Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Okul bittikten sonra

Gunluk yasam, masraflar, yurtlar, yemekler... Hepsi burada...
Maelstrom
Mesajlar: 110
Kayıt: Sal Şub 04, 2014 5:04 pm

Okul bittikten sonra

Mesaj gönderen Maelstrom » Prş Ara 17, 2015 8:50 am

Herkese selamlar. Forumda bulamadigim bir konu ile ilgili bir soru sormak istiyorum :) Benim masterim yakin zamanda bitiyor. Master bittigi gibi is aramaya baslayacagim. Ancak materim bittikten yaklasik 2-3 ay sonra onceden aldigim vizemde bitiyor. Benim master bittikten sonra tekrar vizeye basvurmam gerekiyor. Bize okul bittikten sonra 18 ay is aramak ve bulmak icin sure verdiklerini biliyorum. Benim sormak istedigim ise ben bu zamanda is aramak icin vizeye basvurdugumda benden ogrenciyken istedikleri gibi 8000 Euro luk bir bloke hesap isteyecekler mi? Umarim sorum yeterince acik olmustur.
Ayrica bir baska sorum daha var. Simdi boyle bir maddi dayanak istiyorlarsa ben davet mektubu bulma yoluna basvuracagim. Bu mektubu aile bagi olmayan herhangi biri cikartabiliyormu? Bu belgeyi almasi icin kisinin ne sartlari saglamasi gerekiyor? Sorularima bu konuda bilgili olan arkadaslar cevap verirse sevinirim. Hepinize cevaplariniz icin tesekkurler :)

Kullanıcı avatarı
Physiker
Mesajlar: 39545
Kayıt: Sal Eki 07, 2008 6:15 pm
Konum: Welt
İletişim:

Okul bittikten sonra

Mesaj gönderen Physiker » Cum Ara 18, 2015 1:22 pm

Tavsiyem, okulu bitirmek uzerede olsan veya bitirmis de olsan, son vizeye gittiginizde okulum daha bitmedi, 3 ay daha var, tezi verdim cevap bekliyorum vs de ve ekstradan 3 ay daha kazan. Fixionsbescheinigung veriyorlar bu durumda ve maddi dayanak istemezler bunun icin.
Almanya da Egitim - Deutschstudent
www.deutschstudent.com

Maelstrom
Mesajlar: 110
Kayıt: Sal Şub 04, 2014 5:04 pm

Okul bittikten sonra

Mesaj gönderen Maelstrom » Cum Ara 18, 2015 3:15 pm

Cevabin icin tesekkur ederim Physiker. Oyle deneyeyim o zamana kadar bir is bulamazsam bloke hesabi gostermeye calisirim mecbur.

Cevapla