Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

sehir degisikligi

Turk ve Alman devlet daireleri: Turk Konsoloslugu'ndaki islemler, yabancilar dairesi, saglik sigortasi, isci vizesi, askerlik, ehliyet...
bwl
Mesajlar: 53
Kayıt: Sal Nis 19, 2016 2:33 am

sehir degisikligi

Mesaj gönderen bwl » Çrş Eyl 07, 2016 1:30 pm

arkadaslar merhaba,

Almanya icin ogrenci vizesi alirken ornegin Berlin\'den kabul aldigimiz icin Berlin\' e vize aldik. Vizemizde de Berlin vs diye yaziyor. Ulkeye girdik. Daha sonra Hamburg\' tan bir kabul aldigimizi varsayalim. Hamburg\' a tasinirsak, 3/6 aylik vizemizi oturuma donusturmeye gittigimizde sen Berlin diye ulkeye gelmissin diyerek Hamburg\' taki yetkililer problem cikartabilirler mi? Herhangi bir uni.den kabulumuz varsa sehrimizi rahatca degistirebilir miyiz? Yoksa ancak vizenin ciktigi sehrin yabancilar dairesi mi oturumumuzu yapabilir / uzatabilir?

Faruk06
Mesajlar: 243
Kayıt: Cum May 16, 2014 3:12 pm

sehir degisikligi

Mesaj gönderen Faruk06 » Çrş Eyl 07, 2016 3:56 pm

Senin verdigin ornege gore oturumunu artik hamburg\'a almak istedigini soylersin tabi sebep sunman gerekebilir. dil kursu universite v.s v.s seklinde. Ilk once Hamburg yabancilar polisine gideceksin orada oturum sehrini degistirmek istedigini soyleyeceksin. daha sonra biraz beklemen gerekecek dosyalarini felan berlinden hamburg\'a aktaracaklar. ama sikinti yapacaklarini sanmam. Bende bremen diyerek gelmistim ama yakinlarda bir sehirde oturdugumdan dolayi orada oturum almak istedim. onlarda bremenden dosyalarimi getirerek islemlerimi oturdugum sehirde yaptilar.(ama eyalet olarak niedersachsendeydi belkide bu yuzden dosyalarimi bremenden getirdiler)
Lutfen Ozel Mesaj Gondermeyiniz..
Sorularinizi Forumda Baslik Acarak Sorunuz..

bwl
Mesajlar: 53
Kayıt: Sal Nis 19, 2016 2:33 am

sehir degisikligi

Mesaj gönderen bwl » Çrş Eyl 07, 2016 6:30 pm

bilgi icin tesekkurler.

bu arada hicbir sehre oturum basvurusu yapmadim daha. alti aylik bir surem var bunun icin. sadece vize basvurusunda gidecegimi soyledigim sehirden baska bir sehirde ilk oturum basvurumu yapacagim. bir oturum tasimayacagim yani su an icin. bu da bir problem olusturmaz o zaman diye dusunuyorum? neden vize gorusmesinde soyledigin sehire oturum basvurunu yapmamissin diyip, sorun cikmasini istemem daha sonrasinda.

Faruk06
Mesajlar: 243
Kayıt: Cum May 16, 2014 3:12 pm

sehir degisikligi

Mesaj gönderen Faruk06 » Çrş Eyl 07, 2016 6:32 pm

hayir sikinti cikaracaklarini sanmiyorum iciniz rahat olsun :)
Lutfen Ozel Mesaj Gondermeyiniz..
Sorularinizi Forumda Baslik Acarak Sorunuz..

guneys
Mesajlar: 69
Kayıt: Prş Mar 17, 2016 10:57 pm

sehir degisikligi

Mesaj gönderen guneys » Cum Eki 07, 2016 4:33 pm

[quote]bwl tarafindan yazilan metin:

arkadaslar merhaba,

Almanya icin ogrenci vizesi alirken ornegin Berlin\'den kabul aldigimiz icin Berlin\' e vize aldik. Vizemizde de Berlin vs diye yaziyor. Ulkeye girdik. Daha sonra Hamburg\' tan bir kabul aldigimizi varsayalim. Hamburg\' a tasinirsak, 3/6 aylik vizemizi oturuma donusturmeye gittigimizde sen Berlin diye ulkeye gelmissin diyerek Hamburg\' taki yetkililer problem cikartabilirler mi? Herhangi bir uni.den kabulumuz varsa sehrimizi rahatca degistirebilir miyiz? Yoksa ancak vizenin ciktigi sehrin yabancilar dairesi mi oturumumuzu yapabilir / uzatabilir?[/quote]

Merhaba bwl,

Oturum icin basvuru yaptiniz mi? Ben de vize icin basvuruda bulundugum sehirden farkli bir sehirde oturum basvurusu yapmayi dusunuyorum. Bu konuda herhangi bir sorun olusabiliyor mu bunu ogrenmeye calisiyorum.

mustifiz
Mesajlar: 174
Kayıt: Cmt Ağu 31, 2013 12:35 pm

sehir degisikligi

Mesaj gönderen mustifiz » Cum Eki 07, 2016 4:49 pm

arkadaslar problem cikmiyor ben vize basvurusu yaparken Wuppertal olarak basvuru yaptim simdi Karlsruhe deyim boyle durumda tek problem oturumunuz gec geliyor okadar cunku basvuru yaptiginiz yer sizin belgeleri vize basvurusundaki sehirden belgelerin gelmesini bekliyor buyuzden gec geliyor oturumunuz.(benim belgelerin gelmesi 2 ay surdu simdi bulundugum yerden yabanci polislerden oturumumu bekliyorum haftaya gecer muhtemelen:)
Not: Boyle yapacak kisiler oturum icin en az 3 ayi gozden cikarsinlar.

guneys
Mesajlar: 69
Kayıt: Prş Mar 17, 2016 10:57 pm

sehir degisikligi

Mesaj gönderen guneys » Cum Eki 07, 2016 5:28 pm

Benim ayni zamanda bu durumu kisa surede sonuca ulastirmam lazim, universite kabul bildirimini yeni yapti ve bu ayin sonuna kadar oturum, saglik sigortasi vs ile kayit olmam gerektigini yazdilar, bir garip oldu, nasil yetisecek ben de bilmiyorum acikcasi 5_D

Sizin pasaportunuzda "ABH: KRV Wuppertal" yaziyor muydu peki?

mustifiz
Mesajlar: 174
Kayıt: Cmt Ağu 31, 2013 12:35 pm

sehir degisikligi

Mesaj gönderen mustifiz » Cum Eki 07, 2016 6:50 pm

aynen Wuppertal yaziyor

guneys
Mesajlar: 69
Kayıt: Prş Mar 17, 2016 10:57 pm

sehir degisikligi

Mesaj gönderen guneys » Cum Eki 07, 2016 7:16 pm

tesekkurler cevap icin ;)

Cevapla