Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Son Donemde Artan Red Kararlari

Forum kurallari ve site ile ilgili duyurular, yonetici alim ilanlari vs.
Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Son Donemde Artan Red Kararlari

Mesaj gönderen Physiker » Pzt Oca 25, 2016 4:14 pm

Merhaba

Ozellikle bir kac haftadir ozellikle facebook grubumuzda ve sitede surekli olarak uyelerin red cevaplarini paylasmasi genel olarak diger basvuru yapacak ogrencilerde de endiseye ve hatta paranoyaya yol acti.

Red alan arkadaslarin bir coguyla kontaga gecme firsatim oldu ve tecrubelerime dayanarak acikca sunu soylemem gerekiyor ki, red cevaplarinin hepsi de yerinde kararla gibi duruyor maalesef. Tabiki kimse red cevabini direk olarak kabullenmez. Fakat son 1-2 yildir konsoloslugun red cevaplarinda tutarsiz bir karar verdigini cok nadir gordum. Tipki son red cevaplarinda oldugu gibi.

Konsoloslugu vize basvurusu yaparken, Almanya ya gercekten egitim icin gittiginize ikna etmeniz gerekiyor. Bunun icin gerekli kriterleri asagidaki linkte bulunan makalede paylasmistik:


http://www.deutschstudent.de/news.php?readmore=89


Yukardaki makaleye gore de ilk olarak onemli olan egitim gecmisiniz. Sayet 1-2 sene veya daha onceden mezun olduysaniz birden cikip da Almanya da egitim gormek istiyorum derseniz sorun yasarsiniz. Bu sorunu yasamamak icin de vize gorusmesine kadar en azindan A1 veya A2 almanca sertifikasi alin. Bazi ulkelerde hatta artik B1 goethe sertifikasi olmadan basvuru bile almiyorlar. Ayrica almanca sertifikasi derken, katilim belgesi degil, yani sinava girin ve bir sertifika alin. Sertifikayi Goethe den degil de baska bir kurumdan da almaniz yeterli. Yeterki sertifika uzerinde hangi sinavdan kac puan aldiginiz ve kac saat almanca ogrendiginiz yazsin. Ayrica bu sinavlari ortalama bir notla gecerseniz yine sorun yasarsiniz. Cunku daha A1 veya A2 seviyesini bile dusuk notlarla gecen bir ogrencinin bir sonraki egitim yilina kadar dsh veya testdaf gecmesi cok realist bir yaklasim olmaz.

Garantor veya bloke hesabin vizeye etkisi cok fazla yok. Bloke hesapta islemleriniz daha kisa sonuclanir ve belki sansinizi %10 daha cok artirir.

Ozellikle okulu Turkiye de cok uzattiysaniz ve egitime cok ara verdiyseniz(1 yil arada yine belki sorun cikmaz ama 2 veya daha uzun sureli verilen aralarda) mutlaka iyi notlarla en azindan A2 ve hatta olursa B1 alip oyle vizeye gidin.

Ve tekrar tekrar dedigim gibi vize surecinde cok sabirli olun. Daha 3 gun once vizeden cikip, ne zaman vizem gelecek diye konsoloslugu ararsaniz ters teper.. Dil kursuna hangi tarihte baslayacaksaniz o tarihe gore normalde bir hafta veya 10 gun oncesinden haber gelir. Vize basvurularini dil kursu baslangic tarihinden en az 4 hafta once yapmaya ozen gosterin.

Son donemde vize reddi alan arkadaslar adina uzuntulerimi tekrar belirtmek isterim. Tekrar itiraz etmek ve bir suru burokratik islemlerle zaman ve para kaybetmek yerine yukarda belirttigim hususlar uzerinde durulursa daha iyi olacagi kanaatindeyim ve onumuzdeki surecte vize basvurusu yapacak olan arkadaslara da gerek bu redlerin gerekse de son donemdeki siyasal olaylarin vize basvurularina hic bir etkisi olmayacagini tekrardan hatirlatmak isterim. Bos yere kaygilanmayin.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

bskan
Mesajlar: 129
Kayıt: Pzr Haz 29, 2014 7:03 pm

Son Donemde Artan Red Kararlari

Mesaj gönderen bskan » Pzt Oca 25, 2016 5:31 pm

Cok guzel yazmissin abi ellerine saglik ben gecen yil mezun oldum bu yaz sinavdan sonra turkiye\'de kursa gitmeyi planliyorum. Eger b1 b2 seviyelerine gelirsem mezun olmamin uzerinden yil gecmesine ragmen biraz daha tolere edilebilir mi?

patrick
Mesajlar: 90
Kayıt: Prş Tem 09, 2015 4:58 am

Son Donemde Artan Red Kararlari

Mesaj gönderen patrick » Prş Oca 28, 2016 6:39 pm

Merhaba, gercekten aydinlatici bir yazi olmus. Peki bu kadar red cevabinin almanyada ki suriyelilerle bir ilgisi olabilir mi?

alcadras
Mesajlar: 98
Kayıt: Cum Oca 22, 2016 1:17 am

Son Donemde Artan Red Kararlari

Mesaj gönderen alcadras » Prş Oca 28, 2016 6:52 pm

Hocam herkes Almanca\'yi Almanya\'da ogrenmeyi oneriyor, o zaman bu plan suya dusuyor genelde ?

Ayrica meslek liseliyim vize sansim azaliyor mu ?

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39546
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Son Donemde Artan Red Kararlari

Mesaj gönderen Physiker » Cum Oca 29, 2016 9:48 am

[quote]alcadras tarafindan yazilan metin:

Hocam herkes Almanca\'yi Almanya\'da ogrenmeyi oneriyor, o zaman bu plan suya dusuyor genelde ?

Ayrica meslek liseliyim vize sansim azaliyor mu ?[/quote]

http://deutschstudent.de/news.php?readmore=83

Once yukardaki makaleyi incele lutfen.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Cevapla