu hem dersten sonra sorabilirim hem de kitabi acip konunun anlamadigim kismini okuyabilirim. Cok zor bir sey degil.

3. Tamamen tersi. Turkiye\'deki egitim (herhangi bir bolum) ile Almanya\'daki egitim karsilastirilamaz bence. Turkiye\'de egitim de ogrenciler de oldukca kotu. Alanimdaki Turkce kaynaklari okurken Almanca kaynaklarin degerini cok daha iyi anliyorum. Almanca kaynakta anladigim ve bildigim konuyu Turkce kaynakta okurken bu ne sacmalamis diyorum bazen. Zaten Turkce kaynaklar da hem sayi bakimindan, hem detayli anlatim bakimindan hem de konu bakimindan oldukca yetersiz. Alaninda iyi olmak isteyen yabanci kaynaklara muhtac. Almanca icin ayni durum gecerli degil, veya cok kisitli bir sekilde gecerli. Turkiye\'deki universitelerdeki ders iceriklerini kendi gordugum ders icerigiyle karsilastirdigimda arasinda ucurum fark oldugunu goruyorum. Turkce kaynaklarin alayi zaten yabanci dillerdeki kaynaklarin tercumesinden ibaret. Turkiye\'de daha insaat yonetmelikleri (alanim oldugu icin soyluyorum) bile yabanci yonetmeliklerin tercumesi. Daha bu seneye kadar duzgun bir celik yonetmeligi yoktu. Gelen de ne kadar duzgun yine tartisilir. Itu\'deki Prof. (Celal Sengor) ogrenci ve egitim kalitesini kendi anlatiyor.

http://www.teknikforum.com/konu-23296-c ... len-mektup

Linkteki ilk mesajin son kismindan alinti:

"Ben istifa niyetimi, Hulya Avsar olayini duymadan once sayin ve sevgili rektorumuze bildirmistim. Nedeni de, COK YAVAS olarak verdigim ELEMANTER bir dersten bes master ogrencisinin sifir almalari olmustu. Bu ogrenciler en basit birinci sinif bilgisinden bile mahrumdular. Ancak bu durum asla bu ogrencilerle sinirli degildir. Birkac istisna ile benim son yirmibes yilda karsilastigim ogrenci bilgi duzeyi hep bu idi."

"Bu da zaten halkimizin genel kultur duzeyi ve tercihleri hakkinda bir fikir veriyor.
Ogrencilerin feci durumundan sorumlu olanlarin basinda aileler ve Milli Egitim Bakanligi geliyor. Aileler cocuklarina bilginin degeri yerine diplomanin onemini asiliyor. Milli Egitim Bakanligi da cocuklarin bilgi edinmemesi icin nedereyse elinden geleni yapiyor. Bu 1946\'dan beri boyle.
Universiteler ise ogretim uyesi kalitesini asla yukseltmedikleri, bil\'akis dusurdukleri icin suclular. Ben *** *** Turkiye\'de universie olmadigini yaziyorum. Bunu burada ustune basa basa tekrar edeyim."

4. Zaten Almanya\'ya gelen bir ogrenci o sistemi almali ve benimsemeli. Almanya niye Almanya? Tabiki de bu sistemi veya benzer sistemleri yuzunden. O sistemi almayacak bir kisi bosuna Almanya\'ya gelmesin bosuna masraf ve zaman kaybi yapar. 3 tane deneme hakki var ogrencinin. Bu sana baski yapiyor olabilir ama bu ayni zamanda seni calismaya da zorluyor. Turkiye\'deki gibi sinirsiz hak olsa, gir 100 kere sinava birinde sans eseri gec. O zaman ogrenmiyorsun iste. O "sistem" ve o tarz "sistemler" yuzunden Turkiye bu durumda.

5. Finansal konu kisisel bir sey ona bir sey diyemem. Ama finansal bakimdan deger mi diye dusunen varsa, Almanya\'daki egitim fiyat/performans bakimindan oldukca iyi, belki de en iyisidir. Ozellikle muhendislikler icin.

yazirous1903
Mesajlar: 122
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 11:41 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen yazirous1903 » Çrş Mar 02, 2016 3:10 am

@Pardon
Acikcasi yazdiklarini okudum. Tartismaya girmek istemiyorum fakat;
Risk almak kagida risk budur yazmak kadar kolay degildir. Yasam standartlarin iyi olmayip basarisiz olup dondukten sonra bir omur boyunca risk aldim olmadi dememin faydasi yok. Iyi bir ogrenci her yerde yaparsa paylastigin makaleye bakaraktan hic birimiz iyi bir ogrenci olmadigimizi cikarmaliyiz. Dersi anlamak ile dersi ANLAMAK birbirinden farkli seyler. Yine senin yorumundan yola cikarsak 3 versuchtan dolayi anlamadigimiz dersten cekiliyoruz peki girdigimiz her sinavi geciyormuyuz? Yine 3. Versuchtan dolayi bence ogrenciler fazla zorlanamiyor sinavlarda. Evet turkiyede iatedigin kadar giriyorsun dogru ama sinav ana dilinde olmasina ragmen soruyu anlayamiyorsun.
Dunyanin her neresine bakarsan bak unlu turkler % 99 lisans egitimini turkiyede almislardir.
Hochschule xyz de okumaktansa turkiyede xyz de okurum bachelor u. Egerki master yapacaksam da alanimda en iyi 5 uni den birini secerim. Referansim iyi olur.
Ben bu tez ile ciktim yola TU Darmstadt da Maschinenbau master okuyorum cok sukur suan tezimi yaziyorum. Bir kere 2. Versuch a kaldim simdiye kadar. Cok mu caliskanim hayir. Iyi bir ogrenciyim hayir. Lisans egitimim iyi idi.

Herkesin yolu ve dusuncesi farklidir.
Son sozum (alinan kirilan kufreden dahi olabilir) daha turkiyede devlet universitesine yada cok iyi bir ozel universiteye girememis arkadaslar almanyada egitiminin zorluklarini birkac defa daha dusunup gelsinler.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Mar 02, 2016 3:27 am

yazirous1903\'a katiliyorum fazlasiyla.
Istisnalari konu disi birakirsak, TR universite egitimi alarak gelmis uye arkadaslarimiz cok daha hizli ve basarili sekilde mezun oldular, oluyorlar.
Onlarca isim taniyorum bu sekilde.

Gene onlarca isim taniyorum, universiteye direk burada baslamis ama basarisiz olmus.
Hatta basarili olan sayisi cok cok az.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

pardon
Mesajlar: 778
Kayıt: Cum Nis 15, 2011 10:10 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen pardon » Çrş Mar 02, 2016 4:34 am

Amacim benim kavga seklindeki tartisma degil. Tartisma kotu bir sey de degildir. Tabi Turkler genelde tartismayi bilmediginden dolayi "tartisma" yanlis anlasilabilir. Yaziyi da "sen" hitabiyla yaziyorum ama sana kisisel yazmiyorum, genel yaziyorum.

- Unlu Turkler dediklerin kim? Proflar vs diyorsan acaba onlar imkanlari olsa direkt olarak yurtdisinda mi baslarlardi diye sormak lazim. Turkiye\'de en unlu ve basarili olarak gosterilen Prof.\'lardan birisi attigim Prof. Kendisi direkt olarak yurtdisina gitmis. Koklu ailelerin cocuklarini nereye yolladigina bakarsan daha net ortaya cikar durum. Koc ailesinin cocuklari liseyi bile yurtdisinda okumus. Yani imkani olan direkt gidiyor.

- Risk almak derken bir de "durum degerlendirmesi yapmak" lazim dedim. Yani "bos risk" almiyorsun. Ki bence Almanya\'ya gelen gercekten iyi bir ogrenci zorluk bakimindan da risk almiyor. Maddi veya baska acidan aliyor olabilir.

- "Iyi bir ogrenci her yerde yaparsa paylastigin makaleye bakaraktan hic birimiz iyi bir ogrenci olmadigimizi cikarmaliyiz." Bu sozu Celal Sengor\'un yazilarina itafen dediysen ben neden uzerime alinayim ki? Turkiye icin konusursak cok buyuk oranda dogru. Kendisi de bunu diyor. Istisnalar haric herkes bu cocuklar gibiydi diyor. Turkiye\'deyken ben iyi bir ogrenci miydim gercekten? Hayir. En iyi anadolu liselerinden birinden mezun olmama ragmen tembeldim. Tembel olmama ragmen mat, fizik ve kimya\'da kotu muydum? Yine hayir. Ama Almanya\'ya gelince universitede kendimi oldukca gelistirdim. Bu gelismenin sebebi de Almanya\'daki sistem ve kultur. Turkiye\'de kalsaydim bu kadar iyi olamiyacaktim, hatta oldukca siradan olacaktim. Peki bu en iyi anadolu liselerinden biri olarak anilan lise gercekten iyi bir egitim veriyor mu? Bence yine hayir, hatta rezalet. Basarisi sadece ve sadece secilmis ogrencilerin basarilarina dayaniyor. Bunlar da daha cok kendi cabalariyla bunu sagliyor. Bu lisede Almanca A2 duzeyinde konusamayan Almanca ogretmenim vardi. Simdi o adamdan abartisiz 10 kat daha iyi konusuyorum. Iyi ogretmenlerim de vardi o okulda hepsi kotu degildi ama sistem rezaletti. Mufredat kotuydu.

- Deneme sayisiyla ogrenci zorlanamiyor demek de pek dogru degil. Zorlayan universite yine zorlar. ETH Zurich\'i arastirdigimda herkes gunde saatlerce ders calististigindan bahsediyor nette. Oldukca zorlayici oldugundan. ETH Zurich\'te deneme sayisi 2. Hatta bizim okuldan mastera giden bir kizla maillestim okul hakkinda bilgi almak icin, kizin dedigi bir cocuk derslerinin %95\'ini verdigi halde bir zorunlu dersten 2 kez kaldigi icin atilmis okuldan gozunun yasina bakilmadan. Bu tarz seyler seni calismaya zorluyor. Hayatta kalma mucadelesi gibi bir moda sokuyor. Hayatta kalmaya calisan bir kisi de butun eforunu sarf eder. Yani cok daha fazla calisir. Ayrica Almanya\'daki sinavlar deneme sayisi olmasina ragmen Turkiye\'deki sinavlardan daha zor. Turkiye\'deki "oldukca zorlayici" sinavlara 1-2 ornek veriyorum Itu\'den:

http://www.vizefinalsorupaylasimi.com/1 ... plari.html

http://www.vizefinalsorupaylasimi.com/1 ... -2011.html

Bu arada Itu, Odtu vs mezunlari da diger universitelerin sinavlarinin ne kadar kolay oldugunu, kendi sinavlarinin ne kadar zor oldugundan, diger universite mezunlarinin muhendis olmadigindan, bedava diploma aldigindan bahseder surekli. Buysa ulkedeki en zor sinavlar, digerlerine bakmak bile yersiz. Ben yapi statigi sinavimi Turkiye\'de siradan bir uniden yeni mezun olmus arkadasima attigimda cocuk sok oldu. Ironiyle karisik bizde bunu cozecek hoca bile yok dedi. Tabi ne kadar ironi o da tartisilir. Izostatik sistemi, hiperstatik sistem metoduyla cozmeye kalkti. Kendisi siradan bir universite de olsa okulunu dereceyle bitirmis birisi. Bu kisi daha diagramlari okuyamiyordu.

- Ana dilinde olmasina ragmen soruyu anlamiyorsun demissin de bunun tek nedeni konudaki eksigin. Soruda dikkat yuzunden veya ufak detay bilgisi eksikliginden puan kiriklarim cikiyor. Ama duzgun calistigim hicbir sinavda bu soru ne istiyor diye sormadim kendime. Ama Almanya\'ya ilk geldigimde tembelken dedigin basima geldi. Tek nedeni de tembelligimdi. Bunu kabul edip kendimi degistirdim. Dil sorunu vs demek daha kolay ama onu dedigin zaman bahane uretip en iyi olmaya calismiyorsun. Yapilamaz diyerek kendini kandiriyorsun.

- Turkiye\'deki (Genel anlamda) lisans egitimi Almanya\'dakinden daha iyiyse nasil oluyor da Master\'da tam tersi oluyor? Temel egitimi iyi olmayan nasil oluyor da ileri seviyede daha iyi egitim veriyor? Hele ki makinada nasil boyle bir sey diyebilirsin?


@Staatsmann

Ben isteyenin ve yeterli kapasitesi/alt yapisi olanin yabanci dilde ve yabanci bir sistemde de oldukca basarili olabilecegini soyluyorum. Beni Turkiye\'de toplama yapmayi bilmeyip buraya muhendislik okumaya gelenler ilgilendirmiyor. Ben herkese Almanya\'ya gelin demiyorum. Almanya\'nin Turkiye\'ye kiyasla oldukca iyi bir egitimi oldugunu soyluyorum. Onlar nereye giderse gitsin mantaliteyi degistirmedigi surece kaybedecek. Turkiye\'de o kisi siradan uniye girse, orada da zorlanacak. Siradan universiteden mezun olsa eline ne gecicek? Milyon tane issiz veya 1500 tl\'ye calisan universite mezunu var. Gercekten iyi olanlara benim (nacizane) tavsiyem direkt olarak daha iyi egitimden baslamalari. Daha iyi egitim tabi ki daha cok zorlayacak.

refresh
Mesajlar: 63
Kayıt: Sal Eyl 15, 2015 11:06 am

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen refresh » Çrş Mar 02, 2016 8:18 am

Sevgili arkadaslar herseyi biryana birakalim 18 bucuk yasinda yurtdisinda yasamaya baslayan ve burda onlarca sorumlulugu olacak arkadaslar icin bu sosyal acidan bir risktir. Ailesinin yanindan kopup gelecek insanlar sudan cikmis baliga donebilirler. Ben cok sorumluluk sahibi ve fazlasiyla ozgur olarak yetistirilmeme ragmen 89 dogumluyum dusunuyorum eger univ bitirmeden is guc sahibi olmadan buraya gelseydim belki kendimi toparlayamazdim hatalar yapabilirdim. Mesela sabirli olmayabilirdim yasadigim en ufak bir olayda erkenden ulkeme donebilirdim. (orn:banka hatasi yuzunden 2 hafta 5 parasiz kaldim!) Hickimse darilmasin ama isin akademik vs kismini biyana birakirsak ailesinin tekbasina otobuse bindirmedigi adamlar buraya bir umut gelip ya erkenden donuyor ya da 2 3 sene sonra isci oturumunu cikis yolu olarak soruyor. Suanda filipinli bir kiz arkadasim ilk donemin sonunda sirf kendi sorumlulugunu alamadigindan geri dondu. Basari kisinin kendisi ile alakalidir ama masterda bitiren sayisinin yuksek olma nedenini de biraz da buna bagliyorum. Herkese saygilar, sevgiler.

yazirous1903
Mesajlar: 122
Kayıt: Sal Kas 27, 2012 11:41 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen yazirous1903 » Çrş Mar 02, 2016 11:44 am

Detayli bir konu bu yaza yaza uzar neyse arkadaslarin kafasi karismasin daha fazla herkes inandigi yolda devam etsin

Chandelier
Mesajlar: 80
Kayıt: Cmt Ara 20, 2014 1:13 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen Chandelier » Çrş Mar 02, 2016 9:43 pm

[quote]Staatsmann tarafindan yazilan metin:

yazirous1903\'a katiliyorum fazlasiyla.
Istisnalari konu disi birakirsak, TR universite egitimi alarak gelmis uye arkadaslarimiz cok daha hizli ve basarili sekilde mezun oldular, oluyorlar.
Onlarca isim taniyorum bu sekilde.

Gene onlarca isim taniyorum, universiteye direk burada baslamis ama basarisiz olmus.
Hatta basarili olan sayisi cok cok az.[/quote]

Cogunlugu daha baraji zar zor gecerek Almanya\'ya gelebilen kitle ile, bir nevi secilmis master ogrencilerini ayni kefeye koyarak tespit yapmak sizce ne kadar saglikli bir yontem sevgili @Staatsmann?

Kullanıcı avatarı
welly275
Mesajlar: 2734
Kayıt: Pzr Ağu 15, 2010 2:59 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen welly275 » Çrş Mar 02, 2016 10:33 pm

pardon un yazdiklarinin coguna katiliyorum.

eger turkiyedeki egitim sistemi, profesorler ve is hayati o kadar iyi olsaydi kimse kusura bakmasinda kimse yurtdisina okumaya gelmezdi, kalip turkiyede okur calisirdi. egitim almak herkesin hakki olsa da bitirmek herkesin hakki olmamali, sadece kabiliyeti kapasitesi olanda olmali. sonrasinda turkiyedeki gibi diplomali issizim diye dolasiyoruz.

yazirous1903 un dedigi kendini garantiye almak. turkiyedeki bircok prof da zaten oyle yapiyo. oraya kadar geliyo ve sadece unvanini korumak icin, bilmem kac senelik eski bilgilerle ders anlatiyo. neden? birincisi tembel, ikincisi koltuk sevdalisi. ben turkiyede universitede bi prof un gelip kursude 1bucuk saat boyunca kelime kelime 40 senelik kitabi okuyup sozde ders verdigini biliyorum ki ders de yag teknolojisi, yani kimya da var icinde reaksiyon da kismen sozel ezber de.

burdaki derslerine girdigim proflara baktigimda nerdeyse %80 i her sene sunumlarini guncelliyo ve zaten cogu alan dersine kendi degil, disaridan o alanda aktif olarak calisan gorevliyi sokuyolar.

tabi bu bakis acisina bagli, amacim yargilamak degil. herkesin kendi tercihi ama bu egitim sisteminin zor oldugu anlamina gelmez. ayni sekilde turkiyede her prof ve okulun da kotu oldugu anlamina gelmez. burda da ayni bilimi ogreniyosun. tek farki seni bireysel calismaya zorlamasi.

turkiyede pratik islem acisindan evet cok ondeyiz. almanyada egitim alanlardan belki 2-3 hatta 4 5 kat hizli islem gucune sahip olabiliriz ama birincisi ezbere gidiyoruz cogu yerde ikincisi devamini getiremiyoruz. bunun da bircok sebebi var tabi. derinlere girmeye gerek yok.

neyse yanlis anlasilir diye yazip yazip silmeye basladim. herkesin kendi alacagi risk ve karar. oncelikle 20 yasinda donunu annesi giydiren kisilerden degilseniz yasam konusunda zorluk cekmezsiniz almanyada ve analitik ve realistik bi dusunce yapiniz varsa egitimde de cok zorluk cekmezsiniz. universite sistemi turkiyedekinden cok farkli degil en azindan lisans bazinda bunu soyleyebilirim.

bazi yerlerde agresif yazmis olabilirim, kimseye kisisel bulasma amacim yok. tamamen turkiyedeki egitim sistemine ve sag sol catismasindan ders almayip hala baska sebeplerden birbirimizle catisma haline olan kizginligim. boyle ortamda saglikli bilim de egitim de yapilmaz zaten. neyse

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Mar 02, 2016 10:33 pm

Sorunu anlamadim ?
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Chandelier
Mesajlar: 80
Kayıt: Cmt Ara 20, 2014 1:13 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen Chandelier » Çrş Mar 02, 2016 11:53 pm

[quote]Staatsmann tarafindan yazilan metin:

Sorunu anlamadim ?[/quote]

Turkiye\'de egitim alarak gelmis kisilerin daha basarili oldugu ve egitimine burada baslamis kisilerin bu kitleye gore daha basarisiz oldugundan bahsetmissiniz.

Bu baglamda sordugum soru ise, bu iki kitleyi karsilastirmanin ne kadar saglikli oldugu idi.

Cunku Almanya\'ya master icin gelen ogrenciler daha siki elenerek gelmis kisilerden olusmakta, yani bir baglamda nispeten daha iyi ogrenciler secilmekte.

Lisans egitimi icin gelen kisilerin cogunlugu ise baraji zar zor gecerek gelmis kisiler.

O yuzden bu iki kitleyi karsilastirarak Almanya\'ya master icin gelmenin daha mantikli oldugunu onermek bana gore abesle istigaldir.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş Mar 03, 2016 6:56 am

Iki grubu karsilastirmiyorum, subliminal mesaj veriyorum israrla Almanya diyenlere. Anlayan anlar gerisi Almanya\'da aglar.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Amedli21
Mesajlar: 132
Kayıt: Çrş Ara 02, 2015 6:59 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen Amedli21 » Prş Mar 03, 2016 9:38 am

Staatsman sende biraz ovgu , ozguven ver be kardesim :)
Hep olumsuz seyler solemene gerek yok ben birakmam ne olursa olsun gidecem ;) :)

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen eren_f2007 » Prş Mar 03, 2016 10:54 am

Bunun dogrusu ya da yanlisi yok ki. Kisinin ozelliklerine gore degisen bir durum.
Yurt disi tecrubesini bence biraz hafife aliyoruz, bunun halen donunu annesinin giydirmesiyle filan da alakasi yok. Daha 20 li yaslarina degmemis , kisilik gelisimini tamamiyle tamamlamamis, bir insana burayi tavsiye etmek biraz fazla sorumluluk almak olur. Ben de lisansin turkiyede alinmasi taraftariyim. Lisans sirasinda almancami gelistirir, yapabiliyorsam erasmus yapardim. Lisans bitmeden Testdafi verir, biter bitmez de master a gelirdim. En mantikli sistem bu , bunun disindaki soylenenlerin hepsi, riskli. Islerin kotu gitmesi durumda, cebinde turkiyeden almis oldugun bir diplomanin olmasi seni cok rahatlatacak.
Burda ki yorumlar senin icin bir hazine bence. Birine neden boyle hep negativ konusuyorsun filan demek yerine , insanlarin soylediklerinden bir seyler almaya calismalisin.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen Staatsmann » Prş Mar 03, 2016 4:15 pm

PPPP ;) :blu
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

Amedli21
Mesajlar: 132
Kayıt: Çrş Ara 02, 2015 6:59 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen Amedli21 » Cum Mar 04, 2016 3:29 pm

Birseyler almadigimi bilemesin valla.
Cok seh ogretti gosterdi staatsman ben dalgasina soledim kardes ciddiye almissin

mavisim
Mesajlar: 124
Kayıt: Cum Eyl 17, 2010 9:55 pm

Olurmu sizce?

Mesaj gönderen mavisim » Prş May 26, 2016 12:25 am

Pardon\'un dediklerine aynen katiliyorum.Tabiri caizse muhendisligin kitabini yazmis adamlarin,deli butcelerle desteklenen yuzlerce yillik universitelerinin yerini ulkemde butcesiz,kadrosuz muhendislik egitiminin dolduracagini(hatta gecebilecegini) soylemek saka olmali !
Almanya\'ya muhendislik egitimi icin gidiniz,ama oncesinde "birey olunuz",3 gunde hava soguk,fazla sistemli,egitim sistemi ne bicim deyip kacacak kisi burada kalsin lutfen ki Turkler basaramiyor olmasin adi ;)
Degismeyen tek sey degisimdir!

Cevapla