Giriş sorunu yaşayan kullanıcılarımızın dikkatine - Gönderilen form geçersiz hatası
  • Sistem güncellemesi sonrasında, giriş sorunu yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki tarayıcı cookie (çerez) temizleme adımları uygulayın.
  • Chrome Mobil - Bilgisayar
  • Safari (iPhone ve diğer Apple cihazları) Mobil - Bilgisayar

Dil belgesi olmadan sartli kabul olmuyor (!)

Basvurular, lisans, master, doktora... Hepsi burada...
holden
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzr Eyl 20, 2015 9:24 am

Dil belgesi olmadan sartli kabul olmuyor (!)

Mesaj gönderen holden » Cum Ara 04, 2015 11:37 pm

Turkiye\'de edebiyat mezunuyum ve yuksek lisans icin Almanya\'daki universitelere basvuru yapmaktayim. Ortalamam 3.50/4 ve sartlari saglamaktayim. Lakin calistigim firma (Rheinland Privatschule) hicbir universiteye kabul alamadiklarini, A2 dilbelgesi istendigi soyledi. Paderborn bile mi dedim, evet dediler. Bu bana mumkun gozukmemekle beraber sizlerin gorusunu almak istiyorum. Edebiyat-linguistik alanini gectim, vize icin herhangi bir bolumden sartli kabul almaya calistiklarinda bile yine A2 dilbelgesi istenmis!

Bana pek inandirici gelmeyen -cunku illa ki bir universite dilbelgesi istemeyecektir, ozellikle Paderborn- bu durum uzerine goruslerinizi almak istiyorum, para iade talebinde bulunacagim cunku. Ilaveten firma bana baslangicta sifir Almanca ile kabul aliyoruz dedigi halde simdi A2 belgenizi alin, oyle deneyelim diyorlar ki hem vakit hem de maddi kayip yasatmalarina ne denir, bilemiyorum!

lincoln
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzt Kas 24, 2008 1:36 pm

Dil belgesi olmadan sartli kabul olmuyor (!)

Mesaj gönderen lincoln » Cmt Ara 05, 2015 1:03 am

kardes yanlis anlamada hani madem Almanya da okuyacaktin, Turk dili edebiyati bolumunu neden okudun? Rheinland bir dil kursu sonucta ve senin odeyecegin dil kursu ucretine bakar normalde. Neden 2 kuru git Turkiye de, bizde 2 kur yap desinler soz konusu cikar olsa?

holden
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzr Eyl 20, 2015 9:24 am

Dil belgesi olmadan sartli kabul olmuyor (!)

Mesaj gönderen holden » Cmt Ara 05, 2015 1:05 am

Turkiye\'de edebiyat mezunu tarih, felsefe, sosyoloji gibi bolumlerden yuksek lisans yapabilmekte, bu Almanya icin gecerli midir peki? Dedigim gibi alanimla ilgili degil, vize alabilmek icin oncelikle sartli kabul gerekli. Hicbir bolumden (akla gelmeyecek kadar cok olan bolumlerden) kabul alamamam olagan mi? Ornegin Paderborn\'da Ilahiyat var, daha dogrusu Dini Arastirmalar gibi bir adi var. Buna kabul edilmek zor degildir sanirim. Teknik-tip gibi bolumler haricinde diger bolumlerin kati bir tutum icinde olduklarini sanmiyorum.
Ama edebiyat mezunu edebiyatla ilgili bolumlere basvurabilir diyorsaniz, o ayri tabii.

@lincoln
Turk edebiyatini Turkiye\'de okumam gerekiyordu elbette, niye Turk edebiyatini Almanya\'da okuyayim? Benim yuksek lisans yapmak istedigim alan Turk edebiyati degil ayrica. Almanya\'ya gitmek istegim farkli sebeplere dayaniyor, en baslicasi da nitelikli bir egitim almak. Turkiye\'de rezil olan ogrenci ve hocalardan uzakta durup kulturel -universitenin asli anlamina yarasir bir sekilde- acidan ileri bir egitim pesindeyim. Su anda sartlarim Almanya\'yi gosteriyor ve buradan kat be kat iyi oldugunu biliyorum. Yani nitelikli egitim ve kulturel acidan kazanim icin. Bunlari Turkiye\'de saglayamam, mevcut ogrenci ve hoca sartlarinda. Buyuk konusmuyorum, Turkiye neyse onu soyluyorum. Her neyse, firmanin cikari soz konusudur demiyorum, ayrica egitim danismanligi da yapiyor, bu halde hem dil kursu hem egitim danismanligi diyebiliriz. Kendi cikarlari soz konusu falan degil; sadece sifir Almanca ile kabul aliyoruz derken, daha sonra A2 gerekliymis demeleri haliyle kotu, diyorum.

bilk
Mesajlar: 172
Kayıt: Sal Ağu 25, 2009 2:54 pm

Dil belgesi olmadan sartli kabul olmuyor (!)

Mesaj gönderen bilk » Cmt Ara 05, 2015 10:51 am

Arkadasin demek istedigi sey, madem diyor yurt disinda okuyacaktin, neden yurt disinda degilde sadece Turkiye de ise yarayan bir bolum okudun? Bana da mantiksiz geldi olay.

holden
Mesajlar: 12
Kayıt: Pzr Eyl 20, 2015 9:24 am

Dil belgesi olmadan sartli kabul olmuyor (!)

Mesaj gönderen holden » Cmt Ara 05, 2015 1:08 pm

"Ise yararliligi" neye gore olcume tabi tutmak gerekir bu baska bir konu, sordugum sizlere bolum tartismasi yapmak yerine, ilk mesajda belirttigim uzere; herhangi bir universiteden dil belgesi olmadan sartli kabul alamamak, dogru mudur? Bana firmanin dedigi inandirici gelmiyor cunku. Ayrica edebiyat evrenseldir, sadece dilleri farklidir, bu konuda lutfen artik baska bir sey demeyin, sizlere sordugum bu degil cunku.

Crni
Mesajlar: 338
Kayıt: Cum Kas 20, 2015 11:44 pm
Konum: Gießen

Dil belgesi olmadan sartli kabul olmuyor (!)

Mesaj gönderen Crni » Cmt Ara 05, 2015 1:41 pm

yuksek lisansi bilmiyorumda ! paderborn 0 almanca ile veriyor

Cevapla