Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Oturum Yasasi Sertlestiriliyor

Sadece Almanya-Turkiye ile ilgili haberlere yer verilecektir.
fatih_
Mesajlar: 17
Kayıt: Cmt Eki 24, 2015 4:08 am

Oturum Yasasi Sertlestiriliyor

Mesaj gönderen fatih_ » Çrş Oca 27, 2016 10:57 am

Almanya\'nin Koln sehrindeki toplu taciz olayi donum noktasi oldu. Federal hukumet bugun oturum yasasinin sertlestirilmesini gorusuyor. Hapis cezasi alan yabancilar sinir disi edilecek.


Federal Icisleri Bakanliginin bir sozcusu, kabinenin bugunku toplantisinda oturum yasasinin sertlestirilmesinin ele alinacagini acikladi.

Federal hukumetin koalisyon ortaklari Hiristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), Koln\'deki toplu taciz olayi sonrasi agir suctan dolayi hapis cezasi alan yabancilari hizli sekilde sinir disi etmek icin anlasmis, Adalet Bakani Heiko Maas ve Icisleri Bakani Thomas de Maiziere bu cercevede iki hafta once bir taslak hazirlamisti.

Hangi suclarda sinir disi kolaylasiyor

Federal hukumetin bugun gorusecegi taslak, suc fiiline karisan yabancilarin kolaylastirilmasini ongoruyor. Oldurme, yaralama, cinsel suclar ve polise mukavemet suclarindan oturu mahkûm olan yetiskin ve genclerin sinir disi edilmesinin onundeki yasal engeller azaltiliyor.


Siddet kullanilmasi veya seri halinde yapilmasi halinde hirsizlik ve gasp suclari da bu kapsama girecek. Mahkûmiyet kararinin tecilli olup olmamasi ya da cezanin suresi sinir disi edilirken dikkate alinmayacak.

Yilbasi gecesi toplu taciz

Almanya\'nin Koln kentinde yilbasi gecesi meydana gelen toplu taciz olayi genis yanki bulmustu. 497 kisi tacize ugradiklari iddiasiyla suc duyurusunda bulunmustu. Toplu taciz olayina karisanlar arasinda cok sayida Kuzey Afrika kokenli ve bir siginmacinin da oldugu belirtildi.

Kaynak DW

Bazi multecilerin davranislari yuzunden aile birlesimiyle veya ogrencilik yoluyla oturumu alan gocmenler tedirgin oluyor negatif etkileniyor.
Sinir disi edilmeye sebeb olan suclardan biride polise mukavemet sucu. Polise mukavemet cok muglak bir tanim bence. Allah yardimcimiz olsun.!

jobbabemeek
Mesajlar: 303
Kayıt: Prş Nis 10, 2014 2:55 pm

Oturum Yasasi Sertlestiriliyor

Mesaj gönderen jobbabemeek » Çrş Oca 27, 2016 5:10 pm

Acikcasi su devirde bana pek de mantiksiz bir karar gibi gelmedi. Bir devletin oncelikli gorevi halkin guvenligini saglamak sonucta. E bu guvenligi tehdit eden unsurlari da ortadan kaldirmak istiyorlar. Dolayisiyla devlet en temel gorevini yapiyor. Ancak polise mukavemet kismi onca sucun yaninda biraz siritmis bence de. Biraz daha net olunmali sanki.

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Oturum Yasasi Sertlestiriliyor

Mesaj gönderen technonur » Pzt Şub 01, 2016 12:09 am

almanyanin bu yaptigi bahane aramaktan baska birsey degil hala aklim almiyor koln hbf nin icinde boyle bir olay yilbasinda nasil olabilir ??? ozel gunlerde yiginla polis oluyor orada polislerin eli armutmu topluyormus yoksa boyle bir olay hic olmadida insanlarami bu sekilde lanse ediliyor diye dusunmuyor degilim...

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39312
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Oturum Yasasi Sertlestiriliyor

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Şub 01, 2016 10:24 am

Yine gereksiz paranoya. Sirf haber olsun diye cikarilmis bir durum. Hadi olsa bile ogrenci olarak gelenleri kapsamaz. Gecen cuma da yine ayni Koln de, bir alman ogrenci sinif arkadasi olan bir turk kizini bicaklayarak oldurdu. O zaman simdi butun turklere sinirsiz oturum verilsin. Gereksiz paranoyalara girmeyin artik, son donem abartilmaya basladi.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Kimyonlu
Mesajlar: 9
Kayıt: Cmt Oca 30, 2016 6:20 pm

Oturum Yasasi Sertlestiriliyor

Mesaj gönderen Kimyonlu » Çrş Şub 03, 2016 12:06 am

Arkadasim syntaxin bagirsaklarini cikartmissin. Neyse habere gelince, neden millet birbirini durduk yere panige sokuyor, gaza getiriyor? Sahsi gorusum bu tip haberlerin bayatladigidir.

Kullanıcı avatarı
Staatsmann
Mesajlar: 5027
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 10:27 pm

Oturum Yasasi Sertlestiriliyor

Mesaj gönderen Staatsmann » Çrş Şub 03, 2016 12:35 am

Sertlesme falan yok, tam tersi Almanya tarihinde ki en rahat yumusama ve kolayliklar var.
Cok acik ve net.
Postmodern Kommentare fundamentalistischer Mentalitaeten
Fundamentalist zihniyetlerin postmodern yorumlari

technonur
Mesajlar: 799
Kayıt: Pzr Oca 17, 2010 1:39 pm

Oturum Yasasi Sertlestiriliyor

Mesaj gönderen technonur » Cum Mar 11, 2016 3:22 pm

[quote]Kimyonlu tarafindan yazilan metin:

Arkadasim syntaxin bagirsaklarini cikartmissin. Neyse habere gelince, neden millet birbirini durduk yere panige sokuyor, gaza getiriyor? Sahsi gorusum bu tip haberlerin bayatladigidir.[/quote]

mal adam reklam yapmis ama onuda becerememis :D

Cevapla