Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
Mehmet Nergiz
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Ara 26, 2015 10:52 pm

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen Mehmet Nergiz » Pzt Ara 28, 2015 9:45 pm

Sayfa yoneticileri uyeler herkese merhaba. Guzel, yararlì,yol gosteren ayrica didaktik bir sayfa buradan sayfaya bir sekilde renk katan herkese oncelikle tesekkurler.umarim her sey gonlunuzce olur.

Ben Almanya da en cok istedigim otomotiv muhendisligi bolumunu okumayi istiyorum. Diger dusuncem de ucak muhendisligi. Almanca bilgim yok. Ekonomik durumum gayet normal oldugu icin garantor yoluyla vize basvurusu yapabilirim ancak. Almanya da okuyan arkadaslar varsa bu bolumlerde bilgilenmek isterim. Turkiye de ygs de dort yillik \'ucak govde motor bakim\' kazanmis olsam Almanya da hangi bolum/bolumlere basvuru yapabilirim. Hamburg da cok akrabam oldugundan dolayi ilk gittigimde oraya gitmek mecburiyetindeyim. Fakat Stuttgart ve Braunschweig\'da da akrabalarim var. Universitelerin kurslari baktigim kadariyla daha ogretici oldugu icin onlara baktim ama Hamburg da universite kursu yokmus zannedersem. Simdi soracaklarim sunlar:
1. Almanyada okumak nasil sosyo-ekonomik kosullar nasil? Ogrencilerin yasami ozellikle.
2. Otomotiv muhendisligi ve ucak muhendisligi bolumlerinin hangi sehirlerde yer aldigi ve zorluk dereceleri nelerdir.
3. Ucak govde motor bakim bolumune yerlesirsem sayet, Almanya da hangi bolum/bolumlere basvuru yapabilirim.
4. TU9 universtaet birlesimlerimden mezun olmak diger universtaet\'lerde olan endustri bolumlerinden daha prestijli mi olacaktir.
5. Stuttgart ve Braunschweig veyahut baska universtaet\'lerde okuyanlar o sehirleri ve endustri bolumlerini anlatabilirler mi?

Grenadier
Mesajlar: 102
Kayıt: Pzr Ara 13, 2015 1:53 am

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen Grenadier » Sal Ara 29, 2015 11:27 am

Dostum merhaba
1) ilk olarak almanyada okumak kendini gelistirmen iyi ve ayni zamanda cok iyi bir referans olucktir ekonomik durum almanyanin genelini biliyorsundur butun unilerde ve FH lerde kendini gelistirmek icin arac gerec eksigi olmadan calisabilrisin ogrenci durumu ise eger muhendislik secersen genel olarak bir ders calisma vardir zaten gitigin yada sorugun zaman anliycaksin :)
2) dedigin bolumlerin acikcasi cogu unide var oyle sadece burda olur gibi bir sey demek yanlis olur ama genel olarak almanyada uni ve fh lerde baya kasarlar turkiye ile sakin aklindan gecirme buradaki hangi okula gitsen baya calismak zorunda olucagindan emin ol TU9 lar konsuunda bu ayni
3) sorun icin pek bir fikrim yok bilen arkadaslar daha yardimci olucaktir
4)bir TU9 okulu kendi fikrim Master yapmak icin ve daha yuksegi icin secilmelidir cunku bu okullarin cogu cok yogun arastirma ve gelistirme yaparlar eger gercekten ama gercekten kendine cok iyi guveniyorsan bir Tu9 okula basvur yoksa bitiremedikten sonra bachelorda bir anlami kalmiyor ama eger master yaparsan daha iyi bir seviyede kendini gelistirirsin ama Tu9 bachelor osym aldigin puana dikkat ediyor bunuda unutma yuksek bir puan almalisin
5)onu bilen arkadaslar anlatsin daha iyi olur :) umarim hersey gonlunce olur Allah yardimcin olsun :)

Mehmet Nergiz
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Ara 26, 2015 10:52 pm

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen Mehmet Nergiz » Sal Ara 29, 2015 12:21 pm

Grenadier dostum tesekkur ederim verdigin bilgiler icin.
Almanya egitim sistemiyle Turkiye elbette karsilastirilamaz derecede bariz acik oldugundan goruyorum ki cok cok calismak gerekecek :) . suan icin sayisal bilgim bir sayisal ogrencisine gore az oldugu icin sayisala onem veriyorum. Ki TU9 birlesimlerinden birini secmem beni yari yolda birakabilir o zaman. Cok calisirim fakat sayisali yeni yeni yerine oturtmaya calisan bir ogrenci icin azimsanmayacak derecede zor olur oyle gorunuyor dedigine gore. O yuzden okul arayisina girmeliyim.

melmel
Mesajlar: 115
Kayıt: Cum Eki 09, 2015 1:35 pm

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen melmel » Sal Ara 29, 2015 12:42 pm

Benim universite berlin\'de ancak ailem Braunschweig\'da. Braunschweig guzel bir sehir, kucuk ancak hicbir zaman sikilmamistim. Hayat genelde aksam 7-8 sonrasi bitiyor ve pazarlari da oyle. Bana gore Berlin Braunschweig\'dan ucuz geldi.

Mehmet Nergiz
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Ara 26, 2015 10:52 pm

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen Mehmet Nergiz » Sal Ara 29, 2015 1:32 pm

Melmel;
Merhaba. Braunschweig kucuk ve guzel bir yer diye duymustum haklisin :) . Tanidiklarim akrabalarim oldugu icin orayi tercih etmek istedim ve muhendislikte iyi oldugu icin. Fakat Grenadier arkadasin dedigi gibi TU9 universtaet\'leri zannedersem zor oluyormus. Bir bilgin var mi?
Ayrica hem calisip hem okumaliyim ailemden destek alacak durumda degilim. O yuzden ekonomiye elbette dikkat ediyorum.

melmel
Mesajlar: 115
Kayıt: Cum Eki 09, 2015 1:35 pm

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen melmel » Sal Ara 29, 2015 1:55 pm

Eger aile yaninda kalacaksan yani ev parasi vermeyeceksen cok fazla sikinti cikmaz. Bende tanidiklarimin yaninda kaliyorum aylik 50 Euro\'dan daha az harcadim.

Bir arkadasim TU Berlin\'de Informatik okuyor. Asiri zor, derslerine bende gidiyorum. Ancak Almanya\'da okumak genel olarak zor ve cok calisirsaniz zaten yapilabilecek seviyede bence :) ama gercekten zor

Grenadier
Mesajlar: 102
Kayıt: Pzr Ara 13, 2015 1:53 am

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen Grenadier » Sal Ara 29, 2015 2:35 pm

[quote]Mehmet Nergiz tarafindan yazilan metin:

Grenadier dostum tesekkur ederim verdigin bilgiler icin.
Almanya egitim sistemiyle Turkiye elbette karsilastirilamaz derecede bariz acik oldugundan goruyorum ki cok cok calismak gerekecek :) . suan icin sayisal bilgim bir sayisal ogrencisine gore az oldugu icin sayisala onem veriyorum. Ki TU9 birlesimlerinden birini secmem beni yari yolda birakabilir o zaman. Cok calisirim fakat sayisali yeni yeni yerine oturtmaya calisan bir ogrenci icin azimsanmayacak derecede zor olur oyle gorunuyor dedigine gore. O yuzden okul arayisina girmeliyim.[/quote]

Moralini bozmak istemem ama gercekler bu :) cogu arkadaslarin yasadiklarini kimsenin dusmesini istemem almanyadaki okullarin hepsi iyi turkiyedeki gibi bir anlasim icersinde degiller istedigin bir yerde okulunu bitir sonrasinda istersen bir TU9 da master yaparsin ve icin rahat bir sekilde calisirsin eger turkiye donmek istiyorsan Turkiye icin almanya cok buyuk bir referans master bile gerek duymadan cok iyi yerlerde ise baslarsin :) almanyada o okulu bitridiginde bolumunle ile ilgili gercekten ise bilen bir sekilde mezun olucaksin bu konuda icin rahat olsun umarim hersey gonlunce olur Allah yardimcin olsun :)

Krtsilo21
Mesajlar: 15
Kayıt: Sal Ara 22, 2015 4:49 pm

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen Krtsilo21 » Sal Ara 29, 2015 4:09 pm

arkadaslar merhaba ben tu9 olmayan bir universitede bAchelor yapmak istiyorum.
Masterda tu9 da yapmak istiyorum bachelor bitirmek zormudur sayisalim sosyallik nasildir hayatmi degistirecek muhendislik bolumu ??

Mehmet Nergiz
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Ara 26, 2015 10:52 pm

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen Mehmet Nergiz » Sal Ara 29, 2015 5:38 pm

Melmel. Anladigim kadariyla gunu gunune ders calisacagim o kesin! :) . Peki otomotiv veya ucak muhendisligi bolumleri okullarini arastirmak istiyorum. Nereden bakabilirim. Ornegin Hamburg da var mi? Bunlara bakmak istiyorum.

Mehmet Nergiz
Mesajlar: 13
Kayıt: Cmt Ara 26, 2015 10:52 pm

Almanya\'da otomotiv veya ucak muhendisligi

Mesaj gönderen Mehmet Nergiz » Sal Ara 29, 2015 5:41 pm

Grenadier. Benim amacim Almanya\'ya yerlesmek o sebeple kendimi oraya odaklamak istiyorum. Elbette dediginde haklisin normal bir TU9 birlesimi olmayan universitede okumak benim yukumu hafifletecektir :) . Ayni iyi dilekler senin icinde gecerli. :) . Aslinda ben bu dedigim muhendisliklerde okuyan arkadaslarla baglantiya gecmek istiyorum ama kimseden ses yok :) .

Cevapla