Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Dil kurslari, seviyeler, masraflar, sinavlar... Hepsi burada...
bilk
Mesajlar: 172
Kayıt: Sal Ağu 25, 2009 2:54 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen bilk » Cum Ağu 21, 2015 2:02 am

[quote]Voyager33 tarafindan yazilan metin:

Arkadaslar bugun bekledigim vizem 29 gunun sonunda geldi,herkese bol sanslar :)[/quote]

hayirli olsun ama baslikla pek alakasi olmamis sanki.:)

Voyager33
Mesajlar: 127
Kayıt: Pzr Şub 24, 2013 12:30 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen Voyager33 » Cum Ağu 21, 2015 8:18 am

Heyecandan yanlis yere yazmisim :D sagol :)

heroespost
Mesajlar: 36
Kayıt: Pzt Eyl 14, 2015 3:54 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen heroespost » Pzt Eyl 14, 2015 5:21 pm

Arkadalar 08.09.15 tarinde Munchen LMU´da Dsh yazili sinavina girdim ve gectim.

Benim gorusume gore Horverstehen cok anlasilir idi,eger dikkatle dinlerseniz ve konu da ilginizi cekerse sorulari kolaylikli cevapliyabilirsiniz.Bizde bu bolumde once soru kagitlarini dagittilar ve bakma hakki tanidilar d belli bir sure,yani daha metin okunmadan sorulari biliyorduk diyeyim.Bu bir avantaj sayilabilir.En sonda yapilan metinin bir kismini,bizde yapilan bir deneydi,tekrar ozetleyip geri veriyorduk,burada nokta atisli notlar onemli bence,mesela ; 25 kisi,2 grup;tembel,caliskan,bir kitap vermek gruplara, gibi.Cok uzun yazmak yerine kisaltmalar kullanmak daha faydali sanirim,ama dikkat daha sonra anlayabileceginiz kisaltmalar :)

Textproduktion bir grafik idi,Almanlarin bos zamanlarda severek yaptigi etkinlikler ve bunlarin arasinda kitap okumanin yeri,biz Grafigi aciklayip,sorulan sorulara cevap verdik,sorularda hem bizim sevgidimizin etkinliklerin Almanlarla uyusan ve farkli yonlerini,hem de kitap okuma ile ilgili soru vardi.

Burada tavsiye edilen surenin tamamini yazmaya degil,son kismini kontrol ve okumaya ayirmakti.
Sinava girmeden onde 2-3 kere en azindan evde alistirma yapmak ve yazilan ornek Textproduktionlari okumak faydali olabilir.

Mesela alttaki adresde Hannover`in ornek Dsh sinavi var,buradaki Textproduktionu yapabilirisiniz ve daha sonra kendinizinkini yine bu sinavda bir Ogrencinin,kendisi baya iyi not almis bu bolumden, yazdigi metinle (Beispieltext)
karsilastirabilirsiniz.

http://www.fsz.uni-hannover.de/modell.html

Leseversten Marshmallow deneyi ile ilgili bir metin idi,cok zor degildi,bazi cevaplar siritiyordu hatta.Sorulardan birindemetin basliklari verilmisti bunlardan hangisi hangi paragrafa uyuyorsa onlari yerlestirdik(hic birine uymayan da vardi.),daha sonra soru cevap kismi vardi,metinde gecen bazi kelimelerin,fiillerin ne anlamda kullanildigini coktan secmeli cevaplama, ve son olarak klasik "worauf bezieht sich" kismi.Okuma kismnda sanirim onemli olan sorulari iyi anlamak.Zaman sikintisi olacagini sanmiyorum bu bolumde rahat rahat okuyun derim o yuzden.

Grammatik kisminda verilen cumleyi anlami degismeden geri yazmamiz gerekiyordu mesela :

Verilen cumle: Die geduldigen waren besser konzentriert als die ungeduldigen.
Cozum : Im Vergleich zu den ungeduldigen waren die geduldigen besser konzetriert.

veya Der Proffessor denkt,dass es gefaehrlich ist
ben soyle cozdum : Nach der Meinung des Professors ist es gefaehrlich.

Indirekti Rede de konular arasindaydi,DfkA LMU´nun kendi sitesinde yayinladigi ornek sinavin ilk sayfalarinda verilen Grammatik konulari :

Aktiv-Passiv
Indirekte Redewiedergabe-direkte Rede
Relativsatz-Partizipiallatribut ( Der man,der gerade isst. === Der gerade essende man.
Praepositinaler Ausdruck-konjuntionaler Nebensatz ( Mesela Bei Regen = wenn es regnet)
Transformationen in den Konjuktiv 2 (Irrealis)
Einsetzen bzw,Ersetzen von Modalverben.

Grammatik ve Leseverstehen icin bence zaman fazla fazla yetiyor o yuzden sakince yapabilirsiniz,ama yine de arada saate bakmayi unutmayin :)

Sozlu sinav icin yine dfkA LMU gazete haberleini okuyup arkadaslara ozetlemeyi tavsiye etmis,

Bu sayfada hem dfkA LMU ornek sinavini hem her bolume ozel tavsiyeleri hem de onerilen kaynak kitaplari ve bir ornek sinav bulabilirsiniz. http://www.dkfa.de/sites/default/files/ ... SH_aus.pdf

Muniche yakin arkadaslara ben tavsiye ederdim LMU`yu,sinavlarida bence hizli da okudular,sali gunu sinava girdik ayni haftanin pazar gunu aciklanmisti sonuclar :)

Yanlis yazdigim yerleri,genellikte kisa kelimaler idi,ya uzerinde duzeltmeye calistim ya da ustunu cizip yanina yazdim,bilmiyorum baskalari nasil yaptilar,Herkese basarilar,Allah yardimciniz olsun !!

heroespost
Mesajlar: 36
Kayıt: Pzt Eyl 14, 2015 3:54 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen heroespost » Prş Eyl 17, 2015 11:16 am

Arkadaslar dun sozlu sonuclari aciklandi,onu da gecmisim.Bu arada tekrar edeyim Ludwig-Maximillian Universitesi Munchenda sinava girmistim ben.

Sozlu de onemli olan bence heyecanli olsaniz bile yine de cumleleri dogru kurmak,mesela ben heyecanli oldugumda kekeleyen biriyim,sinava girdim ivet heyecanliydim kekeledim de ama bu yanlis konustugum anlamina gelmiyor ki,fiili yine yancumleler de en sona koydum veya sorulari dogru anladim,kendinize guvenin,internette bir videoda okumustum,korkmayin hocalar da bizim tarafimizda yani onlarin bize karsi bir kotu dusunceleri yok,gecmemize sevinirler bile belki :)

Ben Politikwissenschaften okumak istedigimi belirttigim icin onume onunla ilgili bir metin geldi,normal uzunlukta bir metin,metni okuyup onun hakkinda karsilikli konusuyoruz,10 dakika hazirlanma suresinde not yapabiliyor sozluk kullanabiliyorduk,daha sonra zaten hoca gelip seni hazirlandigin odadan aliyor-bu arada hocalari gormeniz lazim hepsi cok tatli cok kibar :)- sinav odasina gidene kadar yolda oyle havadan sudan konusuyorsunuz nerelisin,aaa ben oraya gittim falan diye daha sonra odaya varinca orada baska bir bayan hoca daha var,orada metinde anlatilan konuyu anladiginiz kadariyla anlatiyorsunuz,illa her seyi kelime kelime anlatmak zorunda degiliz 1-2 onemli yere deginmek yeterli bence,ama isin ilginc tarafi hic heyecana gerek olacak durum da yokmus ortada,biz yinede cocukluk aliskanligi yapiyoz iste :)

Sozlu icin tavsiyem kendi bolumunuzle ilgili bir metni alin 10 dakika hazirlanin daha sonra ister tanidiklariniza ister ses kaydediyice anlatin,arkadaslarinizla kendini tanitma provalari yapin,heyecanlaninca gecemem diye dusunmeyin,ben bundan onceki Testdaf da da cok heyecan yaptim sozluden 4 almistim ama :)

Her seyden en onemlisi olmazsa depresyonlara girmemek,2. 3. denemede basarabiliriz :) Daha ayrintili sorusu olanlar hem burada hem de ozel mesajla sorabilirler :=)

Allah yardimciniz olsun !

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen eren_f2007 » Cum Eyl 18, 2015 2:39 pm

Tebrikler PPPP

atalayx6
Mesajlar: 351
Kayıt: Pzr Ara 14, 2014 1:56 am

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen atalayx6 » Cmt Eyl 19, 2015 12:47 am

Tebrikler, egitim hayatinda basarilar :)

Verdigin oneriler icin ayrica tesekkurler.
Sen Tanri degil misin? Adini yargilatma!
Sana Tanri deyince dinimi sorgulatma!
Ya adam et bunlari ya beraber yasatma!
Kani bozuk olanlar 'Turk'um' diyemesinler..

kardelenb
Mesajlar: 57
Kayıt: Prş Eki 01, 2015 7:04 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen kardelenb » Prş Eki 22, 2015 6:49 pm

Arkadaslar Testdaftan schriftlich haric tum bolumlerden 4 puan almisim.
Schriftlichi uberprufen ettirirsem unter 3 gibi bir sonuc alir miyim? Ne tavsiye edersiniz? Boyle bir deneyim yasamis olan varsa ve paylasirsa cook makbule gecer

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen eren_f2007 » Cum Eki 23, 2015 9:06 am

4 beklerken u 3 alma ihtimalini dusunuyorsan , hic kontrol ettirme bence. insan az cok bilir nasil yazdigini , cevremde bir kac kisi kontrol ettirmisti ama sonuc degismedi. 4434 ile de cogu fh lerden kabul alirsin.

mechatronic
Mesajlar: 39
Kayıt: Prş Oca 08, 2015 10:57 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen mechatronic » Cum Eki 23, 2015 12:49 pm

[quote]kardelenb tarafindan yazilan metin:

Arkadaslar Testdaftan schriftlich haric tum bolumlerden 4 puan almisim.
Schriftlichi uberprufen ettirirsem unter 3 gibi bir sonuc alir miyim? Ne tavsiye edersiniz? Boyle bir deneyim yasamis olan varsa ve paylasirsa cook makbule gecer[/quote]

Hocam bende ayni durumda oldum ya. Tamamen hayal kirikligina ugradim bu alan en iyi gectigini dusunuyordum hatta 5 bile gelir diye beklerken 3 gelmesi yikti resmen. Ben bir kez daha okunsun diye basvuru yaptim bakalim 1 ay sonra belli olacak ne olacagi.

kardelenb
Mesajlar: 57
Kayıt: Prş Eki 01, 2015 7:04 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen kardelenb » Cum Eki 23, 2015 6:53 pm

[quote]eren_f2007 tarafindan yazilan metin:

4 beklerken u 3 alma ihtimalini dusunuyorsan , hic kontrol ettirme bence. insan az cok bilir nasil yazdigini , cevremde bir kac kisi kontrol ettirmisti ama sonuc degismedi. 4434 ile de cogu fh lerden kabul alirsin.[/quote]

Testdafa girdigim sinav merkezindeki gorevliyle gorustum, uberprufenda alinan nottan asagisinin verilmedigini soylediler.

kardelenb
Mesajlar: 57
Kayıt: Prş Eki 01, 2015 7:04 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen kardelenb » Cum Eki 23, 2015 6:54 pm

[quote]mechatronic tarafindan yazilan metin:

[quote]kardelenb tarafindan yazilan metin:

Arkadaslar Testdaftan schriftlich haric tum bolumlerden 4 puan almisim.
Schriftlichi uberprufen ettirirsem unter 3 gibi bir sonuc alir miyim? Ne tavsiye edersiniz? Boyle bir deneyim yasamis olan varsa ve paylasirsa cook makbule gecer[/quote]

Hocam bende ayni durumda oldum ya. Tamamen hayal kirikligina ugradim bu alan en iyi gectigini dusunuyordum hatta 5 bile gelir diye beklerken 3 gelmesi yikti resmen. Ben bir kez daha okunsun diye basvuru yaptim bakalim 1 ay sonra belli olacak ne olacagi.[/quote]

Ben de ayni durumdayim ama, uberprufendan sonra asagi duser mi diye emin olamadim ben de bir kez daha okunsun diye basvuracagim sanirim

heroespost
Mesajlar: 36
Kayıt: Pzt Eyl 14, 2015 3:54 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen heroespost » Cum Eki 23, 2015 11:12 pm

Benim TestDaf sonuclarim da 5 5 4 ve schriftlich ten 3 idi.Halbuki en cok guvendigin kisim 5 gelir dedigim kisimda,itiraz edip Uberprufung yaptim 4 e cikardilar,eski belgeyi gonderdim daha sonra duzeltilmis halinde yenisini gonderdiler.

Eger kendine guveniyorsan,bir de yukarida dendigi gibi eger kontrol edilen bolumde notun daha da dusme ihtimali yoksa dene dusunmeden

kardelenb
Mesajlar: 57
Kayıt: Prş Eki 01, 2015 7:04 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen kardelenb » Cum Eki 23, 2015 11:17 pm

[quote]heroespost tarafindan yazilan metin:

Benim TestDaf sonuclarim da 5 5 4 ve schriftlich ten 3 idi.Halbuki en cok guvendigin kisim 5 gelir dedigim kisimda,itiraz edip Uberprufung yaptim 4 e cikardilar,eski belgeyi gonderdim daha sonra duzeltilmis halinde yenisini gonderdiler.

Eger kendine guveniyorsan,bir de yukarida dendigi gibi eger kontrol edilen bolumde notun daha da dusme ihtimali yoksa dene dusunmeden[/quote]

Supeer, umit verici bir haber oldu :)
Paylastigin icin tesekkurler

fazlazorlama
Mesajlar: 4
Kayıt: Sal Eki 14, 2014 12:09 am

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen fazlazorlama » Çrş Kas 18, 2015 9:45 pm

Arkadaslar yarin Testdaf sinavi yapilacak. Regensburg\'da giriyorum sinava. Daha once girdigimde 4-4-3-4 aldim. Eger sinavim kotu gecerse Subat ayindaki sinav icin basvuracagim. Fakat her bolumden 4 alirsam basvuruda yatiracagim 175 € yu geri alabilir miyim?
Sinava giren herkese bol sans diliyorum.

weiss
Mesajlar: 38
Kayıt: Prş Kas 28, 2013 12:36 am

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen weiss » Çrş Kas 18, 2015 9:54 pm

sanirim yaklasik 30 euro kesintili olarak geri alabiliyorsun ,bende ayni durumdayim basvurmadim cunku subat ayindaki sinavin sonuclari martin sonunda aciklaniyor oda basvuru taihinden ve okullara kayit tarihinden cok sonra oluyor

Kullanıcı avatarı
eren_f2007
Mesajlar: 2932
Kayıt: Sal Tem 13, 2010 3:22 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen eren_f2007 » Prş Kas 19, 2015 10:33 am

son iptal tarihi yazar internet adreslerin de o zamana kadar iptal edersen arkadasinda dedigi gibi bir miktar kesinti ile parani geri alirsin.

Kullanıcı avatarı
yngosmn
Mesajlar: 49
Kayıt: Çrş Kas 05, 2014 3:09 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen yngosmn » Çrş Ara 23, 2015 3:55 pm

Arkadaslar var mi bu aralar dsh ya hazirlananlar , en yakin sinav suan Hannover gibi gozukuyor herhalde ..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fazlazorlama
Mesajlar: 4
Kayıt: Sal Eki 14, 2014 12:09 am

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen fazlazorlama » Pzt Oca 04, 2016 5:43 pm

Bugun Testdaf aciklandi arkadaslar, her bolumden 4 almisim..Sizde durumlar nasil?

Voyager33
Mesajlar: 127
Kayıt: Pzr Şub 24, 2013 12:30 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen Voyager33 » Pzt Oca 04, 2016 6:51 pm

Bnde her zamanki gibi 5-5-4-3 :( mundlich 3 onceki iki sinavda 5 ti Uberprufung icin gonderdim umarim 4 yaparlar

kardelenb
Mesajlar: 57
Kayıt: Prş Eki 01, 2015 7:04 pm

DSH ve TestDaF Tecrubeleri-3

Mesaj gönderen kardelenb » Sal Oca 05, 2016 11:42 am

5-5-4-3 yeterli degil mi istedigin bolum icin?

Cevapla